Деца преждевременно родени, но със сила надарени!

• 31 813
  • 759
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Ан, и аз знам за такива случаи и много ми се искаше и при нас да стане, обаче случката беше в 9:30 вечерта и с триста зора намерихме денонощен зъболекар да ни прегледа, а на сутринта вече беше късно  Sad

Може би при вас защото е горно предно ще му пречи наистина повече, а и от естетическа гледна точка... на Лора не съм забелязала да й създава трудности в отхапване и ядене, а и то почти не се вижда.
Хубаво е поне че сте взели мерки за инфекцията, ще се оправите. Какво да ги правим, деца са, падат, случват се такива неща.

# 91
  • Варна
Това със страничното отхапване ми е много познато. Бях с бреки на горните зъби (брекети май е по-правилно, така и не запомних  Embarassed) на дърти години и постепенно започнах да отхапвам само със страничните зъби. От доста години ми махнаха бреките, но ... навика си остана и сега много рядко си ползвам горните предни 2 зъба, което освен всичко е вредно за зъбите.

# 92
AnMary, дано си остане зъбчето, обаче да ти кажа че не е толкова страшно. Лора нали и тя е без едно зъбче (нейното падна обаче цялото със корена), само че долно предно. Ходихме на няколко зъболекаря, включително и на ортодонт и казаха, че по принцип се слагало местопазител, обаче ортодонта каза че нямало смисъл, дори и да има разместване, когато тръгнат да растът постоянните зъби, тогава вече трябва да се следят и да се правят корекции.
Това е и моят случай.Вики си извади долно предно зъбче с една играчка.Падна с корена ,но колкото и безотговорно да ви звучи,аз нищо не направих.Седеше си дупка с години.Сега има перфекно подредени долни постоянни зъби,горните обаче,които си бяха там до последно,и двата постоянни резеца са криви.Та извода от нас е че там където трябваше да са криви ,не са и обратното от горе Peace

# 93
  • София
Отново със сополи Twisted Evil Twisted Evil
Хващам гората,в една торбичкасамо цигари и алкохол ще си взема Mr. Green

# 94
Ива&СиЕ ,чакай ме идвааааам Mr. Green

# 95
  • София,
Ето ме и мен
Големи неволи с тези зъбки, дано няма проблем занапред.
Вики успех ще предадещш не се тревожи, и аз като теб обаче трябва да предавам сега проект от стажа и нещо като мини дипломна работа иначе със сесията приключих и то страхотно. Днес имам две шестици, още не мога да повярвам Peace и съм много щастлива.
Обаче да Ви кажа за Вероника, незная как да процзедирам. Днес баща и я прибра отново цялата преолечена, вчера пак беше сменена. Явно се напишква там, но тя казва че като ходи до тоалетна Tired, нищо не са казали госпожите да се е напикала нарочно или нещо такова. Пращат я сама до тоалетна, а тя няма сили да си свали гащите и в къщи едва се справя - особено ако ластика на панталона и е по стегнат/ това пък няма начин да не е така - защото ще и паднат гащите- нали е кльощавелник/, та явно не ги смъква хубаво и си ги опикава, ужас. И се случва винаги при едната госпожа , а тя е една нервна, думи нямам и така крещи по децата.  Embarassed  Утре се чудя дали да я пускам, тя пък иска. НО нещо ми подкашля та незнам newsm78

# 96
  • Варна
Дани, как мина изпита по право?
За пишкането - и Вики имаше период в който не си смъкваше достатъчно гащите и ги опикаваше (нали пишка седнал още  Embarassed).
Съвета ми е да не я спираш заради това. Ако можеш обличай й сукманче или нещо подобно, с което ще й е по лесно. Друг вариант са панталони с по-хлабав ластик, но с тиранти. Лесно ще откопчава тирантите, а после учителката/лелката ще й помага да ги закачи наново. А постепенно ще се научи да внимава и няма да има проблем.
Ива,  Hug
Хубав и ползотворен ден желая на всички!

# 97
  • София,
Добро утро, въпреки че за нас не е Rolling Eyes. Цяла нощ сме с температура Confused .Немога да си го обясня, снощи нищо и няаше, само леко ми се струваше, че и е пресипнал гласа., но като заспа към 11 и изведнъж и се разтечеи запуши носа, а в 1 вече имаше температура #Cussing out. Направо съм бясна. Сега говорих с госпожата и от градината и и казах, тя се притесни, обясни ми и случката с вчера - каза че точно така си е опишкала дрешките, не ги е свалила хубаво, но тя я е преоблякла цялата, каза че си е била съвсем добре в градината вчера. Оплака ми се, че тази седмица са водени поне пет деца с кашлици и сополи, даже с едната майка са се карали и дори старшата сестар и се е обадила веднага да дойде да си прибере детето, защото е болно и едва гледа - явно е било с температура. Ядосва се и госпожата - какво да направят като ги водят така, уф. Направо вече и аз незнам ето пак и четири дни не можа да издържи и отново е болна. Та така цяла нощ ми е свито и то много, нищо не съм и давала още засега, как издържах и аз незнам и си се чудя направо на себе си. Увивам я само да се изпоти - като се изпоти малко сваля и пак вдига и така. Звънях и на хомеопата, той каза засега да дам само нейното си лекарство и да чакам - по късно да докладвам, ама кога да е това по късно пак не каза ooooh!. Дано издържа и да се преборим - много ми се иска. Сутринта таткото - понеже нощес го командировахме в другата стая, та Вероника да си спи при мен и да меря постоянно Т, и ме пита как е, колко е била Т, едва не ме изсели, че още нищо не съм и дала и седя и чакам. Но засега е добре, ще поизчакам да видим, ако тръгнат на зле нещата ще ходим в болницата.
Вики изкарах 6 по право, а през деня излязоха резултатите и от един от предишните предварителни изпити и там имам 6. Peace. Снощи бях толкова щастила и доволна, но уви щаститето ми не трая дълго, точно се бях настроила да се наспя цяла нощ и днес да поспя - та но уви изобщо не съм мигнала - в 4 ч. сутринта висях във форума и четох темата за хомеопатията, но трябваше да си вдъхна малко сила и кураж. Praynig

# 98
  • София
Дани по принцип 6-8 часа след приема трябва да има подобрение,това е имал в предвид Х-тогава да звъннеш.
Ина ще тръгвам,минавам да те взема

# 99
Иве чакам те,на черешата съм вече ooooh! Joy
Дани,разбиваш белтък,да стане не на сняг ,а гладка консистенция,само с вилицата разбиваш.Мажеш ходилата,като ги намажеш стават лепкави,не обувай чорапи преди да е изсъхнало крачето.Докато изсъхне белтъка,температурата вече спада Peace

# 100
  • София
Ама така ли си остава белтъка,без да се мие?Повтаря ли се мазането?

# 101
Да така остава,може да се повтори мазането Peace

# 102
  • София,
Ина мерси - направо веднага ще го пробвам в безисходица съм - за целия следобед вече е повърнарнала към осем пъти, абсурд да и дам през устата нещо, а Т е висока 38.6 направо го правя, много ти благодаря!

Готово намазах сега чакам Crossing Arms, колко време , горе долу newsm78

# 103
Здравейте момичета. Не съм много редовна в темата, но още се синхронизирам с маката и домашните задължения.
Днес бяхме на ТФЕ, казаха че  всичко е ок. От тук нататък ни предстои офтамолог и ортопед, но предполагам това са неща, през които всички сте минали.
Аз искам да попитам, как стоят нещата с първите разходки? Вече времето е топло. Ние до сега сме излизали няколко пъти, но за мъничко. Вие кога почнахте да излизате за по-дълго? От различните лекари чувам различни неща и вече се обърквам. Отдено вече съм тотално объркана и по отношение на обличането на детето и на каква температура да седи у дома. Ще съм много благодарна ако ме насочите къде да чета или да споделите вашия опит.
Благодаря Ви.

# 104
Дани късно се включвам,как е детето?
Деска аз правех така-Моето е родено на 19-ти март,на 30-ти април е изписана,пет дена след това,т.е. точно по това време ,бяхме по цял ден навън Peace
Дрехите-една повече от моите,т.е. аз без потник,тя с потник,е и завивка ако заспи.
Температурата в стаята-винаги съм държала детето да спи на по-хладно,т.е. 19-20 градуса,сега дори не отоплявам спалнята през зимата Peace,а през деня отново си беше толкова
Детето ми е с увреждане,но физиологично мога да твърдя че е по-здрава от много други деца PeaceОбаче тук е момента пак да кажа-Няма ваксини Wink

Общи условия

Активация на акаунт