сдружение Послушковци

• 3 461
  • 24
  •   1
Отговори
# 15
  • Sofia
Сдружение Послушковци  имат Предучилищна в 8 СОУ и ние кандидатстваме там. Ще има интервю с децата и родителите юни месец, а днес имат ден на отворените врати и всеки родител може да отиде да разгледа и да присъства на заниманията на децата. Мъжа ми ще ходи след обяда ако успее и утре може да напиша с какви впечатления е останал.

# 16
Дъщеря ни завършва предучилищен клас в 8 СОУ и посещава занималнята на Послушковци. Като цяло сме доволни, преподавателите са повече от прекрасни, надминаха очакванията и притесненията ни. Въпреки че дъщеря ни на възраст е още малка, не се поколебахме да я запишем в у-ще да изкара подготовката за училище и много се радвам, че взехме това решение. По принцип Послушковци имат договор с 8 СОУ за следобедните занимания. Учителите са си на щат в 8 СОУ, просто имат и договор с Послушковци за занималнята. Сутрин децата са си на "държавно" училище, на обяд се хранят в стола на училището, имат 2 часа почивка и игра и след това влизат пак в класната стая и имат занятия - по английски, приложно, затвърждават материала от сутринта и пак игра. В клас са към 15 дечица, дори по-малко.
Всеки родител си преценява сам за своето дете, нашите наблюдения са, че дъщеря ни щеше да тъпче на едно място, ако беше останала в градината. Научи се на повече самостоятелност и самоинициатива. Дори беше на зелено училище преди две седмици и това я мотивира още повече.
Има родители, които не са доволни по техни си причини и прекалено високи изисквания. Ние не очакваме чудеса от никого, напълно сме наясно, че ние като родители взимаме правилните решения за децета си и не виним никого за това. Въпрос на нагласа и отношение. Още веднъж - преподавателките са страхотни и дъщеря ни се развива много добре там. Какво повече от това?

# 17
Като човек, ползвал техните услуги, искам да кажа, че сдружението не може да намери качествени преподаватели по английски език в 55-то СОУ. Резултатът е, че голяма част от родителите се отказват от услугите им преждевременно. За общообразователната част, нищо лошо не мога да кажа, тъй като там нещата зависят изцяло от класния. Имам познати, които се отказаха от английската част и останаха да ползват само другата.

# 18
Дъщеря ни завършва предучилищен клас в 8 СОУ и посещава занималнята на Послушковци. Като цяло сме доволни, преподавателите са повече от прекрасни, надминаха очакванията и притесненията ни. Въпреки че дъщеря ни на възраст е още малка, не се поколебахме да я запишем в у-ще да изкара подготовката за училище и много се радвам, че взехме това решение. По принцип Послушковци имат договор с 8 СОУ за следобедните занимания. Учителите са си на щат в 8 СОУ, просто имат и договор с Послушковци за занималнята. Сутрин децата са си на "държавно" училище, на обяд се хранят в стола на училището, имат 2 часа почивка и игра и след това влизат пак в класната стая и имат занятия - по английски, приложно, затвърждават материала от сутринта и пак игра. В клас са към 15 дечица, дори по-малко.
Всеки родител си преценява сам за своето дете, нашите наблюдения са, че дъщеря ни щеше да тъпче на едно място, ако беше останала в градината. Научи се на повече самостоятелност и самоинициатива. Дори беше на зелено училище преди две седмици и това я мотивира още повече.
Има родители, които не са доволни по техни си причини и прекалено високи изисквания. Ние не очакваме чудеса от никого, напълно сме наясно, че ние като родители взимаме правилните решения за децета си и не виним никого за това. Въпрос на нагласа и отношение. Още веднъж - преподавателките са страхотни и дъщеря ни се развива много добре там. Какво повече от това?

Повечето неща са много добре написани и са верни... Обаче за таксата, която се плаща, ПОСЛУШКОВЦИ споменаха, че включва и чистачка, която да се грижи за една много добра хигиена в стаите... А на практика има някакви жени, които само отбиват номера... Вдигат прах с метлите, който после го дишат нашите деца.. Няма МОП, няма парцал... Да не говорим, че чиновете въобще не се чистят... А там  седят НАШИТЕ дечица...

# 19
...Ще има интервю с децата и родителите юни месец,...
това за набор 2005та ли е?

# 20
  • Sofia
Да за набор 2005г. за предучилищна. Интервюто ще е от 06 до 10 юни. Трябва да ни пратят меил с точната дата и час.

# 21
Като родител на дете завършващо тази година 4-ти клас в Послушковци ще кажа, че съм доволен. Лошото на цялата работа е в това, че има родители които смятат децата си за послушни и добри, но не винаги е така. Нарушавайки дисциплината пречат на обучението и докато се откажат имаме проблем с часовете след обяд.
Един от основните проблеми е, че всички (почти без изключение) записват децата и за след обяд без да се правят никакви конкурси и се разчита на "превъзпитанието" в училище, а трябва да сме наясно, че възпитанието се изгражда у дома. Така се стига до недоволство от страна на родителите и масово "отписване" от Послушковци.
При Шилер до колкото имам информация почти всички деца идват с предучилищна подготовка по немски от детска градина с немски. Дисциплината е по немски стандарт (както се казва) и организацията е дори с транспорт до училище. Резултатите са много добри според мен.
55-то се слави с висок стандарт, но като районно училище трудно може да се откаже на родители живеещи в района на училището, което всъщност сваля и успеха на следобедната занималня.
Разбира се може би трябва да мине време и учителите да се научат, как е най-лесно да се превъзпитават възпитаниците им. Смело мога да твърдя, че има учители "готови да си ги износят на гърба", а после живота щял да ги оправи... Да бе да... А децата вече обещават да са послушни и да не правят така повече... Ама нямат никакъв страх от учителя и да не кажа, че и посягат някои... Е аз не мога да кажа на родителите как да си превъзпитат детето. "Даскала" и той да не накажат нещо детето И после ще искаме дисциплина.
Това всъщност е проблема на съвременното училище!

# 22
  • волно калдъръмче
Резултатите са много добри според мен.
Е, как иначе?! Нали същите, дето ги подготвят на частното, ги изпитват в държавното. Това не е ли забранено?

Учителите са си на щат в 8 СОУ, просто имат и договор с Послушковци за занималнята.

# 23
Резултатите са много добри според мен.
Е, как иначе?! Нали същите, дето ги подготвят на частното, ги изпитват в държавното. Това не е ли забранено?
Или аз не се изразих правилно... Отсяването на децата при Шилер е още в детска градина-занималня, а при Послушковци е от 1-ви до 4-ти клас. Шилер приемат директно от занималнята в училището или нещо подобно. Учителите на 55-то са сутрин и малко от тях имат нещо общо с Шилер, освен следобедната самоподготовка или така наречената занималня и тя е на допълнителен договор. Изучаването на немски при Шилер или английски съответно при Послушковци е работа на други преподаватели, които си ги наемат организациите.
Сега по-ясно ли стана?

# 24
  • волно калдъръмче
Или аз не се изразих правилно... Отсяването на децата при Шилер е още в детска градина-занималня, а при Послушковци е от 1-ви до 4-ти клас. Шилер приемат директно от занималнята в училището или нещо подобно. Учителите на 55-то са сутрин и малко от тях имат нещо общо с Шилер, освен следобедната самоподготовка или така наречената занималня и тя е на допълнителен договор. Изучаването на немски при Шилер или английски съответно при Послушковци е работа на други преподаватели, които си ги наемат организациите.
Сега по-ясно ли стана?
Ами... не съвсем. Разбрах, че са занимални, в които се набляга на чуждоезиковото обучение и си имат висококвалифицирани преподаватели. Но това не пречи началната им учителка или нейна колежка от училището да им бъде възпитател във въпросната занималня. И тъй като това е частна занималня, съзирам финансов интерес от страна на учителите.

Междувпрочем, когато аз бях първи клас имах две начални учителки, които се редуваха. Нямам спомени през седмица ли беше или през ден, но едната водеше предиобедните занятия, а другата идваше за занималнята. Не беше частно.

Общи условия

Активация на акаунт