Великобритания - тема 35 Лятно-Морска

• 37 620
  • 741
  •   1
Отговори
# 120
  • Лондон/Пловдив
Може ли да ми препоръчате прах за пране който да е за бебе искам нещо хубаво и безвредно да е . Алекс ми е с АД и вече незнам колко кремчета измазахме ,но няма ефект само праха не съм сменила с бебешки . Приемам съвети всякакви Hug

# 121
vagabond, и мен ме болеше ужасно кръста, не можех да си движа краката от време на време дори и това от началото на бремеността още. Но избягвай натоварвания, тези седмици сега са рискови.

# 122
  • Bristol
Може ли да ми препоръчате прах за пране който да е за бебе искам нещо хубаво и безвредно да е . Алекс ми е с АД и вече незнам колко кремчета измазахме ,но няма ефект само праха не съм сменила с бебешки . Приемам съвети всякакви Hug
Пробвай този дори и аромат няма, но и не пере много хубаво, само за бебешки дрешки става. Дано помогне смяната на праха. Има го в големите супермаркети, но обикновено едвам се вижда сред другите прахове в големи опаковки.

# 123
Аз перях с различни но винаги гледах да са NON-BIO.Най-доволна съм от Ариел,Персил и Fairy.Извинявай за глупавия въпрос но какво е АД? Embarassed
За такова нещо има много хубав крем в БГ

# 124
Въпросът не е към мен, но съм на линия- атопичен дерматит предполагам.

# 125
The same myself тъкмо си редактирах мнението докато си ми писала та за такова нещо имам много хубав крем който препоръчвам с две ръце.От БГ мама ми го беше пратила френски е на MUSTELA казва се STELATOPIA.Другото което на нас ни помогна много е един крем с българска роза чист без примеси струва към 20-25лв но и той върши чудеса.Ходих да погледна как се казва та заглавието му е Лосион за тяло"Кралица Роза" и е производство на Рефан

# 126
ЕВ написах селф защото тя иска да се регистрира като такава.  Peace Примера който даваш с теб не е много точен, защото ти си била студентка преди да се селф и си имала законно право на работа, нали така? Всеки може да взима матърнити алоуънс стига да докаже, че е работил законно през тези 66 седмици без значение като селф или не, както е се опита да обясни и Аве.  Peace Казвам го от личен опит.  Peace Разбира се не пречи да опита, от опит глава не боли.  Peace Laughing

# 127
Zlatnata tolumba ако превода се прави от преводаческа агенция и те таксуват на преведена дума, и числата ги броят, тези, които таксуват на преведена страница не ги бърка. Поне в БГ, където аз работих и в преводаческите фирми, които знам, е такава практиката. за тук обаче не знам.

За праха аз взимам на ариел и Фери нон-био и съм много доволна (даже и за нас същия ползвам).

# 128
ЕВ написах селф защото тя иска да се регистрира като такава.  Peace Примера който даваш с теб не е много точен, защото ти си била студентка преди да се селф и си имала законно право на работа, нали така? Всеки може да взима матърнити алоуънс стига да докаже, че е работил законно през тези 66 седмици без значение като селф или не, както е се опита да обясни и Аве.  Peace Казвам го от личен опит.  Peace Разбира се не пречи да опита, от опит глава не боли.  Peace Laughing

Ами не съвсем ... в смисъл това за студентката ... бях, но не в ЮК, а в БГ и Холандия се водех студентка, сега от тази есен ще съм в ЮК. На практика имам 20 седмици като емплойд и после други 20 като селф преди да спра да работя. т.е. това ми беше между Септември 2009 и Юни/Юли 2010. 2008 края се бях прибрала в БГ и се върнах тук, чак Август 2009. т.е. както и да го въртя, аз тези 66 седмици ги нямам плътно в ЮК. Обаче това, което на мен ми беше обяснено за Maternity Allowance, беше, че тези 66 седмици са периода през, който ти трябва задължително да имаш 26 работени. Още тогава като звънях да се интересувам ми казаха, че не е задължително да са последователни тези седмици, просто е задължително да са 26 в този период от 66.

You may be eligible if:
- you've been employed and/or self-employed for at least 26 weeks in your 'test period' (66 weeks up to and including the week before the week your baby is due) - part weeks count as full weeks

това е от http://www.direct.gov.uk/en/MoneyTaxAndBenefits/BenefitsTaxCredi … ldren/DG_10018869

Не споря по въпроса, но при моите обстоятелства се получи и не съм имала проблеми никакви. Но да речем (макар, че не знам каква връзка може да има) аз от 2004 съм все между БГ и ЮК и имам и визи за пребиваване преди БГ да е в ЕС, бях и емплойд за определен период, не е само да съм била селф и нямах никакви проблеми с изкарването на каквито и да било документи и просто всичко ми се нареди по много благоприятен начин (да чукна на дърво).

# 129
  • Манчестър
Има и една много голяма подробност за maternity allowance. Tои в момента е около 127 лири мисля.....но дори да се квалифицираш да го вземаш се плащат 90% оf average weekly earnings or Statutory Maternity Allowance whichever is less......
значи ако дохода е под 127 лири ще получава 90% от dохода...

# 130
Аве е права Simple Smile
За алоуанса също знам, че можеш да подадеш документи да ти го изпллащат 3 месеца преди термина ти.

Последна редакция: сб, 07 май 2011, 00:40 от ev:)

# 131
Аве (с цялото ми уважение), скоро мисля да почна да ти правя конкуренция в счетоводството (ейй най-ми е омразно и си мъкна един гаден изпит по счетоводство още от първата година в колежа) - тука напоследък регистрирам като селф, приключвам счетоводни години на селф приятели Grinning занимавам се с какви ли се други глупости свързани с попълване на 1 тон бумаги и звънене по институции ... ще взема да се замисля за преориентация в кариерен план  Wink
Ама не знам защо (аз лично веднъж съм ползвала услугите на счетоводители тук в ЮК и станах пишман, че нещо дето сама за 20 дни щях да го оправя, на тях им отне 4 месеца) много им се изнервям на счетоводните компании - особено като чуя едно 120 паунда за приключване на счетоводната година на селф-емплойд, или сега на брат ми му предлагаха за 400 паунда да му уредят и НИН, и банкова сметка, и регистрация за селф, че и интервю за ЮТР ... последното пък да ме извинят не знам от къде са ги измислили ... но мисълта ми е, че 2/3 от тези неща стават по Интернет да се направят, че е и безплатно.
Аз май като най-сложно виждам вземането на НИН, друго е песен.

Последна редакция: пт, 06 май 2011, 23:21 от ev:)

# 132
Аве или сега на брат ми му предлагаха за 400 паунда да му уредят и НИН, и банкова сметка, и регистрация за селф, че и интервю за ЮТР ... последното пък да ме извинят не знам от къде са ги измислили ... но мисълта ми е, че 2/3 от тези неща стават по Интернет да се направят, че е и безплатно.
Аз май като най-сложно виждам вземането на НИН, друго е песен.
400£  Shocked ужас ,яко брулят хората  #2gunfire много съм съгласна с теб повечето неща стават по Интернет безплатно ,и на пръв поглед изглеждат доста трудни и омотани нещата  Crazy но с яко четене след време изглеждат доста по прости и лесни  Simple Smile  Ев не се чуди стига да намираш време защо да не си докарваш по някой доход с тези неща  Peace Мъж ми ако имаше време определено щеше да го прави  Wink а аз въобще не ги разбирам толкова нещата ама нещо като ме вълнува го питам  Embarassed
Аве  да не ми се обидиш нещо със сигурност ти  си много по навътре в нещата и с опит и голям стаж   bouquet  Hug

# 133
уффф, че гадно време .... искам си слънцето

# 134
  • Лондон/Пловдив
Смених праха купих Персил Нон-био да видим дали ще има ефект . Аз също го мажех с Мустела за нормална кожа до скоро не знаех ,че има и за проблемна. Личната му изписва хиляда кремове ,но не действат пък и аз тези с кортикостероидите не ги ползвам .

Общи условия

Активация на акаунт