Любители на котки - тема 50

• 45 964
  • 741
  •   1
Отговори
# 690
  • Пловдив
Палечка89 да със сигурност е мъжки, това е 4 мнение относно окраската му,като се почне от това че не било хубаво трицветна котка, имало нещо странно в окраската му, защото на гърба е точно като на питон  и че има странна муцуна, имало примес нещо в него,това не са мнения от форума,а от хора които са го виждали, незнам,след като ни напусна един бял красавец като твоята, този си го пожела дъщеря ми като каза искам едно мъжко пухкаво и шарено коте и на другия ден го намерихме на двора,то се оказа коте на комшийте и те се чудиха какво да го правят и ние си го взехме,все пак си го пожела и той се озова в нашия двор

# 691
Момичето, с бой няма да постигнете нищо добро. Само ще ги озлобите и ще започнат да правят още повече бели, методът с пръскането с вода и едно твърдо не, най-много върши работа, от опит говоря, а аз съм горд притежател на изключително бесен и енергичен котарак, обаче като чуе  - не, замръзва във въздуха даже.

Вижте ми диването какво е изобретателно, изкарал си е чаршафче от торбата и си го е постелил на плочките в коридора, за да не му е студено на дупето:
Ха-ха! Умни са гадинките, няма спор.
Моите са на фаза драйфане на пролетни косми. Имат обичая като си свършат нещото на пода (а аз не съм вкъщи), да си свалят някоя книжка или списание от етажерката и да покрият неестетичната гледка. Колко литература замина в кофата, не е истина просто Twisted Evil

Теди, коте-мишестата серия е уникална!
Моят така си зарива чинийката, като се наяде, чак си носи материал за зариване - торбички, хартийки, има предпочитания към готварските списания.

Нарочно нов пост.

Моля за ПОМОЩ!
Някой от София може ли да услужи с парче или цяла тиква, която е нужна за диетичното хранене на един много изстрадал котарак - изхвърлен от стопаните си, възрастен, глух, с тумор на млечната жлеза, с хроничен запек и съмнения за патологични изменения на червата?
Защо не пробваш да пуснеш във фейсбук, сигурна съм, че някой ще се отзове!

# 692
Lumikki подкрепям категорично твърдото "Не", аз така съм си научила Грейси и да не казвам голяма дума, но сама усеща какво е згафила и изчезва на мига.Пренебрегва "не"-то само когато усеща че ще и мине номера и иска да си играе.Не трябва и много думи да им се казват, те разбират интонацията на гласа.След като направи беля,няколко часа не и обръщам никакво внимание, говоря и твърдо и  я оставям сама в друга стая.Действа поне при мен.Категорично боят не е решение, в повечето случаи си има причина за подобно поведение, котките са умни и много чисти  животни явно нещо е сърдита на стопаните си.

# 693
Боя настрана, най-голямата грешка е прощаването, защото са малки и не разбирали. Така се изпуска ценно време и се градят лоши навици. От малки се почва с дресировката, като направи беля, веднага - плясвате с ръце рязко и твърдо НЕ. Пръскалката с вода е помогнала на много хора в темата, не я пренебрегвайте.

Пластмасовите накрайници (силиконови ) за нокти са ефективни за спиране на драскането ,но много неудобни за животното, не ги препоръчвам, ще се измъчи. Ако котарака е некастриран и със свободен достъп навън, и подрязване на ноктите не  бива да се прави, защото така не може да се отбранява и застрашавате живота му.  Кастрация, подрязване, осигуряване на алтернативна драскалка и ако се опитва пак да ходи при вратата, горния метод - рязко Не, пръскалка.  АКо не ви се занимава с тези неща, остава само да сложите на мястото парче мокет  за да драска него и да стискате палци всеки път като излезе да се прибере жив и здрав.

Теди, уникални снимки, много хълцане и умилително мучене се чуваше от офиса ми известно време Mr. Green

На Патерица, честито на всички рожденници,  на тези години най-вече добро здраве им пожелавам.

# 694
  • Пловдив
Не мога да се стърпя да не ви покажа бандата на ОУШЪН която се намира на долния етаж при сестра ми
http://www.prikachi.com/images/6/3424006Z.jpg   страхотни сладури пак тази година,едното бяло е с различни очи
http://www.prikachi.com/images/10/3424010u.jpg    виждате ли котката , това е котето на племеницата която замина за Англия и остави котето баба и да го гледа, питайте я, как я опазват да не я настъпят плюс това е бременна в момента,на този мокет е невидима Joy
и да ви досадя още малко с Хадес
http://www.prikachi.com/images/82/3424082F.jpg -Хадес Великолепни бебе
http://www.prikachi.com/images/87/3424087U.jpg - не я давам на никой моята мишка
http://www.prikachi.com/images/81/3424081h.jpg Хадес Великолепни в наши дни

# 695
  • София
....  на тези години най-вече добро здраве им пожелавам.

Само Кьорчо е в пенсионерската група  Grinning! Другите са младежи и трябва да им пожелаеш да тичат и да правят бели  Wink.

Дори не си спомням точно как научих моите на "НЕ", но викна ли го строго - слушат. Доколкото си спомням при нередно нещо тропах, плясках и подобни стряскащи звуци (тогава пръскалката не ми беше известна  Grinning), придружени с "Не". Действаше. Много добре разбират по интонацията кога се карам. Шамари не си спомням да са раздавала - нито на деца, нито на котки (е, винаги има 2-3 изключения  Mr. Green)

sauron, радвам се, че отново си в темата! Хадес е станал голям.... Колкото за трицветните, че са женски - става дума за трицветни като Кетя (да имат  бели, тъмни и рижи петна). И като котето, което е в маскировъчния килимски цвят  Grinning. А малките са невероятни!  Heart Eyes

Съветът ми за котето, което рано сутринта лудее - хранете го късно вечерта, когато си лягате. Така на сутринта все още ще спи и  храносмила.  Laughing

Не бих отрязала ноктите на коте, което излиза навън. Така го обричате да е винаги набит. Колкото до вратите - нашите сме ги прежалили. Всички са издрани, защото няма врата, която да не се отваря, но поне входната не пипа  Laughing. Страх го е  Laughing.

Теди, котетата и снимките са прекрасни!

# 696
  • София
Здравейте, имам спешен въпрос, не се отнася за коте, но все пак, ако можем да му помогнем!
До нашия вход са вързали на дърво с връв едно куче, едро било, държало се лошо, явно и връвта го души. Не дава да го доближат - ръмжи, но така да остане ще загине. Става въпрос за Люлин.

Моля, кажете ми към кого да се обърна или звънна. Званях на 4 лапи, но не отговарят.

# 697
  • Пловдив
Тaня67 и на мен ми е приятно да се видим тук,на всички котета са много сладки,абе друго си е котето да го гушнеш и помилваш,а не като мой братовчед има питони,ух какво намира в тях,не стават за гушкане Grinning

ако не се намери смелчага да му помогне, горкото................
иституциите никакви ги няма

# 698
  • София
....  на тези години най-вече добро здраве им пожелавам.
Само Кьорчо е в пенсионерската група  Grinning! Другите са младежи и трябва да им пожелаеш да тичат и да правят бели  Wink.

Joy

Като пресметнах, че е на 11 г., се поуспокоих. Не че има гаранция, де, щото брат му си отиде на 10.

eliadn, дано да си намерила начин да помогнеш. Praynig

Никога не съм посягала на което и да било от котетата ми. Ако направи някоя беля, то аз знам, че сама съм си виновна. Счупени вази, саксии, цяла елха играчки; изядени цветя, ролки за коса, книги, тоалетна хартия, отлюспени глави лук с килограми - ами аз нали знам, че имам две диванета /винаги са били минимум по две/, защо не съм взела мерки? Имам 2 одрасквания, едното на милиметър от окото ми - ами нима не знам, че си играят и се гонят, нима не е следвало да очаквам, че може да стане злополука. Ами изобщо не е трябвало да спим в една и съща стая. Плюс това постфактум животното едва ли ще разбере какво е направило, дори ако реша да му посегна.

Иначе, да чукна на дърво, никога не са ми се качвали по маси и плотове - аз съм луда на тази тема, трудно бих го преживяла. Ако усетех, че се поражда намерение за скок, веднага казвах на висок глас: "Шшшшт, сени аптал сени" /Демек - глупак такъв/, дейставаше безотказно. Дори и сега, когато Кьорчо е вече пенсионер и де факто не прави бели, като чуе да казвам това на някой друг, изчезва яко дим в другата стая и се качва върху сецията. После трябва да се извинявам и да обяснявам, че е станало недоразумение.  Joy

# 699
Дидитка, да моят котарак не е кастриран и спокойно си обикаля из дворовете на съседите, от време на време идва и с рани.

MissNellie,
благодаря ти за съветите, аз поне съм решила, че няма да го кастрирам, той е на 4 години, обича да излиза на вън и при една операция си трябва възстановяване, а той няма да иска да седи вътре и ме е страх да не се замърси. Също така мисля, че кастрацията се прави най-добре при по-млади котарачета.

Засега ще видим как ще е положението с тиското на вратата, дано само да не счупи бравата, защото продължава да скача, ние го чуваме, но нарочно не му отваряме вратата и го чакаме да дойде на прозореца.

# 700
  • София
lilis, моите бяха на по 4, когато ги кастрирах. Никакъв проблем не сме имали след това. И двамата престанаха да ни тормозят, че искат да излизат навън. А възстановяването е един ден време. Peace

# 701
  • София
Ех, от никъде нищо, никой не вдига тези телефони и май всички са с работно време от 8 до 5. Нахранихме  кучето, но вода е невъзможно да му се даде, не дава да се доближим, ръмжи ни. Сигурно много е изпалшено - наистина е голямо може и да е домашно, хубаво е. Връвта му е къса, души го като лежи. Дори спрях патрулна кола на районното ни и те нищо не могат да помогнат, вдигат рамене и ме "успаха, ще предадем на дежурния" това е то.

Последна редакция: пн, 06 юни 2011, 22:54 от eliadn

# 702
  • Между гори и планини
Здравейте момичета, в последните дни ви четох и не смеех да пиша, защото много се притеснявах за Кети.
Днес вече малко повече се успокоих. Майка ми успява всяка вечер да й дава по половин НоШпа и Кети се прежалва (въпреки че сигурно я боли) да пишка, днес доста по-добре от вчера. Толкова се притеснявах, че мислех да я заведа в друга клиника и да й сложат катевтър за 3-5 дена. Но това наистина е крайна мярка. Важното е, че тази сутрин Кети е мъркала, яла, пишкала. Специалната храна не й допада, но си я яде, милата и майка ми казва, че има ефект.
А аз не си лягам преди 5 сутринта, за да мога да се обадя на майка ми. Иначе сънувам кошмари.

Всички мърковци са страхотни сладури, нагушкайте ги от мен и не ги бийте. Те милите неразбират, как така ръката която храни и гали, може й да наранява...

Кети никога не се е качвала на нищо освен диван или стол, не е пишкала извън тоалета, не ми е драла мебелите. Имаше желание към драцената до дивана, но само разравяше пръстта. Купих й семена за котешка трева от магазин за животни. Расте бързо и Кети й се радва, хрупка си и така не задържа косми в корема и вече не поглежда драцената  Wink

# 703
  • на морето
Здравейте, имам спешен въпрос, не се отнася за коте, но все пак, ако можем да му помогнем!
До нашия вход са вързали на дърво с връв едно куче, едро било, държало се лошо, явно и връвта го души. Не дава да го доближат - ръмжи, но така да остане ще загине. Става въпрос за Люлин.

Моля, кажете ми към кого да се обърна или звънна. Званях на 4 лапи, но не отговарят.

Здравейте момичета  , чета за да наваксам .Пуснах това съобщение и в кучешката тема тук.Дано помогнем на животинката .
Разбрах за Кети , радвам се , че е по -добре.

# 704
Ех, от никъде нищо, никой не вдига тези телефони и май всички са с работно време от 8 до 5. Нахранихме  кучето, но вода е невъзможно да му се даде, не дава да се доближим, ръмжи ни. Сигурно много е изпалшено - наистина е голямо може и да е домашно, хубаво е. Връвта му е къса, души го като лежи. Дори спрях патрулна кола на районното ни и те нищо не могат да помогнат, вдигат рамене и ме "успаха, ще предадем на дежурния" това е то.
eliadn, имаш съобщение!

Общи условия

Активация на акаунт