Седмокласници на финала

• 43 130
  • 750
  •   1
Отговори
# 615
 maybeP   bouquet

# 616
  • София
Искам да попитам нещо за пощата...
За да не стане някой гаф, не е ли по-добре да отворим темата от рода..
- тестове за седмокласници или
- да помогнем на седмокласници

И да сладаме всички материали там, с години ще се натрупа полезен материал...

# 617
  • Варна
Тук няма начин, до колкото знам, да се качват файлове... Точно затова направихме и тази поща навремето, защото тогава нямаше и ABV DOX, където да се качват екселски файлове да речем... Може би е добре да се направи нещо като блог, на който да може да се качва и да се чете, но определен човек само да има права да трие...

# 618
Искам да попитам нещо за пощата...
За да не стане някой гаф, не е ли по-добре да отворим темата от рода..
- тестове за седмокласници или
- да помогнем на седмокласници

И да сладаме всички материали там, с години ще се натрупа полезен материал...
Аз съм "за" това предложение. Да не се коментира в темата, нито да се пита и отговаря, а само да се пускат материали. С тези пощи непрекъснато има проблеми Confused

# 619
Може ли и за мен новата парола, имах сортираната страничка, но ... не става, а тази долна черта на новата поща къде точно се слага?  Thinking

# 620

Мамета, помагайте!  bouquet Тази задача и цяла серия от този тип могат да се решат с подобни триъгълници и пропорции на страните. Не виждам обаче те да се изучават в 7 клас и Яна няма спомен да са учили такива. Вие така ли ги решавате или ако не, дайте друг метод
" Правоъгълен триъгълник АВС с прав ъгъл при връх С. Взета е точка К от катета ВС, така че ъгъл ВАК е 36 градуса. От т. К е спуснат перпендикуляр към АВ, който я пресича в т. Н. Колко е градусната мярка на ъгъл АСН?"

# 621
  • София
Хай:) Това да не е от сборника на Веди? Сефа почвам да я мисля. ЗА 7 клас е тегаво решението, иначе с 8 клас става на един ред:) Отг. 54 градуса. Сега ще помисля за7-класно решение.

# 622
  • София
Готова съм. Сега ще пусна решение с чертеж Simple Smile

# 623
# 624
Здравейте на всички!
За първи път пиша във форума на бг.мама, но темата за седмокласниците ме вълнува, защото имам дъщеря, която скоро ще премине през всички ученически перипетии на този клас.
Моля, споделете нещо за учебен център Лого 3, тъй като подочух добри неща за него, но все пак ми трябва по-подробна информация.

# 625
ganis опасна си!  bouquet

# 626
  • София
Хубаво е децата да запомнят, че когато имат два правоъгълни триъгълника с обща хипотенуза (те могат да са от една и съща страна на хипотенузата или от различни), в повечето случаи се построяват медианите към нея и така се получават мнооого хубави неща  Wink

# 627
  • Варна
Хубаво е децата да запомнят, че когато имат два правоъгълни триъгълника с обща хипотенуза (те могат да са от една и съща страна на хипотенузата или от различни), в повечето случаи се построяват медианите към нея и така се получават мнооого хубави неща  Wink

Това е много полезно. И моята днес така се беше измъчила с една задача, докато не й хрумна да построи медиани.

# 628
Преразказът по БЕЛ обявява ли се по радиото върху кой текст е (както се обявява темата на матурата за 12 клас) или се научава по друг начин от родителите ?

# 629
  • София
Мисля, че се обявява.

Общи условия

Активация на акаунт