Отговори
# 675
  • София
Добро утро и от мен!

Кой каза, че няма майки на които не им се е кърмило???? С Яна изпитвах див ужас от кърменето. И когато се случиха събитията покрай раждането и кърмата ми не тръгна, не направих нищо за да я стимулирам. Беше ми добре дошло. С Ива вече нещата изглеждаха различно - имах голямо желание за кърмене. И понеже съм била и в двете ситуации ще взема отношение по темата.

Никоя от нас няма право да прави изказвания и заключения коя каква майка е. Никоя от нас няма право да съди когото и да било дали си кърми или не детето, дали го захранва рано или не, дали го оставя на бабите да го гледат за да има социален живот и т.н. Всяка жена преценява сама за себе си кой е най-добрия вариант за нея. Аз не мога да си представя ситуацията "отдадена само на децата ми", но не ръся квалификации по форумите. Сега ще обясня и защо: искам да съм слаба и хубава, защото всяко дете иска да има най-хубавата майка, искам да имам обща култура и да съм образована, за да мога да дам адекватен пример на децата си, искам да имам хубава работа, защото живеем в материален свят и не искам детето ми да се чувства кофти поради липса на средства, искам да може един ден в училище с гордост да разказва за професиите на родителите си. В този смисъл, да се отдам ИЗЦЯЛО на бебето за година, две - три, означава да изгубя част от себе си. Защото аз не се олицетворявам с децата ми. Те са много важни, но ние сме отделни личности.

Бебеш, наистина ще те помоля да спреш с тъпите изказвания, защото нямаш никакво право да обиждаш когото и да било.

Нани-нани, мерси за кафето.

Агентке, добре дошла!

Анабела, ще ги сканирам и ще ги пусна.  Simple Smile

Да кажа - моето дете след като ми видя сметката в събота вечерта, снощи заспа в 21.30, хапна тази сутрин в 7 и още спи  Laughing Laughing

Последна редакция: пн, 09 май 2011, 08:33 от etomira

# 676
Разбира се, ч ена много майки им се иска колкото може по-рано да отделят децата си - в отделно легло, в отделна стая, бързат да минат на обща храна или ам за да могат да си почиват, да може да ги гледа някой друг .. да продъжат живота си, както са свикнали. Има и такива обаче, които държат до първата година да са близо до децата си всекидневно и предпочитат да са "вързани за тях"...

Аз съм спяла при майка си 12 гдишна - в едно легло.. да не се пулете  hahaha Явно майка ми е искала да разкара  ми колкото се може за по-дълго  hahaha Joy

Явор е хранен с  шише  - заспивал в собствено легло, още спим в едн стая и не смятам да го отделям преди да е готов за това  Peace

Къде видя обида и квалификации тука?

Абсолютно съм сигурна,че ако над поста не пишеше "бебешондел" реакцията нямаше да е така остра, ако примерно пишеше "ноеми" щяхте да изпоприпаддате от захлас.

# 677
Добро утро,

Анабела, Ети   202uu това е и моето мнение  Hug

Нани, мерси за кафецето и аз искам да питам същото за домашните пюрета.

Агентке  welcome

Нещо, Ноеми ми се губи...

# 678
  • София
Това, че ти не познаваш такива хора, не значи че такива няма! Аз имам поне 4 познати, които с гордост са ми заявявали, че вече са се отървавали от грижите за детето / на 4-5-6месеца/ и вече ги гледа, майка, баба, леля, татко и те вече си били върнали килограмите, ходели където си искат, спяли си спокойно, и т.н.
И не всички спират да кърмят защото им се налага - със саксито бяхме свидетелки на една наша обща позната - било и много скъпо да има второ дете - и аз я питам: защо, бе, спи при теб, храниш го с кърма и имаш дрехи от баткото - и тя ми изцепва " не ми съ кърми беееее" - ми... без коментар.

Ето кое е абсолютно неприемливо за мен изказване, вкл. кавичките и "върнали", "ходели", "спяли" и т.н. Когато пишеш във форум и няма начин да се усети интонацията е много важно как се изказваш.

А колкото до това, че сме се заяли, защото пише "Бебешондел", може и да си права. Просто никой друг в темата не си позволява да има подобни изказвания, а Ноеми със сигурност не би сътворила нещо подобно. Ако го направи, ще й кажа и на нея какво мисля. Не си позволявам личността на човека срещу мен да обособява мнението и изказванията ми. 

# 679
Дами! Прекрасни сте така разгорещени  Grinning

И понеже живея по стечение на обстоятелствата в много политически коректна страна, където всички много внимават да не кажат нещо, което евентуално би засегнало/обидило някой друг, то огромна част от общуването се свежда до безмислено любезничене и много усмивки  Wink И тогава се намира пък някой българин, който се обижда, защото усмивките им били лицемерни  Crazy Надявам се, че ме разбрахте!

Благодаря за посрещането!

# 680
Добро утро
Момичета мисля,че не е редно да нападате така.До сега трябваше да разберете,че Бебешондел така се изразява.Това е нейния почерк.Никъде в постовете и не видях да обижда някой конкретно.
Започвам да оставам с впечатление,че ако някой е на по различно мнение от вашето се сърдите.Всяка монета има две страни.Просто е необходим толеранс.В края на краищата не сме малки деца.
Предварително се извинявам ако някой се чувства засегнат.

# 681
Добро утро!

Агентке, добре дошла  bouquet Hug и дано си донесла хубаво време.

Нани-нани, благодаря за кафенцето.

Биричке, нали ти пита за шишетата от сок, и ние ги ползваме за доматен сок, но го прави свекървата, а аз си взимам на готово  Mr. Green

Бубе, какво стана  с ученето, вместо да ни четеш нас  smile3529  Hug

Отивам при Кали, че вече иска да дремне и трябва да я приспя.

# 682
Благодаря ви за идеята за доматения сок.  Peace
А има ли нещо, което се замразява или консервира за децата и шишенцата са удобни за него??  newsm78 Както например спанака - четох, че се замразява в кубчета за лед и едно кубче било една дозичка...  Laughing

Нани-нани, и аз благодаря за кафето, имам нужда!  Hug

Утре най-накрая съм на преглед при АГ... Blush

# 683
Мда..........Влязох да кажа добро утро...Развалили сте го вече  Confused

Исках да разкажа за уикенда как приспах три деца и мъж, и седнахме на бира със свеки  Heart Eyes ама няма да съм актуална, явно подскок-подскок е по-интересно...

И престанете най-накрая да припадате като Грета Гарбо след всеки пост на Бебешондел. Направо е смешно...да не кажа тъпо  Confused
То бива, бива, ама вече на уливане отива работата. Така мисли, така пише-к'ъв е проблема? Нали не пише за вас?
Оставам с впечатление, че само дебнете да напише нещо и търсите под вола теле.  Tired
Отивам да прекарам един страхотен ден с децата си!  Sunglasses

# 684
Ааа, Мила не се измъквай. Аз искам да чуя (прочета) за бирата със свеки  Mr. Green

# 685
  • София
Добро утро!

Моето дете още спи. Хапна в 6 и пак заспа. От известно време имаме напредък по отношение на нощния сън, който ако не се беше проявил, щях да се намеся вече.

Елч, като каза "университетски преподавател", аз от две седмици драпам да се свържа с двама мои по електронен път и удрям на камък (имам два изпита от магистратурата). Нямах възможност да ида на място, но вече ще се наложи.

Ети,   bouquet

Жужи, с теб скоро установих, че сме се засичали в един сватбен форум Wink

Колкото до генерализациите - няма как да не дразнят по простата причина, че българинът традиционно разбира от всичко.

Черпя ви с Витоша, тази сутрин е прекрасна:

# 686
Anabella, ако приемаш съвет най-лесният начин да се свържеш с някой преподавател е чрез секретарката на катедрата. те обикновено са кучета и вършат работа Simple Smile

мацки, ние имаме проблем и казвам "ние" не защото се идентифицирам с бебето си, а защото и аз вече започнах да се изнервям. от близо седмица Дара яде по 100-110 мл. на 5 ч. (а преди ядеше по 160-170) и дори и това количество й го "изсипвам във врата" с триста зора - мята се, извива се на дъга, вади си шишето от устата и после пак си го слага, на всяка миниглътка изплаква, абе изобщо голяма борба пада. и понеже днес се усетих, че й се скарах, а аз съм много много търпелива, та осъзнах, че имаме проблем. някой нещо да даде съвет?

# 687
Елч, съвет не мога да дам, но и "ние" имаме подобен проблем. Марти напоследък хич не ще да суче, ама при него по-скоро е от любопитство. Само зяпа наляво надясно да не изусне нещо, през 2 минути захапва и пуска гърдата. И като се има предвид, че намали храненията на 5 на ден, наддаването този месец сигурно няма да е повече от 500гр
Дара оглежда ли се като яде? Може и нея да я мори любопитството Laughing
Лично аз като го кърмя изолирам всякакви шумове и дразнения, даже понякога му метвам една пеленка, че да не може да зяпа. Но при вас няма как да проработи това с пеленката.

# 688
  • София
Вижте какъв е готин днес гугъла!

За грамажи не мога да помогна, нямам представа колко яде иван, така беше и с яна.  Blush

# 689
  • София
Може да е от времето. Вчера и днес Ива разреди храненията.

Сакси,   Simple Smile Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт