Отговори
# 570
По анкетата - едно е да искаш, друго е да можеш, трето и четвърто е да го направиш. Аз искам или по-скоро много се надявам да имаме 3 буболечки, не мога да си представя как това се случва във времето з-то съм на 33 г, а ММ на 37 г., но вярвам че нещата се случват по някакъв начин, независимо от нашата воля или егоистични желания и по Божия воля. И с едно детенце в момента с мъжа ми се чувстваме богопомазани и на седмото небе от щастие. Както беше написала саксофон - ще се радвам неимоверно много, ако НИ бъде дадено да изживеем това чувство поне още един път.

# 571
Това, че не секвам всяко действие когато бебето заплаче не значи, че изобщо не и обръщам внимание, просто и аз съм човек и аз ходя до тоалетната, гладна съм (заради ядене мн рядко съм се бавила, но и това се е случвало)  и т.н.  Wink  Както и да е  Peace
Днес малкото е със сополи и кашлица  Cry ще трябва сега да се оправяме и да ходим на лекар, пък даже и незнам къде  Rolling Eyes

# 572
  • София
Добро утро и от мен!

Христиана, стискам палци бързо да се оправи дечко!  Hug

Санчо, едвам се сдържам да вляза в спор за "Божията воля", но няма да развалям хубавия тон в темата  Simple Smile

Тути, дива завист ме владее по отношение на съпругът ти, да знаеш.

Не знам за вашите деца, но моето от няколко дни се буди по два-три пъти на нощ. Не знам какво й стана изведнъж. Понякога успявам да я залъжа с вода, понякога яде, но резултатът винаги е един и същ - сутрин съм като сомнамбул. И без това моето чаве май е най-лакомо от групата (като майка си), ами сега още повече увеличи количеството на приеманата храна. Също така е и със сополи, които в ранните сутрешни часове имат пик и не може да диша. Абе видяхме се в приключение.

Люба, благородно завиждам за фризьора. Аз не знам кога ще мога да отида... Ива хич не спи и не седи на едно място, а сега я обучавам да свиква с родата..

Аз днес планирам разходка със свекървата в парка Заимов. Стискайте палци да няма трупове в края на деня.
Прегръщам ви и ви желая един слънчев и усмихнат ден!  Hug Hug

# 573
Добро утро и от мен, от няколко нощи бебка се буди в 4,00 за ядене тъкмо спря да се храни през нощта и сега пак.Направо не знам къде се намирам от няколко дни, таткото има синозит и хърка  много ако той спре малката започва да си мрънка нещо и за мен няма спокойствие.  

На някой бавят ли му се парите от последния болничен , на мен не са ми превеждали вече месец и половина , първо ми липсваше някакъв документ , после сменявали системата сега правели годишно преизчисляване и направо  ще се  #2gunfire #2gunfire #2gunfire.
Исках и да ви попитам какви пюрета правите на бебоците, аз и правя  ябълка и морков , само ябълка , ябълка и круша, само круша, и все въртя въртя и пак ябълка, сега е такъв сезона и не мога да измисля друго.Онзи ден и купих кайсия и ябълка ,но не смея да и го давам  защото лекарката каза никакви космати и семчести.

И друго искам да попитам с какво се пере Риванол, че бебка има мастит на гърдичките и слагаме от почти самото начало , тъкмо се оправиха и сега пак, и почти всички  бодита са ни с петна.

# 574
Здравейте мами! Аз влизам от дъжд на вятър да пиша, но си сверявам редовно часовника с вас четейки. Имам чуденка и питанка, ако някой може да  сподели, ще съм благодарна. Та ...
От вчера следобед и през цялата нощ сме се кърмили с Рада на 1.5 - 2 часа - като новородено. През времето когато цицата ми не е в устата и, там са ръцете и по възможност и двете. Откарва по минимум половин час спейки и сучейки едновременно. Резултата в момента - тя е бодра и засмяна, аз смачкана и полуспяща  - ама това е друга тема. Ако някоя кърмеща мама и бебе минават през такова нещо моля да сподели. Предполагам че са зъби и не знам какво друго да правя за успокоение на беба освен да я кърмя така. Биберон не признава, не че аз и давам, вода никога не е пила, памперсите са пълни, ака си ок, наддава повече от добре - на консултацията на 18.04 резултата е +950 гр, +3 см което означава 6.950 кг и 63 см.
Санчо, кърмете се така. Ако това продължи и ти е трудно, просто си вземи бебето да спи при теб. С каката така се кърмехме до две години, когато и изникна последния кучешки зъб и започна да спи по цяла нощ. За причините за буденето - може да са всякакви - да си пийнала кафенце повечко предния ден, ако сте слагали ваксина или просто му е било кеф да си пийва мляко. Не го мисли, щом на сутринта е било доволно детето.

# 575
  • София
Здравейте, не можах да се въздържа от коментар за лигавите деца - и аз мога само да кажа с усмивка никой да не се зарича. Преди година две, когато видех разни деца, изпадащи в истерия по улиците си мислех, как бих ги смачкала от бой, ако са мои... Е, сега не мисля точно така Simple Smile

Иначе и аз не мисля, че е фатално ако поплаче бебето, а цитираната статия звучи елементарно и тенденциозно. Всъщност подозирам, че са цитирани отделни изречения с възпитателна цел. Значи дългият плач може да доведе до увреждания на бешкия мозък (тук всички, възпитавани по старите методи трябва да се замислим) - естествено не се уточнява колко точно е продължителен, но пък следващото изречение рязко се прехвърля към 20 минутен, явно възприеман от родителите плач, а после със също толкова плавен преход преминаваме към някакъв контролиран плач...

# 576
Berend Botje благодаря за подкрепата и окуражителните думи. за момента Рада ми е шеф-диригент и играя по нейната свирка за кърменето.
etomira не искам да влизам в спор с никого за религия. не съм религиозна в общоприетия смисъл - не ходя редовно на служба, не паля често свещи, не ми харесват много от порядките в нашата православна църква. вярваща съм, вярвам в сърцето и душата си в Бог  и неговото чудо и това си е моята вяра, нещо много лично и дълбоко, което не искам да натрапвам на никого, още по-малко да убеждавам или агитирам, ако така ти е прозвучало. просто споделям настроения и емоции с всички вас.

# 577
Аз до година и половина си имах ангелче. Разкошно дете, активно, но послушно, кротко, възпитано дори.. Всички се възхищаваха ... Сега имам една хуна, която докато пиша тези редове направи  поне три бели ... Не може да застане на място 1 мин. Тя самата имаше проблем с новата ситуация, което доведе до истерии по улиците от нейна страна. Аз пък, като са ми заети ръцете с бебето, не мога да направя нищо и взех да викам, което доведе до излагации по улиците от моя страна ...

# 578
  • София
Berend Botje, точно за същото говоря:)

# 579
  • София
Аз днес планирам разходка със свекървата в парка Заимов. Стискайте палци да няма трупове в края на деня.
Прегръщам ви и ви желая един слънчев и усмихнат ден!  Hug Hug
smile3532 Развесели ме, имах нужда  Hug

# 580
ети, и аз преди малко се прибрах от заимов, но като една видна физиономистка се оглеждах, оглеждах, но не те видях Simple Smile
и трупове също не видях Simple Smile

# 581
Пу, пу дано да не се озова в такава ситуация
Аз до година и половина си имах ангелче. Разкошно дете, активно, но послушно, кротко, възпитано дори.. Всички се възхищаваха ... Сега имам една хуна, която докато пиша тези редове направи  поне три бели ... Не може да застане на място 1 мин. Тя самата имаше проблем с новата ситуация, което доведе до истерии по улиците от нейна страна. Аз пък, като са ми заети ръцете с бебето, не мога да направя нищо и взех да викам, което доведе до излагации по улиците от моя страна ...

Именно заради това се замислям как ли ще бъде с евентуално още едно дете, като винаги имам едно на ум, че детето ми може да има такива моменти. Ааа и при положение, че не съм от най сдържаните, много лесно избухвам  ooooh! олелее
 Никой не знае, поживем-увидим  Wink  Whistling

# 582
  • София
Елч, ако си чула едно мнооого ревящо бебе - ние бяхме. Ей, голям рев това дете. Плака два часа, докато осъзная, че изглежда храната не му е стигнала и иска да яде. После се успокои и заспа.
Видях Мишел, но заради птичия ми мозък не можах да се присъединя към нея Sad

Иначе разходката мина приятно. Тя си говореше, аз се блеех...

Утре ще дам пюре. Определено в последните дни не се радва на АМ и яденето е малка мъка.

# 583
  • В две тъмни очички
Момичета, явно не се изразих добре. Не говоря,че детето трябва да бъде оставяно само да се възпитава и едва ли не да има военен контрол! Още по-малко пък си мисля,че моето дете няма да мине през фазата на тръшканици, пищене, лъжене и какво ли още не! Но моля ви, не казвайте, че родителите нямат никаква вина за тези неща  Shocked Не съм съгласна,че не може да се повлияе на едно дете по някакъв начин! Отново повтарям, далеч съм от мисълта,че децата не минават през такива етапи, но съм и далеч от мисълта,че може да се повлия до някаква степен в/у тези изблици!

# 584
  • София
не съм ви чела  Embarassed

иван спря да казва "гу". мъчно ми е. от 2 седмици само пищи. Толкова силно и смешно цвърчи. кака му никога не е правила чак така, затова пък тя толкова мило и нежно ми гукаше  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт