КИНО ОТ ИЗРАЕЛ

• 51 102
  • 681
  •   1
Отговори
# 120
...שירים עד כאן една oт най-обичаните песни "Ширим ад кан"

Последна редакция: сб, 09 юли 2011, 23:19 от АGENT

# 121
# 122
http://www.iba.org.il/gimmel/?live=yes
АGENT,мисля,че ще ти хареса сайта.Има доста инфо за изпълнители и нови песнички.

И една любима песен  на Мaya Buskila

# 123
Слушаме ГЕВАТРОН по повод 60' годишнината от създаването на Израел

Последна редакция: нд, 10 юли 2011, 21:38 от АGENT

# 124

Последна редакция: вт, 12 юли 2011, 23:01 от АGENT

# 125
 АGENT, незнам дали слушаш Idan Raichel Project,но на 15 юли излиза 4-ят му албум.
Новата му песничка

# 126
Благодарности за темата!

Аз съм голям фен на израелското кино, че и на Idan Raichel. Нямам възможност да следя редовно форума, обаче.
Гледала съм по-голямата част от филмите от Замунда, виждам, че любимите ми Jaffa и Jellyfish са представени вече.

AGENT, ти ли си добрата душица, дето качва филмите в Замунда? Simple Smile

# 127
# 128
# 129
# 130
ГЛЕДАЙТЕ ТОЗИ ФИЛМ: Time of Favor (HaHesder) 2000, оценен с IMDB 6.9.

Онова, което обединява, понякога разделя. Крайностите, любовта, реалността, религията, войната, съдбата, избора да сме това, което сме, заблудите, които могат да ни костват много.
Да вървим по праведния път, но да не загубим себе си.

Има хубав филм в YOUTUBE за войниците на Стария завет, но ще се въздържа да го пусна тук. Ако някой пожелае, ще му го пратя като съобщение. Ортодоксалните евреи от Меа Шеарим до преди време не са служили в армията. Това обаче се е променило. По един уникален начин те съвместяват своята служба към Б-га и Държавата Израел, без да нарушават своите религиозни обичаи. Храната там е кашер, жени в техните подразделения няма. Молитва по три пъти на ден, където и когато преценят.

Последна редакция: сб, 16 юли 2011, 11:24 от АGENT

# 131
Всъщност, защо да не го пусна, клипът е интересен и е точно по темата Ha-Hesder (2000)

# 132
# 133
Я, Рита.  Simple Smile

HaHesder се смъква вече. Аз много обичам филми за армията - запалих се по израелското кино от Yossi & Jagger. Simple Smile

Поздрави!

# 134

ГЛЕДАЙТЕ ТОЗИ ФИЛМ: The Secrets (Hasodot) 2007 DVD, оценен в IMDB 7.1.

Това е един изключителен филм. Стоя и си мисля какво да ви напиша за него. Не знам кое би било хашув Simple Smile. На първо място това е един филм за религията на еврейския народ. Едно докосване до живота на ортодоксалните евреи. Чувал съм не малко определения за тях. За онези, които нямат желание да ги разбират, ортодоксите са трудни за разбиране. Нека го кажа така. Но те са част от най-истинското. Техния самобитен живот е в основата на всичко. На всичко най-съкровено. Те са пазители на вярата. И тук и в тази история чувствата, голотата, човешкото не е оставено да си отиде. То присъства и говори. Животът е трудна смес от това да обичаш и разбираш, да разбираш и да обичаш.

Последна редакция: пн, 18 юли 2011, 18:07 от АGENT

Общи условия

Активация на акаунт