Прави ли някой ин витро в Селена?

• 45 277
  • 754
  •   1
Отговори
# 30
  • Sofia
не мога да кажа защото аз съм по-фонда най-добре се обади на тел. и тама ще ти дадът повече информация

Ами, няма какво да звъня, за мен е просто любопитно, не ми предстои замразен трансфер. Преди 2-3 месеца имах такъв в Щерев и си спомням, че тогава като търсех информация за цените пак това много ме шокира - каква е тази цена в Селена? Вероятно включва и нещо друго освен размразяване и трансфер.

# 31
незнам моя приятелка миналото лято прави такъв трансфер ама не беше по-фонда ,а тя си го плащаше,затова знам цената.

# 32
Цената е 1500 лв. и е само размразяването и трансфера, прегледите преди трансфера и лекарствата са отделно.
Трайкова, до колкото разбирам от постовете ти миналата година си правила инвитро по фонда и имаш замразени ембриони, който смяташ да връщаш сега. Но фонда не поема замразения трансфер, веднъж вече си ползвала трансфер по фонда, и опита е приключил. Аз също имах замразени ембриони от първият опит по фонда, платих 1500 лв. за него. от вторият опит по фонда нямах замразени ембриони защото щяхме да ги чакаме до стадии бластоцит но не се развиха Добри не ги замразих ме но не ми се наложи да опра до тях защото забременях.

Последна редакция: чт, 19 май 2011, 22:28 от velka.

# 33
не аз правя опит от замразени а моя приятелка и е платила 1500лв. аз направих пункцията април тази година но нещо с лигавицата не беше наред ама сега пия хапчета за да ми направят трансфера фонда поема моят трансфер защото още не съм го използвала отделно миналата година правих пак инвитро но стана спонтанен аборт.

# 34
Сега ми стана ясно Grinning  Joy малко като албански реотан съм,
стискам палци този път всичко да е наред.

# 35
блогодаря ти и на всички вас тука стикам палци в най-скоро време всички да се похвалят с положителни тестове.само едно ще ви кажа ако сте в селена ще успеете бъдете сигурни в това и най-вече вярвайте на д-ра си така става по-лесно.

# 36
На мен напоследък ми е малко трудно изобщо да се добера до лекаря си, а много ми се искаше след лапароскопията да каже поне можем ли да кандидатстваме по фонда. Определи ни отново ден, в който да отидем, но по някакво жалко стечение на обстоятелствата точно тогава няма да работи. Струва ми се, че губим ценно време в разкарвания за това-онова, без да се говори за основното.
Вие колко пъти ходихте до клиниката, докато стане ясно, че сте за ин витро и започнахте процедурите? Има ли такива от вас, които са кандидатствали по фонда и са одобрени?

# 37
Аз съм одобрена по фонда, но това с каква диагноза ще кандидатстваш ще каже само лекаря, ако разбира се сте за инвитро.

# 38
Непосредствено след лапароскопията ми казаха, че мога да кандидатствам по фонда.  Подадох документите и сега чакам да ми се обадят да ми дадат номера. Щом лекарят ти казва, че можете да кандидатствате, значи е така. Трябва вече да имаш епикриза, можеш и сама да провериш дали отговаряте на изискванията. Успех!

# 39
Това е, че лекарят нищо не е казал. Успях да го издебна съвсем случайно в коридора на клиниката малко преди да ме изпишат след лапароскопията и да го питам какво мисли. А очаквах, че веднага след това лично той ще ми обясни какво е станало и ще обсъдим бъдещите ходове. Възможно ли е като човек, който ми е правил операцията и да знае резултатите, все пак да не може да ми каже, можем ли да кандидатстваме по фонда или не можем? С една прекъсната тръба съм, а другата изкривена и с удебеления... Явно сте прави, че сама трябва да си действам по въпросите. Вероятно се лъжа, че в частните клиники на пациента се обръща повече внимание. Или очакванията ми са твърде високи Tired

# 40
buttinski трябва да ти дадат епикризата от лапароскопията,правят някакви изследвания и с тези документи отиваш във фонда.При мен беше така.

# 41
buttinsky, аз също съм с една прекъсната тръба, а другата за нищо не става /контралатерална стеноза/. За да подадеш документи за фонда, лекарят не ти е нужен. На 3-я етаж в Селена ти дават необходимите документи, попълваш ги, прилагаш копие от епикризата и изследван ФСХ преди по-малко от 6 месеца. От болницата изпращат документите в София и след това в рамките на 1 месец трябва да получиш обаждане за входящия номер.  Това е всичко.
Ако имаш епикриза, погледни си какво пише точно. Ето при кои случаи  може да се кандидатства:

Фондът финансира двойки с безплодие, лечимо чрез ин витро оплождане, при наличие на следните индикации:

1. тубарен стерилитет при жената
 - липса на маточни тръби двустранно (оперативно отстранени);
 - едностранна липса с контралатерална непроходимост или стеноза;
 - двустранна непроходимост на маточните тръби (вкл. след стерилизация);
 - едностранна непроходимост с контралатерална стеноза;
 - двустранна интерстициална или истмична стеноза ;
 - състояние след пластика на маточните тръби най-малко 12 месеца след пластиката, при положение че не е настъпвала вътрематочна бременност;
 - ендометриоза, засягаща аднексите и свързана с безплодието при жени над 35 години, а при жени до 35 години - само след лечебен курс с агонисти на гонадолиберина по програма на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), след края на което в продължение на 6 месеца не е настъпила бременност;

# 42
Аз епикризата си я взех. Имунулогичните изследвания също, както и тези за антимюлеровия хормон. Мъжът ми има няколко спермограми вече. Двете последни са правени при тях.
Това, което ме притеснява е, че лекарят каза: Трябва да проверим дали ставате за фонда и ми насрочи дата, съобразена с цикъла ми, на която няма да е там - разбира се едва ли нарочно, но губим ценно време. Другото, което ме притеснява, че чак като си взех резултатите от имунологията, от самата имуноложка разбрах, че имам и дефект в някакъв ензим, който можел да доведе до спонтанен аборт. Успокоиха ме, че при ин витро това можело да се контролира. От друга страна не се знае за ин витро ли сме.

# 43
Може би за изследване на ФСХ /фоликустимулиращ хормон/, което се прави на 3-я ден от МЦ. Ако е това, можеш да си го пуснеш сама. Друго не се сещам какво може да се гледа, след като ти е правена лапароскопия и от нея се добива ясна представа за всичко. Разбира се, това са само мои предположения. Обади се на лекаря си и попитай за какво точно те вика.
Наистина всеки ден е ценен, имайки предвид, че вече ще се чака около година за заповед. Успех ти желая!

# 44
Благодаря ти, Шанел  bouquet
Някои от понятията не са ми ясни, обаче.
Дясната ми тръба е прекъсната, а за лявата са установили, че е уплътнена, нагъната, с разширени участъци и запазен фимбриален апарат.
А лекарят каза, че ме вика, за да следим пак фоликуметрия...и тогава сме щели да говорим и за останалото.

Общи условия

Активация на акаунт