Честит рожден ден - пеем дружно в хор за Майския отбор

• 67 788
  • 738
  •   1
Отговори
# 135
  • България
Браво Светле - всеки си има нужда да поглези себе си.
Птица много се радвам да ви "Чуем" - снимките във фейса са прекрасни - изглеждате чудесно, дано и да се чувствате така Hug
Коко е в Силистра при баба си - мене ми е много гадно така- ама ще минат още три седмици и хайде на море, че то в тия жеги за какво друго да си мисля.....
Коко също много отдавна си е на обща храна - нищо не приготвям специално за него, само се съобразявам с това, че готвяединствено това което той яде - а то не е много - ама сега баба му казва, че започнал да се храни - имат за цел да го нахрани и да нададе един кг., защото от тези 16 кила не е мърдал от година и полвина.
лека нощ и дано да е малко по - прохладна.

# 136
  • Перник
Момичета, онзи ден ми се наложи да обяснявам как бебетата влизат в корема на мама. Не мисля, че се справих особено добре  Embarassed Ако някой знае подходяща за нашата възраст книжка по темата, моля да сподели!

# 137
и при нас започнаха такива въпроси ,редовно се карат коя е била първо в коремчето на мама  Crazy ,в къщи с играчки не се играе ,само с моите дрехи,гримове и кремове.Вдигам на високо но вече се научиха да дърпат столовете вадят дрехи от шкафовете правят едно купче и се качват върху него ,общо взето няма недостъпни места.Много са палави  Crazy.Още малко и се прибираме в бг за 3 седмици ,дългоочаквана ваканция

птичка много се радвам че сте добре,дано все да е така  Hug

# 138
птичка,браво,все така!малката русокоска е красавица Flutter

бррр хич не съм по парните бани... но басеините Crazy

карчита, супер,че ще почивате насам: точно моренце малко Hug

# 139
  • Перник
бррр хич не съм по парните бани... но басеините Crazy

И аз не бях. Докато не пробвах тази с мента. Невероятно е - хем ти е топло от парата, хем от ментата ти е хладно и дишаш толкова леко, абе супер е, трябва да се пробва. Басейнът също не беше зле.  Wink

Карчита, при вас е весело  Laughing

# 140
птиче - чудесни, чудесни новини! и работа имаш, и болестта е зад гърба ви, и малкото е щастливо и усмихнато - все такива неща да се чуват!
благодаря за честитките Simple Smile

нико - и аз не помня кога точно спрях да готвя отделно. отдавна ще да е било, щом не помня  newsm78 камен ту яде като слон, то изобщо не хапва. сега е в периода, в който много му се яде, но аз не му давам, че 5ти ден е с разстройство. уж се оправи де, но все още не смея да го пусна на обща храна, а и в детската. и понеже му омръзна да яде само картофи (ориз не обича твърде), то вчера за разкош на домашните правих някакви измислени ръжени палачинки (вода, ръжено и бяло брашно); ядоха ги със сирене - така ми се стори като да е безвредно;

нин - в края на краищата не купихме от марсел, а поръчахме от някакви сайтове - взехме футуристичен стол за хранене (не че си нямат от 1вото дете, ама да имат отделен и за 2рото) + една играчка като зебрата на фишер прайз - хем е нещо голямо и скъпо, дето го нямат, хем ще стане сега и за голямото дете да се поджаса, хем после ели ще му се радва;

за децата - чудесни са, но много започнаха да се дракат. т.е. не е много, ама аз като не съм свикнала на дрязги, и сега ми идва в повече. и моите деца не си играят с играчки. затова след ремонта (вж по-долу Simple Smile) разкарах всички инсталации - кухнята, магазина, майсторския център - всичко наринах към брат ми. ами за какво са ми - само да ми заемат място и да ги подреждсам след гостенчета. щото моите деца никак, ама никак не си играят с тях и всичко се използва единствено от гостенчетата, които идват. за сметка на това и двете деца рисуват МНОГО. способни са да изкарат цял ден на малката си масичка в дневната и да произвеждат картички, рисунки, апликации и пр. аз съм доволна - хем развиват въображението, хем не ми цапат къщата, хем не ни занимават твърде с тях. никой на нищо не ги учи и те рисуват каквото и както искат. петра започна да проявява талант, какъвто мислех, че няма. онзи ден нарисува стаята си барабар с едни пергаментови апликации, дето седят закачени на вратата й към балкона. камен яко е зациклил на тема феи и принцеси и рисува само това - в центъра фея, до нея черешово дърво (стърчат 'череши' във всички посоки), до него къща с комин настрани, горе облаци и чайки, слънце задължително в ъгъла, а долу - цветя и гигантски гъби; напоследък успява да помести и една лодка някъде до феята и къщата Simple Smile нищо де - все някога ще разнообрази и ще промени артистичната идея  Mr. Green

за нас - ние преживяхме сериозен ремонт у дома. 2 седмици живяхме в мръсотия и пепеляк, но стана моята. разградих пространството долу така че да събере още една стая. с тоя ремонт успях да направя от 85 квадрата жилище 6-стаен апартамент  Mr. Green и честно казано нито е лошо, нито му има нещо, нито стаите са малки; и наистина събрах 4 спални у дома. сега всяко дете си има стая, ние си имаме стая и имаме една малка стаичка за гости. дневната и кухнята си стоят така, както си бяха. даже станаха по-големи, защото изкарах дивана от дневната (защо ми е като никой не сяда на него и все по люлеещите се столове се кикерчим); сега остава само да боядисаме. чакаме 1вата седмица на август, когато децата вече ще са при нашите в русе, за да довършим. остава да купим малко лайсни за ръбовете по тавана, да инвестираме в тонирани бои, да боядисаме за 3 дни и да сложа апликациите - фото-тапети, рафтчета, новите лампи и пр. за 10тина дни ще сколасаме вярвам.

за мен - работа има доста, но не прекалено много. предвид ремонта ми се щеше да съм зарината от текстове (колкото повече, толкова повече Simple Smile), ама не става както аз искам.
другото ново за мен е, че започнах уроци по плуване. всеки ворник и четвъртък ходя в бсфс и се занимавам с треньор. първте 2 пъти усещах, че нещо напредвам, но от там насетне вече никак не помръдвам. треньорът казва, че съм напредвала, обаче аз нямам такова усещане и вече никак не се забавлявам. гледам, че хората около мен се кефят, плувайки, а аз се потя (образно казано де - нали съм в басейн - няма как практически да се потя Simple Smile) и трепя в неистови усилия да остана над водата. и никак не мога да синхронизиам тия крака, ма'аму... инак яко съм се настървила да се науча, така че няма да се отказвам заради някакви си там крака, дето не знаят какво да правят. вярвам, че човек неизбежно постига това, което желае, ако полага максимума услилия, на които е способен в съответната посока. да видим  Laughing

май това е за сега. отивам да творя в кухнята, че другата седмица ели ще има погача и съм обещала някакви сладкарски бебешки неща. та мисля да приготвя от сега едно-друго, за да ми е по-лесно тогава;
...
забравих да туря снимки.  не че не ги виждате във ФБ, ама и тук да има: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2062249927665&set=a. … ype=1&theater

Последна редакция: ср, 20 юли 2011, 08:49 от маик

# 141
  • София
ами нищо не виждам  Whistling
това е сигурно защото отказвам да ползвам услугите на фейсбука  Mr. Green
има ли ги нейде другаде?

# 142
мхм - ами не, няма ги. мързи ме да ги качвам другаде. нищо не си изтървала - има снимани 2 торти (от моя РД) и много деца около едната. толкоз Simple Smile

сега се сещам да кажа, че паркът на военната академия на Канала и Шипка е чудесно място за срещи - там се събирахме с другата отчетна и беше много приятно - чисто, спретнато, без боклуци за продаване/купуване, сенчесто - абе прелест! само дето август идва и май от тая отчетна вече няма кога и къде да се засечем  Rolling Eyes

# 143
здравейте на всички.дано денят ви е изпълнен със усмивки.при мен е весело денонощно,поради простия факт че на най-малкото човече му никне първо зъбче

# 144
ehaaaa искам ъпдейт риъл тайм за плуването!! аз пролетта шях да тръгвам и проучвам къде, ама точно и аз с неистови усилия мога да задържа към минута над водата Laughing ех ще кажеш и може есента да се включа Hug

# 145
нин - билетът в бсфс е 6 лева. отделно плащам 3 лв. на треньор > 1 посещение = 9 лв. избрах си да ходя вт. и четв. рано сутрин, защото тогава работи моят треньор. той работи и в другите дни, но следобедна смяна, а тогава има много плуващи; детските тренировки (на пипа и камен включително) също са следобедите, синхронното плуване - също.
инак аз изобщо и никога не съм можела да плувам. и на море не съм ходила, нито набасейн като дете - нашите пари за такива глезотии не са имали. така че практически започнах от пълната нула. първата тренировка ни учеше да дишаме (2 сме - аз и приятелка), на 2рата легнах на водата и включих дъската и до там; сега само тъпча на едно място във водата, дишам ужким под вода и сегиз-тогиз маам краци на сухо край басейна белким хвана движението на краката; но както казах - вярвам, че ако постоянствам, ще има резултат. трньорът казва, че за 15-18 посещения обикновено хората се научавали да плуват. за мен каза, че уж по-бързо щяло да стане, а за другарчетоми - по-бавно, защото била много кльощава; да поясня, че при мен ще е по-бързо, защото съм била 'мазничка', както и защото 'и да искаш да потънеш, няма как да стане'; освен това, почти ръгайки ме по бедрата, каза: 'тука нЕма никой' - демек, нямам никакви мускули и съм мекотело  Mr. Green не му се сърдя на човека де - че си е така - така си е. нормално е на моята височина да имам повече мастна маса в сравнение с някое дете на 15 или със слаба и кльощава жена > наистина при мен ще е по-лесно да проплувам, отколкото за по-грацилните структури. освен това наистина нямам грам мускул - такова обездвижване е последните 20-25 години е настало, че думи нямам... но съм решена де!

Последна редакция: пт, 22 юли 2011, 23:10 от маик

# 146
Майче- Браво за ентусиазма ти да се научиш да плуваш. Аз мислех да записвам Никита на плуване в Силистра, но тя пак е болна о т 3 седмици- една кашлица и секрет. И е на антибиотик, посред лято, гадост. Ще трябва да я заведем на планина някъде, че доста боледува, а какво здраво дете си беше Rolling Eyes
Аз напуснах работа, сега се занимавам с мои си проекти, ще се похваля като стартират,че сега само документи оправям, наредби чета и такива неща. Само да има файда и да тръгнат неща....
Децата са в Силистра, имат си доста гледачи. Другата седмица май ще ги вземем насам, за да оправим зъбите на Ники и за разни прегледи УНГ....туй то при нас.

# 147
Привет и от нас!  Hug
Бяхме ние на високо и понеже не ни стигнаха две седмици, останахме с децата и още една. И сега ми е едно такова гадно... Чувствам се като паднала от небето, толкова са ми странни всички шумове, дразни ме жегата, мръсният въздух...
Децата бяха много щастливи, пък и аз въпреки мизерните условия там и мега гадната храна, като излезеш от стаята и като вдишаш прекрасния прохладен въздух, а наоколо всичко зелено и красиво... Белмекен май е моето място, има нещо там, което ме кара да се чувствам така, сякаш цял живот там съм живяла, просто е божествено! Като ми остане време ще кача малко снимки.
Иначе и двамата преболедуваха нещо там, но бързо се оправиха и мина леко. На Мила й спряхме кортикостероидите и сега е нацъфтяла като розичка от екземи, но повече няма да позволя да я мажат (т.е. баща й). Утре имаме час при нов хомеопат, пък да видим.

Януш, страхотно е, че си се захванала с твои си проекти!

Майче, чрд на патерици! Да си здрава и щастлива, и всички около теб така, и догодина да се похвалиш с един златен олимпийски по плуване!  Wink  Hug

Птички хубави, така ви се радвам, ей!  Hug Hug Hug

Зорница, честито ви първо зъбче, да са здрави и бели!   bouquet

Изпускам нещо, но като имам повече време за РС-то, че у нас е меко казано - лудница.

Hug за цялата банда

пп: за срещата - тук сме до 08.08., ма тя май ще се разсъхне.

# 148
  • Перник
Майче, поздравления за уроците по плуване! Щом искаш, ще се научиш. Аз искам да се учим заедно с Калоян. Аз мога да плувам, де, ама колкото да се удавя по-навътре  Embarassed

За среща - ние пътуваме за по-дълго чак в началото на септември (за 5 дни), живот и здраве. През останалото време сме налични  Mr. Green

Януш, браво за смелостта да напуснеш работа и да се заемеш с личните си проекти! Пожелавам ти да са много, много успешни! Аз от доста време искам да направя същото, но не ми стиска  Embarassed

Ася  Hug

Ние закрихме сезона на детската градина - Калоян миналата седмица беше леко болен, и решихме,че след като така и така градината затваря за август, той да не ходи повече. За 1 месец имаме 16 присъствени дни и 2 боледувания. Как ви се струва като за начало?  Mr. Green
Сега с баща му се чудим в малката или в голямата група да е наесен. Целия персонал на градината се изреди да ни обяснява колко ни е умно детето и как не е за малката група. Обаче пък голямата си предучилищна и ако го запишем в нея, ще е заплашен да стане първокласник на 5 г. и 3 мес.  Confused А да стои 2 години в предучилищна ми се струва още по-тъпо, мъжът ми пък смята, че ще му е скучно с малките... Crazy

# 149
светле - никой няма да го вземе на училище на 5 г.и 3 м. - не бойте се! даже, мисля си, че ако вие сами решите да го пуснете на училище на тая възраст, нищо чудно от училището да ви пуснат на социалните  Mr. Green
не разбрах твърде идеята ти за 'голямата' и 'малката' група - може би при вас са смесени newsm78
мога да кажа обаче какво аз мисля (за сега. може планът да претърпи промени) да направя по въпроса с образованието на камен. тази учебна година камен ще изкара във 2ра група с досегашните си другарчета; следващата мисля да го преместя в подготвителна група (ще прескочи една). така ще тръгне на училище на (почти) 6г.4м. по същото време на подготвителната група ще започне и школата на сестра си по английски език - така поне ще има отстъпка от цената. тази година не виждам смисъл да ходи на английски в детската. то и госпожата по английски няма да работи вече, а кой знае нов човек дали и кога ще дойде... и пак уточнявам - всички тия неща са мои планове към момента. ако видя, че детето има нужда от игрите и времето си, ще си остане с набора. за сега обаче виждам, че предпочита да рисува, да пише, да стои на масичката, да 'учи'. давам си сметка, че много влияе и сестра му, която е читанка и натегачка по душа, но какво мога да направя? ако не е сестра му, ще му влияе комшийчето/детето от детската/братовчедите му/кой знае кой. добре поне че от нея прихваща интереса към книгите и ученето. ох, страхотни са ми децата!  Heart Eyes

янче - желая успех, спокойствие и здрави нерви с новите начинания. у нас нали и двамата сме свободни професии, та ми е ясно много добре колко стрес може да събере човек както в периоди на суша, така и в периоди на много работа.

и като казах работа - добре че ви се оплаках одеве (т.е. полу-оплках - че имам работа, но може и по-силно): е сега вече съм зарината с текстове! поне до средата на септемви ще бъде много, много, много голям гърч. не мога да изчисля точните страници, които ще ми минат пред очите, но със сигурност ще преметна над 2 хиляди, включително вторите и трети прочити; това значи уплътнено време и долу-горе ясен приход.
 полу-връзка споменавам, че много искам да ида в индия, както и да видя непал, монголия и камбоджа  Wink

Общи условия

Активация на акаунт