Отговори
# 660
  • София
Най-накрая ги приспах моите човечета Simple Smile. Мъжът ми не се е върнал от работа, всъщност този дълъг уикенд беше дежурен и аз си бях сама с децата  Rolling Eyes. Ади още подкашля, но е значително по-добре, утре все пак ще я водя да й сложи лекарката едни слушалки.

Аз още не съм отделила Бобо в неговата стая. Отчитам го за грешка. Вече е на 5 и половина и е редно да си спи сам. Причината да не го отделя по-рано бяха бронхоспазмите, които правеше, беше ме страх, че някоя вечер няма да го чуя  Confused. После когато се престраших, той не искаше. Аз пък не искам да го заставям насила. Последно се разбрахме с него когато Ади стане на 1 годинка двамата да се преместят в детската, защото тя ще се страхува да спи самичка. Дотогава явно ще си спим всички заедно.

За възпитанието и разглезените деца - от опита ми с Бобо смятам, че факторите, които оказват влияние са много, а и съществуват и много случайни и непредвидими обстоятелства при отглеждането на едно дете. Уравнението е с много неизвестни така да се каже. Най-важни за мен са търпението, любовта и да се отнасяш с детето като с равноправно човешко същество.

# 661
  • Сандански
Да се включа малко по темите,които коментирате.

До преди 4 години живеехме при майка ми,което означава,че спяхме четиримата в една стая.Баткото в негово креватче,ние с таткото и с малкия на спалнята.В момента,в който се преместихме в нашия си апартамент и двамата започнаха да си спят в детската.Е случвало се е понякога малкия да идва посред нощ при нас или да иска някой да ляга до него докато заспи,но това беше за кратко.Сега Божидар си спи в креватчето до 5-6 сутринта,когато се събужда за ядене.Взимам го при мене и докато се кърмим заспиваме и двамата и така откарваме до към 8 часа.Не знам кога ще го местя в детската при батковците.Може би като почне да се събужда към 7-8 направо,за да не ги буди.

Биричке,както ти е казала и тути,аз съхранявам в тези шишенца доматен сок.Идеални са,защото лесно се отварят и затварят и за точно за едно готвене. Peace

senedra,бебешондел,pepinka и аз съм от вашия отбор на бутащите празни колички Mr. GreenС тази разлика,че Божидар не иска и в кенгуру,та с едната ръка го нося,а с другата бутам количката.Онзи ден обаче като се събуди и почна да плаче реших да му обърна коша по посока на движението и го повдигнах леко.Ами мълча си през цялото време - явно иска да си клюкарства човека. Crazy

look at me аз си ям ягоди,но са си наши - производство на баща ми.Иначе от купешките не бих яла.Вносни са,не се знае с какво са пълни,пък и нямат никакъв вкус. Peace

Бебеш относно това колко безотговорни майки има и аз бях писала по-рано,че около мене виждам много майки,които не кърмят по "уважителни" причини - не им се занимава,искат да си пушат,искат да пазят диети и т.н.Но по мое виждане събралите се тук не спадаме към тази категория и няма смисъл да се засягаме и обиждаме на изразено мнение:hug: Peace

Хайде стига толкова,че стана дълго.Лека и мека на всички и бебенцата дано да спинкат спокойно тази нощ Hug

# 662
  • Пазарджик

Бебеш относно това колко безотговорни майки има и аз бях писала по-рано,че около мене виждам много майки,които не кърмят по "уважителни" причини - не им се занимава,искат да си пушат,искат да пазят диети и т.н.Но по мое виждане събралите се тук не спадаме към тази категория и няма смисъл да се засягаме и обиждаме на изразено мнениеHug Peace

newsm10

# 663
Само ще напиша /да не избухне спор сега/ ,че много се радвам,че захраних Рая. Кърмата със сигурност нямаше да и стига . Например на обяд изяде едно цяло 160 грама пюре и изсука 2те гърди и заспа.
Все си мисля,че тези бебета,които се будят през 2 часа през нощта са гладни.

И не съм съгласна дори 1 година да не спя през нощта и да съм парцал през деня. Нощта е за спане, не за ядене. 40 дена ми бяха достатъчни , не знаех къде се намирам. Но, който иска да се жертва 1 година да не спи...

Като не щат в количката,оставете ги малко да пореват-ще свикнат...аз така бих направила.

# 664
  • В две тъмни очички
Който се вижда в постовете ми и се олиицетворява с примерите е свободен да си се убижда колкото си иска и да се засяга колкото си иска. Peace

И това  че поста ми е след твоя не значи че се отнася до теб  Wink Peace
Бебешондел, не смятам,че е много разумно да се пишат неща , от които някой може да се засегне, олицетворявайки се или не!  Събрали сме се не да се обиждаме! Смятам, че всички сме достатъчно разумни , за да бъдем сдържани в изказванията си!

# 665
  • София
Добра вечер!

Аз не се изказвам кой знае колко често, но не мога да не споделя, че такива майки като описаните в поста на Бебешондел не познавам. Сигурно е до обкръжение  Rolling Eyes Също не се чувствам лоша майка за намерението ми да отделя Радостина когато й стане готова стаята (със сигурност преди да е навършила годинка), нито заради това, че се стремя да спи в леглото си. Като бебе съм спала само и единствено в моето легло и някакси не се чувствам по-малко обичана от родителите си  Peace

Децата трябва да се научат на самостоятелност, а не да се крият зад полата на майка си. Разбира се, че трябва да ги прегръщаме и целуваме, но трябва да могат да остават и сами без това да им пречи. Хубаво е човек да може да остава сам със себе си. Много хора не го умеят.

Стига толкова "философия" от мен.

Ети, ще ми е интересно да споделиш проектите за обзавеждането като станат готови! И на мен ми е приятна тази дейност

За количката - Радостина обича да се вози, така хубаво спи. Даже докато бяхме в Чепеларе си спа през нощта в нея. Обича и в кенгуру. От вчера вече я носим и с лице напред - нагледа се на хубави автомобили, бяхме на събор  Mr. Green , но точно за снимките заспа.

За възпитанието - не мисля, че трябва да се оправдаваме със средата. Основите се полагат у дома.

Дано времето се пооправи, че пак да направим среща в парк.

Лека вечер на всички!

# 666
  • Пазарджик
Ох аз си чакам мъжо и не ме свърта на едно място,имам чувството ,че сме били разделени няколко седмици ,а то от петък през нощта.

# 667
  • София
Хай!

И аз съм на мнение, че точно в трози форум едва ли има "лоши" майки. Поне не ми звучите така  Wink

За спането поотделно мисля, че си е редно, даже препоръчително, макар че не знам точно на каква възраст. Все си мисля, че до годинка-две е редно да се отделят. И ние като Бубето засега нямаме детска стая и малката спи при нас, но в нейното легло.

Да споделя, че откакто спрях захарните изделия (шоколад не ядях, но наваксвах яко с нешоколадови лакомства) бебка спи 3 пъти през деня. Преди само подремваше за няколко минути и искаше да я нося на ръце. Не знам дали е съвпадение.

Ягоди не ям. Видях как бебето на една приятелка се изрина след като тя яде ягоди и не смея да пробвам.

А другата седмица съм сама у нас 5 дни със свекървата Shocked Shocked Shocked Е, в такъв социален експеримент не бях участвала... ММ заминава по работа и уж бяхме поканили свеки за два дни, докато го няма, а се оказа, че командировката се увеличи на 5. Не че имаме някакъв конфликт, ама и не сме си близки, та да видим.

# 668
Мелона, имаш време да се заредиш с положителни емоции... Зареди се и с нещо любимо у вас (ядене, филми или друго любимо нещо), докато "живеете заедно" и времето ще мине неусетно почти... А и като излизаш по разходки... Wink

# 669
  • В две тъмни очички
Лека нощ на всички мами и бебоци   smile3524

# 670
Бебешондел, не смятам,че е много разумно да се пишат неща , от които някой може да се засегне, олицетворявайки се или не!  Събрали сме се не да се обиждаме! Смятам, че всички сме достатъчно разумни , за да бъдем сдържани в изказванията си!
бубе, ти кога, мила, си видяла бебеша да бъде сдържана? Laughing Laughing Laughing
защо й се връзваш?
естествено, че изказването й обижда половината от нас, но по-добре си свиркай, защото накрая ти излизаш дребнава и недоклатена (каквато бях изкарана аз, когато казах същото като теб по повод изказването на бебеш за некърмещите майки).
сега просто си го местя от левия в десния, както е приказката Simple Smile и така е по-готино Wink
 между другото ти днес поучи ли? (да питам аз като университетски преподавател:-)))))

# 671
  • София
бубе, ти кога, мила, си видяла бебеша да бъде сдържана? Laughing Laughing Laughing
защо й се връзваш?
естествено, че изказването й обижда половината от нас, но по-добре си свиркай, защото накрая ти излизаш дребнава и недоклатена (каквато бях изкарана аз, когато казах същото като теб по повод изказването на бебеш за некърмещите майки).
сега просто си го местя от левия в десния, както е приказката Simple Smile и така е по-готино Wink
 между другото ти днес поучи ли? (да питам аз като университетски преподавател:-)))))
  202uu

# 672
 Grinning Az продължавам да недоумявам защо се засягате на различното мнение, колкото и страстно да е изказано...всеки си има право и на мнение и на собствен стил на изказ!

(така де, с родната ми майка не можем да стигнем до едно мнение, пък смея да твърдя че ме обича и дори уважава, но подходите ни са абсолютно различни)

Бих се засегнала ако някой лично и директно ме атакува, без да ме познава. Но на генерализации не виждам сми да се връзвам - колкото бебета, толкова различни ситуации и всяка една от нас като майка знае какво е най-добре за собственото и дете! Няма човек, който по добре от вас да го познава и разбира нуждите му  Grinning Вярвайте си!

(помня една приятелка, която все ми казваше, че детето ми е гладно и кърмата ми не стига и че е крайно време да я захраня и натъпча, че и аз да се наспя накрая (естествено това беше казвано с най-добри чуства!)... е, захраних на 5.5 месеца и  моята продължи да яде по 2 пъти/нощ още 2 год  Mr. Green Mr. Green Mr. Green а пък приятелката ми роди момиченце, което за разлика от кротко спящото и момченце сега се буди поне по .... 2/нощ)

По същество - това време ме убива!!! Дошла съм си в БГ на топло и майско и съм домъкнала 1 бр жилетка освен сандалите  Crazy Днес ще тичам по задачи, но искам да съм първата на която ще кажете за среща - в мОЛ ли ще е, в мазе ли ще е - не ме интересува  Crazy Crazy Crazy

# 673
Добро утро

Да ви питам за домашно приготвените пюрета.Ако са направени днес могат ли да се дават и утре.Става вупрос за в началото,когато се дава по мъничко.

# 674
Само ще напиша /да не избухне спор сега/ ,че много се радвам,че захраних Рая. Кърмата със сигурност нямаше да и стига . Например на обяд изяде едно цяло 160 грама пюре и изсука 2те гърди и заспа.
Все си мисля,че тези бебета,които се будят през 2 часа през нощта са гладни.

И не съм съгласна дори 1 година да не спя през нощта и да съм парцал през деня. Нощта е за спане, не за ядене. 40 дена ми бяха достатъчни , не знаех къде се намирам. Но, който иска да се жертва 1 година да не спи...

Като не щат в количката,оставете ги малко да пореват-ще свикнат...аз така бих направила.

Теодора се  буди само веднъж в 4 - заспива в 20:00 Wink Всичко си и стига - когато сме навън и гледа прави 2-3 часови паузи- на гола кърмица.

Явор ядеше на 2 часа и денем и нощем - захраних го и продължи така да си яде - при все че беше на АМ. И той не искаше в количка, чак на 6 месеца реши, че иска да стои вътре...когато прояде бибата заради зъбите.

И последно - кърмицата ще ти стига само ако искаш да ти стига Simple Smile Видяхме, че който има желание /дори с малко хомеопатични като лейди ейнджъл/ може да "произвежда" колкото е необходимо.

И като извод: щом ти и детето се чувствате добре - това е най-важното. Hug /млко да съм бяла и добра да не кажете че само съм зла  Twisted Evil/

Общи условия

Активация на акаунт