Великобритания - тема 35 Лятно-Морска

• 37 623
  • 741
  •   1
Отговори
# 180
  • Лондон
Здравейте, какви ги вършите тук Crazy какво е това писане и дебатиране...

Аз понеже се каня да пиша от седмица, сега ще трябва да ме изтърпите Embarassed

Та да почна от края - този форум си е представителна извадка на обществото ни, не сте ли съгласни, има от всичко, но не съм съгласна с негативните обобщения от последните страници Naughty има си и тук хора от всякакъв вид, но аз не мога да си изкривя душата и да не си призная, че тук се запознах с много стойностни хора и те че без да съм голям форумски фен, завинаги ще съм благодарна за тези приятелства...

feta cheese, не мога да повярвам, че стана година, като ли вчера щях да ти пращам скутера, за да закърпиш положението, а сега вече година мина Simple Smile

Да си кажа и аз за нашето пребиваване в БГ, вече седмица откакто се върнахме, и мога да кажа, че изкарахме добре, може би защото бях с много ниски очаквания, и ...защото обикаляхме доста из страната, а не се закотвихме в София както обикновено. много ни е красива природата, навъртяхме над 1000 км и всичко много ни хареса, Търново, Етъра, Боженци, Дряновски манастир, после за Великден ходихме до Сандански, и също Мелник, Рожен, прекрасно просто. Карах през всичкото време от дясно, за пръв път от година, и съм приятно изненадана, нямаше травмиращи ситуации, а  се бях приготвила за много лошо Confused И освен това, почти всички карат на светлини...като се сетя на времето колко време трябваше, за да се сложат колани...

Като цяло съм доволна, въпреки, че трябваше да работя и не усетих истински почивката. Детенце подобри българския неимоверно за тези 2 седмици...

Сега сме обратно в обичайния ритъм...

Който беше питал за авантюри и приключения Hug да ми напише на личния, не че съм видяла много, поне сравнено с мечтите ми, винаги изоставам Wink, но мога да споделя мнения и снимки...

Аve, кога ще коментираш последните футболни новини, че станаха много тези дни Grinning

Хубава седмица на всички

# 181
ох леле докато ви изчета  Joy

аз първо да кажа и аз като ева–82, че беше супер срещата в Оксфорд Simple Smile трябва да повторим.

темата кой, какви въпроси задава къде, и имиграция,и четене на стари теми, и т.н. - който иска да си пита и който иска да отговаря.

За градинарството - много съм добра  Joy Joy Joy миналото лято с майка ми чистехме градината тука и тя намери корен ягоди и ми го зася в саксия. Съответно аз, като добър градинар, го забравих Simple Smile и преди няколко дни видях, че си е изникнало пак в старата саксия  Mr. Green та да видим как ще се погрижи за себе си Stuck Out Tongue и зюмбюлчета така си имам в градинката - идея си нямам от къде и как, като се има предвид, че ми е покрита цялата с найлони и отгоре ситен чакъл Simple Smile но имам Simple Smile

Сега отивам да спя и ви пожелавам и на вас лека вечер Simple Smile

# 182
  • ENGLAND
eva_82 извинявай, не ти отговорих че си бяхме в България и нямах възможност, а честно като се върнахме забравих, добре че ми напомни. Но и не искам да ставам нахална с тези ваучери. Пращам ти адреса веднага и много ти благодаря, извини ме още веднъж. Hug
Ако има друг който съм забравила, нека се обади.

# 183
  • На село (близо до Лондон)
И аз с един въпрос Mr. Green Моля мамите с деца във втора година, споделете на кое ниво са децата ви по четене, моля.

Шу nai-golemiat mi e v Year 2, za chetene e mnogo napred "free reader", w momenta chete Harry Potter knigite. Kakvo te pritesniva za twoeto? Te vsichki sa na razlichni niva i v klasa na Philip edni po-napred s cheteneto drugi s numeracy...
Ako iskash poveche info vij v mumsnet.co.uk stranica, razdela Education tam si obsajdat sashto nivata na decata.

P.S. Sorry za latineca neshto nemoga da prevklucha kredora  newsm78

# 184
 Мерси GI, питам защото като попитам как е в училище все ми казват че е добре, но нещо не ми се вярва. По четене, той не чете зле, но го държат на 5то ниво. Той прочете всички книжки от това ниво (взимаше си по 3-4 на ден) и сега си взима за други нива - 6, 7 или каквото има.Говорих с учителката, а тя ми каза че на края на срока ще види какво ще го прави. Нещо тази година учителката хич не ми харесва,много мила и млада, но не го виждам да напредва особено. Онзи ден ми донесе съчинение от 4 изречения, ми беше пълно с грешки. Rolling Eyes По математика е уж добре. Нали миналата година не говореше езика и го бяха вкарали в специална група, за да го учат. Получих писмо че е настигнал останалите и че вече няма да ходи на тази група, но нещо хич не ми харесва темпото с което напредва. Та като цяло чуденката ми е, дали да се притеснявам и като амбициозна майка да го тормозя, макар че ние колкото и да се упражняваме в къщи и напредваме, те не го отчитат (по четене специално) или да им се доверя и да не си тормозя детето. Знам че са на различни нива, но нали на доклада накрая казват дали е под, над или на нивото на очакванията та се чудих аджеба, кое е очакваното ниво. Иначе училището ни е добро. Мерси за линка сега ще го погледна.

# 185
Шу,

Ако смяташ, че в училище не отчитат непредъка на сина ти-говори с тях.
Ако учителката не отговаря на очакванията ти в това отношение-
поискай разговор с учителя, който е над нея или с хед-а,
не знам как са се организирали във вашето училище..
Поискай да ти обяснят кога и как им са индивидуалните оценявания.
Кажи какво те притеснява и поискай съвет как да се подобри нивото,
какво да работите в къщи, но покажи, че очакваш и изискваш
работа и подкрепа и в клас, от училището.

# 186
Върнахме се от доктора.Оказа се млечица и изписа Нистатин.

Шу, не знма какво да ти кажа относно ученето тук.Аз лично не я тормозя с четене и писане на английски.Повече държа да пише и чете на български.Въпреки, че е от няма и две години тук ми прави впечатление, че явно й е по лесно да чете на английски, и го прави по-добре от колкото на български.Дори си купи книжка на английски и си чете по някоя страничка вечер.А като я карам да чете на български неще.И много ме доядява да си кажа честно, защото английския ще го научи, няма къде да ходи, но факта че предпочита да пише и чете на английски много ме дразни.

# 187
Здравейте, момичета! Надниквам при вас, тъй като ми е нужен съвет относно Англия, в частност Лондон. Планувам пътуване до Лондон и  въобще не съм наясно със ситуацията там.  Например кои са местата, на които може да се нощува евтино, къде е добре да се пазари, как да се пътува из града... Въобще всички онези инсайдърски съвети, които знаят местните Simple Smile

# 188
Благодаря ви момичета,мен ме притеснява това, че не знам той на какво ниво трябва да е. Ако наистина е на очакваното ниво- добре, може да го понатисна малко за да мине малко по-нагоре, но ако е много отдолу, тогава зле. Аз всеки път това питам и всеки път ми го хвалят, само дето имал страхотно чувство за хумор, много ги разсмивал,но и развалял дисциплината Crazy Но никой нищо конкретно не казва newsm78 аз питам ли питам, и миналата година беше така. То даже аз това и друг път съм го споменавала тук. Аз малко си падам по точните и ясни неща и като не ми се казва нищо конкретно и се обърквам Embarassed Пак ще говоря.

Искам да ви питам и още нещо. Майка ми си поръча очила от тук,че Яна с два шамара и изкриви нейните. Тя си ги плати и тн, но те не станаха на време. Вчера в сто часа букнах от DHL да дойдат да вземат пратката и да и ги занесат. До тук добре, в сайта обаче ми искаха данъчен код и стойност, опитах се да напиша 0, но после реших че може да искат да видят че им е платен данъка и написах необходимото по касовата бележка.  Embarassed Болната ми изкуфяла глава това измъдри. След това обаче взех че се притесних, сега да не вземат да искат да плаща някакви мита например в БГ, защото стойността им не е малка. Моля ви кажете ако знаете, правилно ли съм си написала нещата или съм оплескала всичко Rolling Eyes

Днес цял ден водя не равна битка с бурените. За  сега те ме преборват, повече са и по брой и по сила Crazy

# 189
  • На село (близо до Лондон)
Шу, амбициозна майка си ти Sunglasses. Щом казват че е добре значи е добре детето. Ако има/имат проблем ще кажат.

На края на тази година (2) имат изпити, но не ги стресират децата и а тези изпити са повече от учителите водени, но са си изпити за К1 САТ (). Децата и изобщо не знаят че това се прави.

Средното ниво за дете на тази възраст е 2б така че ако се движи на това ниво или по-високо 3 е файн Simple Smile. Просто питай учителката на какво ниво работи детето по литература и математика. Те така или иначе ще ти дадат репорт в края на тази година и там трябва да пише къде е.

zlatnata tolumba не така с пищова направо  Peace.
Magimon по им е лесно на английски затова ooooh! така изостава българския

# 190
  • Нотингам/Пловдив
Шу аз мисля че без значение каква сума си на писала би трябвало да няма мито защото сме в ЕС,питат те за стойността може би при евентуална загуба на пратката да знаят на каква база да те обезщетят.
 За четенето моята дъщеря също е 2 година, но е на ниво 12,за съжаление тя също предпочита да чете на английски, а не на български.
 Сега и да се пооплача малко,вчера ми извадиха 2 мъдреца и имам чувство че устата ми се разпада,но поне успях да наваксам и да прочета това което съм пропуснала в темата,лек и успешен ден от мен  на всички   bouquet

# 191
Здравейте, момичета! Надниквам при вас, тъй като ми е нужен съвет относно Англия, в частност Лондон. Планувам пътуване до Лондон и  въобще не съм наясно със ситуацията там.  Например кои са местата, на които може да се нощува евтино, къде е добре да се пазари, как да се пътува из града... Въобще всички онези инсайдърски съвети, които знаят местните Simple Smile
В раздела НА ПЪТ има няколко теми за Лондон - погледни там, обсъдено е всичко което те интересува Simple Smile

# 192
zlatnata tolumba не така с пищова направо  Peace.

О, не, нямах предвид скандалджийски истории  Peace

# 193
Шу, в края на годината ще правят тестове, и тогава ще добиеш ясна представа за нивото му.
До тогава, децата са разпределени в групи в зависимост нивото им на четене.
На следващата година се оформят "масичките по нива" за различните дисциплини, най-силните са на една маса, най-слабите на друга и т.н.
Отвреме навреме, след като правят тестове ги разместват, т.е детето минава в по-горна или по-долна група.
Тукашните учители не бива да се сравняват по "взискателност" с нашите едно време, защото просто процеса на обучение е по-различен!
А това, че има такива, които обичат децата и работата си, както и такива дето са в клас, само защото не могат да правят друго е така.
Дано попадате на първата категория.
Тазгодишната учителка на дъщеря ми е от втората категория, навиква им, обижда ги ... изобщо е недоразумение някакво.
Обяснила съм на детето, че нейното навикване не е свързано с това, че те са лоши деца, а просто тя не може да си владее нервите.
Аз купувам учебници и работим по тях. Преди ваканцията бяхме приключили учебника по математика, а в училище, още не са минали половината от този учебник, който пък е за съответната година!
Решението е учебници, и работа в къщи - пък каквото научи в у-ще, добре дошло.

# 194
298 не бих искала да се съглася,че трябва да го уча в къщи, а това от училище да е добре дошло. Те са почти цял ден там, той се връща изморен, пише си думите,смята,чете в къщи, но го виждам че е изморен. По - скоро бих искала да му помогна да напредне, отколкото сама да го обучавам изцяло. Хубаво е че има изпити на края на годината, но на мен ми се искаше да знам още сега къде трябва да е за да не изостана ако има проблем. Мен ме и притеснява и това че миналата година се изплъзна едно " той се справя чудесно, като се има  в предвид че не говореше" от устата на учителката и сега не знам като ми казват че е добре, дали е добре сравнено с другите или в сравнение с това че не е говорил дори. Иначе и сега са на масички по степен на знание, знам и че го местят от време на време нагоре, но никога на конкретен въпрос не ми отговарят с конкретен отговор.

Общи условия

Активация на акаунт