117та италианска тема

• 31 994
  • 754
  •   1
Отговори
# 30
izvinqvam se za latinitsata ,no zabravih....Barb, na tova kolelo malko my se korigira vuv viso4ina i kormiloto, i sedalkata  Peace imaj go predvid  Peace na nqkoi kormiloto ne moje da se pipne,a e vajno,za da e prav gurba  Peace

# 31
Починал е Иван Славков -една космополитна личност.Светла му памет

# 32
Честит рожден ден на Андрейко, да е жив и здрав, палав и послушен, умен и разумен! Ани, да ти е честит рожденника!
 newsm59 newsm67  party023 newsm67 newsm59

# 33
Честит Рожден Ден на Андреа  Tada   bigdance2   ura Здрав и Щастлив!!!  Много да Ви Радва newsm67   Gift  dazzler1
колелото в гаража ли е???

# 34
  • в едно миланско село
ооо, да ти жив и здрав Барби4 колоезда4ът   bouquet

# 35
Благодаря ви много! Heart Eyes Simple Smile
Днес Андреа се събуди с въпроса: "След като днес ставам на 4, кога ще стана на 100?" Simple Smile))))))

Кала, какво ти колело в гаража? Simple Smile)))) Тук по селата няма вафла откъде да си купиш в неделя, а швейцарците се затварят още повече и от италианците, та вчера никъде не сме ходили да търсим. Никакъв шанс да купим колело в неделя, след като в събота не успяхме! За магазини Декатлон гледах в интернет (никога не съм влизала в такъв), но най-близките са около Милано, в цялата провинция Комо няма нито един.
Днес мъжът ми си е вкъщи и сме набелязали 2 магазина, където да идем сами. След вашите съвети добих кураж да изберем сами. Wink

# 36
Честит рожден ден на Андреа, много здраве и весели игри му желая! Grinning

Хайде сега Барб, тръгвайте за колело!

Хубав ден от мен  bouquet

тук как е притъмняло, май ще друсне някой дъжд.

# 37
4встит рожден ден на Андреа  newsm59

неШето колело съЩо е от Декатлон, дори не знаех, 4е са на номера

# 38
  • Italia, Palermo

Честит рожден ден на Андреа!

Честит  имен ден на Борис, Бобо дескин!

И тук вали от дни, едно навъсено е.

# 39
днес ходих на изложбата на импресионистите в Милано (колекция Clark). мисля, 4е ве4е със сигурност мога да кажа, 4е ме вле4е по_традиционното изкуство, а не модерното (е, знаех си го, де). много ме развълнуваха някои платна. и, може да ми се изсмеете, нали сте по_млади, оЩе изпитвам някакво странно 4увство, когато видя "на живо" неЩа, за които само съм 4увала  Embarassed

и аз ходих преди около месец Simple Smile хареса ми

# 40
Здравейте, преди няколко месеца писах в темата ви с молба за съвет, сега отново съм тук и се надявам някой да може да ме ориентира - с риск да бъда досадна.
Съпругът ми вече е в Италия, извадил е първоначалните документи, има работодател при когото е работил два дни и същият го е одобрил, НО работодателя не назначава персонала, а това в случая го прави "АГЕНЦИЯ ЗА ПОДБОР НА ПЕРСОНАЛА" ( не е това точното название, но незная как точно се водят), която АГЕНЦИЯ отказва да даде на съпругът ми разрешение за работа. Изискват му италианска лична карта, която пък знаете се вади на база договор за работа.
Въпросът ми е - има ли някаква точка в законите, която в случая да е в полза на съпруга ми и това да е основание да му се издаде разрешение за работа, какво да прави, къде трябва да се отиде?
Благодаря и още веднъж - съжалявам, че нахлувам в темата ви с личните си проблеми и сериозни въпроси   bouquet

# 41
: ins_dimitrova а мъжа ти какво точно работи.Сега може и да се изказвам малко лаишки,но нали по закон тук българите можем да работим само наколко неща.Да не би мъжа ти да попада попада точно извън разрешените.Защото аз бях започнала на едно място работа и след 3 седмици шефа каза ,че не може да ме осуми трябвало ми нула оста и куп други неща.А моя позната пък започна в един хотел,без да има резидеца, без италиански документ за самоличност,но и направиха договор през кооператив,защото е в сверата на туризма.А това ни е разрешено тук официално да работим.И другото което е по- неприятно тук е ,че всяка община си тълкува законите както си иска,да не кажа ,че всеки служител даже........

# 42
в провинция Милано, към куриерска фирма като общ работник (товари, разтоварва)

# 43

неШето колело съЩо е от Декатлон, дори не знаех, 4е са на номера

номерът е радиуса на гумите  Wink

Димитрова, не съм наясно  newsm78 ,но щом работодателя иска да го наеме нека те си контактуват помежду си  newsm78

# 44

Димитрова, не съм наясно  newsm78 ,но щом работодателя иска да го наеме нека те си контактуват помежду си  newsm78

вероятно го назна4ава 4рез агенция, а не директно
съжалявам инс, но нямам представа от процедурите в момента

виж това дали Ще ти помогне: http://www.meltingpot.org/articolo16287.html

Последна редакция: пн, 02 май 2011, 16:11 от gioia.

Общи условия

Активация на акаунт