Деца преждевременно родени, но със сила надарени!

• 31 804
  • 759
  •   1
Отговори
# 75

Аз и друго искам да попитам. Нали още докато се роди се прави така наречениа АПГАР тест. На Йоана в първата минута е 9, а на десетата 9-10. Това е добре според мен, но какво е значението на този тест за по нататъшното развитие на детето? Аз като я гледам си е добре, не виждам за сега нищо притесниително, дано да е така и занапред.

Много си е добре бебчето , 10 е максимума , какво повече ? Hug
Моята Деси беше с 8-9 .

# 76
  • София
Аз сега като си оставих косата с естествен цвят... не става, одъртявам. Ще чакам още малко да порасне и ще видя с какъв цвят ще се фръцна Simple Smile

# 77
Благодаря ви отново  Hug

# 78
Лееееееле,кво става тука бе?
За малко ви изпуснах ,а то се оказа че нищо не съм изпуснала,е що така?
Я да се стягате,че да не ви стягам аз Joy
Та....рапортувайте.....

# 79
  • София
Веднага се отчитам Simple Smile
Днес ги заведох и двамата на градина и си пия кафенцето на спокойствие  Sunglasses Лора си беше два дена вкъщи, но май не беше болна, а е било от новото лекарство което дадохме в неделя.
Това е от нас   bouquet

# 80
  • панагюрище
 Благодаря на всички за пожеланията за рожденият ден на Кристи! Ето ви снимки да я видите порасналата госпожица.
http://www.facebook.com/?ref=home#!/photo.php?fbid=2050100095788 … ype=1&theater

# 81
  • София
Силванке, много  пораснала  Hug

Днес бяхме до П-в, да видят зъба на Алекс. Има възпаление, изписаха му АБ. Това му е 1вия АБ.
И витамини.
Отвориха зъба, махнаха една част, и ще стои така, няма да се маха. ако се махне има опасност от разместване на зъбите и после проблем с постоянните. Трябва да го пазим да не се запуши с храна.

# 82
  • София,
И аз да дам отчет. Вероника днес трети ден е на градина, иска и утре да ходи newsm78, усети се вече къде е хубавото, казва че в къщи и било скучно и иска там при децата Mr. Green.
Само че много ме е яд на учителките, нещо продължавам да се убеждавам че не са много търпеливи, много крещят на децата, и хич не им се занимава. Днес даже и събрали чаршафите на Вероника и ги натъпкали в шкафа, не ме питат утре дали ще я водя  ами ми казват ВИе нали утре няма да я водите, свикнаха че така им е по лесно и не им се занимава с нея - нали трябва да я преобличат , обуват, явно се опитват да я третират нещо но тя нали е мъничка и глупавичка още и не се усеща.  Twisted Evil .
СИлванка страшно е пораснала Криси и е много чаровна Peace.
Утре съм на тежък изпит по търговско право и днес поне сама цял ден четох, стискайте палци за утре да мина! Praynig
Ан - Мари прочетох за зъбчето, дано се изчисти инфекцията с АБ-то, а не казаха ли нещо защо се е инфектирал? newsm78 Нали уж беше с фотополимер?

# 83
  • София и там където не се пуши
Семирамида - стискаме палци. Успех.

Ужасни са детските градини, нали вече не им пука, дали ще имат деца.

# 84
  • София
Дани, беше. Но падаше постоянно. Правиха му снимка днес. Счупен е надълбоко и няма какво да се прави. Ще видим като се оправи инфекцията.

# 85
  • София,
Много кофти, дано се оправи обаче и се запази зъбчето! Praynig

# 86
  • Варна
Дани, стискам палци за изпита. Hug
За градината, не им обръщай внимание - гледай ти и Вероничка да сте доволни. И нашите мрънкаха миналата година, че Вики имаше нужда от помощ с обличането.
АнМари, положителното в цялата работа е, че сте попаднали на стоматолог - виж, открил е инфекцията и ще я излекува. А Алекс ще си е хубав и без част от зъбчето (важното е, че няма да има проблем с постоянния зъб след това).
След антибиотика ти препоръчвам да му направиш "опашката след антибиотик" на др. Михайлов.
Вики беше за първи път на РД на детенце от групата в градината. Имаше детска дискотека. Не очаквах да се включи, но на първата песен беше на "дансинга" и танцува (подскача). После имах глупостта да го извикам да му махна потника, че беше топло и се изпоти (а и потника му се разпаса и се подаваше под блузката и светеше на осветлението  Embarassed) и той се засрами и не искаше да се върне на дансинга,а подскача до мен.
Аз пък до сряда трябва да си предам дипломната работа и съм се шашнала яко - не зная дали ще успея.
Силванка, нещо ми дава грешка - сега не успявам да видя снимките, но ще пробвам пак по-късно.

# 87
  • София
Viki_76, това му е първият АБ, зъболекарите бяха учудени. Та в момента ще го следим и за реакция.
На Зинат е. Поне АБто е за зъб, а не болест.
За "опашката след антибиотик" на др. Михайлов ще трябва да прочета. Много бях притеснена покрай забременяването ми с Дияна. Защото макар и преди година бях наблъскана с АБ и какви ли не гадости. 1во имах абсцес на сливаца, и бях на инжекции, по 6 не ден. След 2м ме оперираха. Тогава лекарствата май бяха по-малко.

Ако зъбчето падне, сигурно трябва да се сложи някакъв заместител. В момента е с остро зъбче, като малко вампирче Simple Smile
Аз трябваше веднага след като го счупи да отида при тях.

# 88
  • София
AnMary, дано си остане зъбчето, обаче да ти кажа че не е толкова страшно. Лора нали и тя е без едно зъбче (нейното падна обаче цялото със корена), само че долно предно. Ходихме на няколко зъболекаря, включително и на ортодонт и казаха, че по принцип се слагало местопазител, обаче ортодонта каза че нямало смисъл, дори и да има разместване, когато тръгнат да растът постоянните зъби, тогава вече трябва да се следят и да се правят корекции. То и без да е паднал зъб напоследък на децата все криви им растът зъбите. Нашите за 2 години вече са се поразместили, но все още си има дупка.

# 89
  • София
Казаха ми за местопазителя. Нямало проблем да се махне ако е по-голям. Но ще сменя зъби най-малко след 2-3 години, а този период бил голям.
Той променя начина за хранене. Не знам дали ще се храни нормално като мине инфекцията и не го боли. В момента отхапва странично, защото като отхапва с предни зъби го боли.

Вчера ми казаха за подобен на Лора случай. Зъбчето пада цялото, на дете под 2г. Слагат го на място и го шинират отзад с полимер. И зъбчето е зараснало.

Общи условия

Активация на акаунт