Мнения за 30 ОДЗ Радецки

• 6 708
  • 30
  •   1
Отговори
# 15
Ами не са ми казвали за никаква родителска среща все още. Не съм видяла даже стаята където си оставям детето. Не пускат дори до гардеробчетата. Малката си плаче като я оставяме и като си я взимаме, но мисля, че през другото време е ОК, но с биба в уста и огромно недоверие към тези лелички в бели престилки (кога ли ще я хванат да я набодат?!  Rolling Eyes ).

# 16
Знаете ли кога се плаща таксата? Май трябва да е тази седмица. Като за непосещаващи щели да ни искат половината сума. Simple Smile

# 17
Здравейте! Ние ще тръгваме на ясла (във филиала) от края на месеца, защото вече ходим Simple Smile Вчера ходих до яслата и ми казаха, че таксата се плаща между 5 и 10-то число на всеки месец. Относно родителската среща - трябва да се проверява кога ще е, тъй като има доста деца, които не са се появили и изчакват максимално, за да се съберат и да ни информират групом Simple Smile Имате ли идея Вие за списък какво точно се носи - аз набързо питах за някои неща, но например забравих да питам дали се носят лигавници и пижами (т.е. дали ги обличат с пижами за следобедния сън). Казаха ми, че е много важно детето да заспива в 12.30ч. най-късно следобеден сън. Имате ли на идея по колко време ги държат да спят, защото моята дъщеря повече от два часа с триста зора не изкарва Simple Smile
До скоро!

# 18
Знаете ли кога се плаща таксата? Май трябва да е тази седмица. Като за непосещаващи щели да ни искат половината сума. Simple Smile

На мен още в понеделник ми споменаха че изчисляват таксите, така, че трябва скоро да се появят. Я кажете вие които не посещавате как го изигравате документално това НЕходене?

Имате ли идея Вие за списък какво точно се носи - аз набързо питах за някои неща, но например забравих да питам дали се носят лигавници и пижами (т.е. дали ги обличат с пижами за следобедния сън). Казаха ми, че е много важно детето да заспива в 12.30ч. най-късно следобеден сън. Имате ли на идея по колко време ги държат да спят, защото моята дъщеря повече от два часа с триста зора не изкарва Simple Smile
До скоро!

Така ние ходим в яслата (не филиала) и там ни искаха 3 нови лигавника. Пижамка също, но първата седмица няма да имате нужда от нея предполагам, че ще е само до обяд детенцето. Какво ти спане по 2 часа. Моята спи по 3 - 3,5, но в яслата не може. Там или реват или си играят и си пречат (отделно моята абсурд да заспи ако има някой в стаята. Та специално нашето мишле спи не повече от 30 минути (питали сме и знаем ). Всеки ден е супер кисела заради това Sad Направо е непоносима на моменти. Лелките казаха, че каквато е и гръмогласна доста от децата не могат да спят от нея (защото реве с уникално силен глас) Sad В нашата ясла по списък били 30 - 32 деца Божеееее стори ми се адски много. Ходели към 20 - 25 , ама как по дяволите се грижат за толкова деца, имат ли изобщо толкова креватчета и тая стая ми се струва малка за толкова деца (макар че аз я виждам само отвън).

Ами това мога да дам като инфо. Дано наистина има среща, че имам доста въпроси и неясноти.

ПС. А за багажа (леле колко ми е отнесен поста)  Embarassed При нас искаха течен сапун, ролка кухненска хартия, тоалетна хартия, мокри кърпи. Да знаеш, че ако си има нейно си шише с вода много вероятно е да си остане там за постоянно (мъжа ми се притеснява дали изобщо и го мият) . Та ние си купихме второ за вкъщи.
Ами това е засега!

# 19
Здравейте! И при филиала е същото положение - 35 деца в група, но ходят към 23-25. Аз още не съм виждала стаята им, но се надявам на родителската среща да ни я покажат. Иначе ние имаме бележка от личната лекарка за яслата - имаме някакъв налеп на гърлото и се оказа, че бележката ни е абсолютно реална и то вече един месец. А аз се водя платена отпуска, която имам за времето, което съм била майчинство. Аз се чудех родителите, които си гледат децата и си пазят мястото в яслата какво правят с работата си. При мен поне не се откри нито опция за неплатена отпуска, нито вариант да запазим мястото в яслата и да си продължа майчинството поне още месец-два докато проходи стабилно малката.
Ще пиша, веднага щом разбера кога ще е родителската среща!
Поздрави!

# 20
Родителската среща за нас (ние не сме филиал) - Първа яслена група ще е на 09.10. от 17:00. Днес го бяха залепили на вратата.

Аз се чудех родителите, които си гледат децата и си пазят мястото в яслата какво правят с работата си.

Според мен няма начин, освен ако не са работели никъде преди да забременеят или ако нямат баба.

# 21
Днес заведохме и нашето маймунче за първи път. Имало е голям рев с няколко прекъсвания и като си го взех на обед също ревеше. Не е искал да яде също. Но вкъщи се заигра, хапна и легна да спи. Подозирам, че утре ще е по-голям смут и рев като разбере, че пак там отиваме. Сутринта не плака като влезе, щото изобщо не разбра какво се случва.

Персоналът пък се скъса да намеква коолко бил малък горкият. Няма ли и други дечица на около годинка? Като нямам други опции, какво се очаква да направя. Sad Ако може с мед. бележки да си го караме месеци наред, май няма да се разсърдят изобщо, ама като не ми се полага майчинство, си бил мой проблем. Дано поне с децата се държат добре и се грижат.
След колко време започват и да спинкат там? Другата седмица ще имаме баба да го взима на обед, за съжаление няма да мога вече аз.

# 22
Би трябвало другата седмица да го оставите да обядва и да спи там. Ама знам ли може като е толкова малък да измислят нещо друго. Оххх нали ходи сам, какъв име  проблема, че е толкова малък?

# 23
  • Sofia
Е как 35 деца в група това са ужасно много. Персонала изглежда загрижен но при толкова много деца няма как да се грижат за тях добре.
И ние засега не ходим, отлагаме докато преодолеем АБКМ , не ни искаха защото нямали как да му направят меню но аз и това искам да отложим максимално.
Следя темата за да съм по спокойна да го пусна , не знам защо всеки път като вляза и ми се свива сърцето. Успех и лесно адаптиране на всички. Peace

# 24
синът ми посещава ОДЗ Радецки от две години, ужасно съм недоволна от отношението и от компетентността на персонала там. днес кандидатствахме за друга градина, която е наблиз. надявам се да бъдем приети там. успех на всички!

# 25
Здравейте,моля ако някоя от вас вече има впечатления за ОДЗ
 Радецки филиал да сподели .Към днешна дата да разбера как стоят нещата с градината ,че мненията са стари .Благодаря

# 26
  • София
Здравейте, да побутна малко темата. Моля за пресни мнения и впечатление от яслените групи във филиала на 30 ОДЗ Изток. На мен също ми направи впечатление, че наплива не е много голям, да не казвам почти никакъв. Означава ли това, че не се грижат добре за децата?

Много благодаря!

# 27
  • София
Имах предвид 30 ОДЗ Радецки - филиал, община Изгрев

# 28
И аз търся мнение за 30 ОДЗ РАДЕЦКИ или 30 ОДЗ РАДЕЦКИ филиал.

# 29
Здравейте,не знайно  защо няма наплив за тази градина, но ние миналата година изкарахме няколко месеца във яслата на филиала, но после ни приеха в по блика градина.Сестрите и лелите са много грижови и спокойни жени, който се грижат много добре за децата.

Общи условия

Активация на акаунт