Седмокласници на финала

• 43 106
  • 750
  •   1
Отговори
# 630
Мисля, че се обявява.

Да , обявява се. И в нета излиза темата. Спомням , че миналата година пуснах радиоото и без да се съобразява шефката го спря - пречело й, та прочетох в нета, за Вида... Shocked Никой не беше го чувал...

Момичета, вие най- добре си познавате децата, но като майка минала два пъти по тоя път искам да ви кажа да оставите децата преди изпитите със занимания по БЕЛ и математика.
Едва ли ще научат нещо за оставащите 4-5 дни.
Напротив по- добрата тактика е да не говорите за учбен материал, а да ги оставите да  правят любимите си неща.
Тук пишат и учители , не мислите ли , че е най- добре знанията "да отлежат" както казвахме в университа. Сигурна съм , че всички децата ще спрвят повече от блестящо! Heart Eyes

# 631
5 дена отлежаване на знанията е прекалено. За пет дена се стига до спад във формата. По едно тестче всеки ден за един час няма да навреди. Само последният ден преди изпита е за почивка.

# 632
5 дена отлежаване на знанията е прекалено. За пет дена се стига до спад във формата. По едно тестче всеки ден за един час няма да навреди. Само последният ден преди изпита е за почивка.
newsm10  и аз така смятам.

# 633
  • Sofia
5 дена отлежаване на знанията е прекалено. За пет дена се стига до спад във формата.
Това не е вярно / или поне не за всяко дете  Peace/. Няма как знания , градени години, да бъдат забравени за 4-5 дни!
 Рòса , благодаря за съвета  Hug. Точно това е казал и учителя от курса! От неделя до изпита по математика - никакви задачи  Laughing.
 Да си припомнят произведенията , героите от тях , или нещо неясно от граматиката е едно. Но всеки ден по тест ми се струва прекалено.
 Пак повтарям - зависи от детето!

# 634
  • София
Роса  Peace
И аз подкрепям мнението ти,независимо как ще се справи детето ми на изпита.От тук нататък най-важното според мен е да е спокоен.Разбира се зависи от детето,така преценявам за моето.
През уикенда беше на последните пробни изпити.Преглежда разни тестове,задачи.

kativita преразказът /вторият модул/ се обявява по радиото.Първият модул го обявяват като вариант номер хикс и нищо повече не се разбира.

Хайде да ви пусна мухата мами.Мислите ли да придружите децата си до училище в изпитния ден и има ли деца,на които вече са раздали служебните бележки?

# 635
Утре ще ходят на манифестация и после да гледат в Мола Карибски пирати. Така в утрешния ден няма да има никакви тестове. В сряда последно ще направи някой тест за последно и толкова. В паузата от петък до неделя нищо няма да прави освен да си почива и забавлява.
Моят син иска да го придружа на изпита и знае, че ще го изчакам да приключи.
После ще ходим да се черпим някъде и да разказва как е бил изпита. Peace
Моят син не знае нищо за бележките и казва, че нищо не са им казвали.

# 636
Моят син едва ли ще иска да го придружа, нищо че съм отпуск.Но вероятно баща му ще го закара с колата до училище. И ние ще ходим да се черпим независимо как се е представил, нали има рожден ден на 27.05- такъв му бил късмета...

# 637
Честит празник! Специален поздрав за всички учители!

# 638
Честит Празник и поздрави за учителите!  bouquet

Написах това защото решаването на каквито и да било тестове ги кара да се притеснават , което ще засили ппритеснението на самия изпит.

Иначе , както съм писала, всяка от нас си познава детето най- добре, но , има много случаи , когато на знаещи , много знаещи деца точно притеснението им изиграва много лоша шега.
На големият ми син - не му пукаше и го юрках до последно, математическата му мисъл го спаси.
Но малкия се справи благодарение на това, че му осигурих спокойствие. Той си е паника...

Както е да , знайте , че е добронамерано , защото разбирам какво изживявате Hug
Весел празник Hug

# 639
  • София
Роси, много грешки са по невнимание, какво чете...
вчера реши задача пише - разностранен, тя го реши като равностранен...

Или по-български кое изречение е ВЯРНО или НЕ е ВЯРНО....

Ако тези неща не обърка, няма да се притеснявам, обаче толкова е разсеяна, то  е ясно защо....

# 640
Честит празник на всички учители и на нашите деца, които толкова се трудят!

По случай празника мойто дЕте е на урок по математика в школата. Мисля това да й е последното сериозно занимание преди 27-ми, защото я виждам, че започва да боксува. Определено има нужда от почивка и ще й я дам, пък...каквото сабя покаже.

Служебните бележки ще ги раздават на 26-ти. На 27-ми няма да ходя с нея. Придружавах голямата преди 2 год., но нейните изпити бяха в други училища, на другия край на София и нямаше как. Сега, за да отида, ще ми коства голяяяма организация предвид бебока вкъщи, а и подозирам, че много няма да ме иска  Laughing Ноооо ще бъде инструктирана да се обади веднагически след изпита - знае, че не е добре мама да откача  Mr. Green

luss: При нас е същото! Не знам с какъв по-голям шрифт трябва да го напишат, за да го виждат. Ей за такива грешки ще ме е яд.

# 641
  • София
Здравейте! Да ни е честит днешният светъл празник!   bouquet
Аз тези дни се опитвам да го играя спокойна... Оставила съм чавето само да прецени какво да прави предизпитно, само снощи го сгащих да четем Наръчника... Той обаче сам си организира някакви консултации и пробни в близка до нас школа, а помежду тях – шматкане с приятели, някое и друго кино... Таткото обаче (по навик) само ходи след него и мърмори да сяда да учи, че една задача не бил го видял да реши... Попитах го иска ли да го придружа на 27-ми. Няма нищо против, пък ако можело и да организирам  компанията за всеобщ семеен купон вечерта, макар че за след изпита децата вече се били разбрали да ходят да се черпят... Laughing Е, и това ще стане, дай Боже да имаме сериозен повод накрая!
Колкото  до грешките по невнимание – те за съжаление са непредвидими! И ние редовно ги правим, ама това е положението. Надяваме се на максимално спокойствие и концентрация на изпита, пък каквото сабя покаже!
Желая на всички хубаво настроение, спокойствие и вяра в успеха на децата през следващите тежки (пред)изпитни дни!  Hug

Последна редакция: вт, 24 май 2011, 10:41 от PurpleDragon

# 642
  • Бургас
Здравейте и честит празник!
Имам три въпроса.
1. Как се  извършва оценяването на т. нар. 25 - ти въпрос?
2. При упражнението за посочване на думата, която е употребена неуместно, нужно ли е посочването на правилната такава?
3. При упражнението за редкатиране на всякакви грешки отнемат ли се точки, ако ученикът е поправил нещо, което е сметнал за грешка, а то всъщност не е?
Мерси предварително!

# 643
  • Sofia
 Да ни е честит светлият празник   bouquet.
 Искам да поздравя всички ученици и учители в нашата темичка   bouquet.
 Дано нашите набори да са се ограмотили достатъчно , и в петък да се представят спрахотно  Hug.
 Радост, не знам до колко съм компетентна , но това , което съм забелязала е:
 1. Всеки въпрос на всеки тест носи различен брой точки. Когато излязат отговорите , тогава разбираме и колко точки носи!
 2. Според мен зависи от това , как е зададен въпроса. Ако е: Посочете неуместно използваната дума - не се замества. Ако обаче въпросът е: Заместете неуместно използваната дума с правилната такава - тогава се посочва.
3. Не съм чула при НВО да се отнемат точки  за неправилен отговор! Наблюденията ми са , че колкото грешки са поправени - толкова точки се дават.
 Така мисля аз , и ако греша ще се радвам някой да ме поправи  Hug.

# 644
1. С шест точки. Има 6-7 ключови думи, които се търсят в съчинението на детето. Може синоними. Трябва да е логично и с добър език и стил, без правописни грешки.
2. Мисля, че да. Взехме книжка с тестове, в ключовете на края се посочва коя е уместната вместо неуместната. Може би зависи от условието.
3. Отнемат се, да, поне на пробните изпити, за една допълнителна запетая са ни бяха взели точка, всички налични грешки бяха открити и поправени.

Общи условия

Активация на акаунт