Честит рожден ден - пеем дружно в хор за Майския отбор

• 67 794
  • 738
  •   1
Отговори
# 165
Хей, момичета, много сте активни!  Laughing
Поздрави от слънчев Девин!  Hug

# 166
  • На морето!
Приятно е да видя такава активност в темата- бързам да се включа и аз  Hug
За характера на децата- моето също излезе съвсем скоро от един отровен период- глезотии, инатене, ревове- ужас. Аз и без това съм доста лабилна с тази бременност, та той ме докарва почти до истерия. Никога не бих предполагала колко децибела има гласът ми. Е, разбрах. После даже и смешно ми става колко налудничево-истерична съм.  Embarassed Сега от тази фаза остана само бягането от нас. Ако сме с баща му това му е коронен номер- хуква да бяга преди нас и се изгубва някъде в тълпата като, естествено не спира и се крие ако ни види. Надявам се и това да преодолеем скоро.
Та, за характеровите особености- предполагам и силно се надявам, че са периоди на възрастта, които отминават. Вече започнах силно да се съмнявам в методите и принципите на възпитанието ми. Мъжът ми и той смята, че твърде много го глезя и трябва по-строг контрол. Притеснителното е, че не приема никого за достатъчен авторитет и когато влезе в кофти фаза нищо не е в състояние да го спре да дивее. Доста е палав, което е констатация на всички около мен. Сега се го записахме на футбол- надявам се там да изразходва част от енергията си.
Столчето за колата е това. Скоро се замислих дали и как ще превозвам двете деца в бъдеще. Първо, че количката ми е малка и второ как ще гонтролирам докато карам, не ми е ясно.
Иначе откъм бебето се справя отлично с мисълта, че ще става батко. Скоро го извиках да види във ФБ едни снимки на новородено, тъй като темата силно го вълнува. Гледа, гледа и констатира „моето е по-хубаво” и се врътна. Намерила съм му някакви клипчета с компютърни анимации как се развива бебето по седмици и той вглъбено го наизустява. Искал да дойде с мен на ЖК, за да види бебето през компютъра на доктора. Мисля на някоя от следващите консултации да му изпълня желанието.
Иначе детето си расте и хубавее пропорционално на щуротиите и белите. Ръси лафове в несвяст, забавлява ни много. Опитва се да откаже следобедния си сън през уикенда, но аз настоятелно го карам да спи. Той, обаче, се прави на заспал и в момента, в който и аз заспя или се захвана с нещо затваря вратата на стаята си и става да си играе. Захитрява детето.
И на мен ми се иска да пътувам, но по обясними причини ноемврийското ми пътуване до Москва отпада. За сметка на това ще трябва да се задоволя с Белоградчик тази есен, което отново си е страхотно. 
Ох, трябва да ставам, че имам работа. Поздрави и прегръдки на всички и повечко снимки да качвате!

# 167
  • Варна
Привет и от слънчева Варна!
Мили ми приятелки, все не ми оставя време да ви видя как я карате? Винаги лятото е така активно , че всичко правя в движение, а сега и Мирела не е на градина през летните месеци и само ги обикалям двете.
Добре сме, сега сме на почивка на Златни пясъци, и тук докато спят хлапетата реших да ви навестя.
Иначе си плажуваме цяло лято във Варна, по-черни не сме били, както това лято, но решихме пак да почиваме на море, ей така, защото сме морски чеда и си обичаме много морето.
Сега ще се върна назад, за да видя , кой, какви ги прави Hug

# 168
  • Перник
Привет, Руми, ние ще идваме по вашия район от началото на септември. Трета поредна година ще почиваме на Албена.

# 169
  • Пловдив
Menina , и Ради е същия относно авторитета-или по точно няма такъв,който и да му направи забележка все е тая за него.
Има дни в които незнам какво да правя,тъкмо от вчера реших да се постарая да не му викам,да съм по-търпелива,но днес 2 пъти ме ядоса досега,и 1 път баща си.Това което е типично за него е че му правя забележката,той се прави че не чува,повтарям,потретям,той вика добре,но продължава и се хили подигравателно,и накрая си изяде шамарче.След това му обяснявам защо трябва да стигаме дотам,да викам и да шляпам,а той ми казва "-добре не искам да правя повече така,няма да правя",но след време пак прави същите неща.
Четох вчера едни статии за това как не трябва да говорим на децата,как не трябва да се държим с тях,ми то аз повечето неща грешно ги правя,и в един момент си викам-"аз ли съм лоша майка",
а не мисля че съм лоша-откакто се е родил,се тревожа за него,грижа се за него,не тръгнах на работа ,за да съм повече време с него,и затова и реших да имам второ дете,да си стоя в къщи и да съм с него,защото не можех да си представя да съм цял ден разделена с него.
Има ли дете на тази възраст ,което да е кротко,и да се съгласява с всичко което му каже родителят,или то това е другата крайност, newsm78

защото моето дете е винаги на въпреки,малко са случаите в които се съглася веднага с нещо,като му обяснявам нещата-кое е лошо и добро ,много добре разбира всичко,и когато прави нещо лошо го осъзнава че е така и го прави нарочно,както когато днес удари сестра си.Или пък като направи нещо -аз го питам това което направи сега хубаво или е лошо,и той ми отговаря лошо.И как да го накарам да не прави лошите неща,казвам му че добрите деца не правят така,но той ги прави нарочно Rolling Eyes

как точно успявате да убедите вашите деца,особено тези които като моето са по-инатливи,да са послушни,с какво ги увещавате,че ще получат нещо,или ще ги заведете някъде,или с нищо,и те просто слушат???

извинявам се пак за дългия пост,но имам нужда да споделя Simple Smile

# 170
ех пък ние изкарахме едно приморско Simple Smile
руми - верно ли 20кг бе ехееее супер!!! сега отивам да разбера как го правиш;)

# 171
  • Перник
Калоян пък изкара ентеровирус  Confused Мъжът ми в момента е с такъв. Аз си бях вкъщи в болничен 2 дни, днес и утре съм на работа и от понеделник съм в отпуск и отиваме на море. Дано вече всички да сме здрави  Praynig

Нико, ти се чувстваш лоша майка, защото се караш на детето си, аз - защото ходя на работа и липсвам по 12 часа от вкъщи. Не, че не се карам, когато се налага, де. Не се обвинявай, ти си най-добрата майка, която Ради може да има  Hug Никой не е идеален, но все пак опитайте се да сте по-търпеливи с него, говорете му, играйте...

# 172
Група за дечица.../

Последна редакция: чт, 22 сеп 2011, 02:28 от diditoе

# 173
Ей, момичета, как сте? Тази година и среща не си направихме!
 Hug

# 174
да, голяма срамотия - не се видяхме хич тази година...
е, ние с ниночка се  мернахме за малко в неделя на детския панаир пред Народния, но децата ни дърпаха на различни посоки и не можа да стане заварката.

ние растем и хубавеем. всички без мен. аз не искам да раста, а да продължа да отслабвам. но това е друга тема де...
камбата е станал високо (109) слабо (под 17 кг) човече с големи тъмни очи. много ме кефи как изглежда - строен, небрежно-рошав и вечно нахилен. да не бяха само тъмните му зъбки и съвсем щеше да е убавец ненагледен. а зъбите му стават все по-зле и по-зле. вчера последно бяхем на стоматолог и като че ли взехме решение да му облечем най-проблемните зъбчета с коронки. имало някакви временни пластмасови, които решавали проблема с пулпитите. а той е на ей-толкоз мъничко от пулпит. нервчето на едното му зъбче вече прозира и той току-пищи, че го боли. лошото е, че процедурата се правела под упойка, ама като няма друг начин...

руми я виждам в 'диети' - в 90-дневната беше, нали? там се слабее наистина. но след това се връщат и част от килата. то навсякъде се връщат впрочем - няма как да не се освиниш, ако виждайки храна се държиш като ламя...
аз мога да се похваля, че официално свалих 10 кг. много бавно стана, много измъчено, но пък се надявам да е трайно (айде да не е завинаги, а да е трайно). сега се заинатих още 3 да махна, но те всъщност не са ми драма. не ги бързам, не ги мъча - все ще стане. обаче детоксът (или по-скоро лунуването всяка седмица) ми стана ритуал. лятоска започнах и уроци по плуване, та може и това да е помогнало малко в свалянето...
друго май нямам енергия да пиша, така че отивам да си фиркам 2рото кафе.

и звучно пожелавам ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН на Таня. да е здрава и усмихната!

Последна редакция: вт, 20 сеп 2011, 15:17 от маик

# 175
Да е жива и здрава Таня, и да намине да почерпи!  Hug

Болна тема ми е и на мен тази със зъбите. При Мила нещата се стопираха, сега само ходим да й слагат по някоя и друга паднала пломбичка, но Борката е... по-зле и от нея, а как ще му ги правят неговите зъби идея нямам. Записали сме една поредица от часове и дано нещо направи докторката, че имам чувството, че с часове му се влошава картинката в устата.
За другите работи около нас сили нямам да пиша.
Иначе сме добре. Мила не престава да ме изненадва, както едвам се научи да брои до 10, сега като започне и над 60 стига с малки грешки. Обича много да оцветява, а вчера една приказка я разказа доста подробно, при все, че сме я чели няколко пъти и то не много скоро.
Голяма фръцла е станала и има моменти, когато направо ме влудява, като тръгне да се облича. smile3511

Аз доста съм се изнервила, а ма ще се оправя.  Laughing

# 176
  • Перник
Даа, верно, че не събрахме, ама до края на годината имаме още време  Wink

Ние сме добре в общи линии. Калоян ходи на детска градина от 15.09 и стои до обяд. Леко е хремав в последните дни.
Бяхме на море, на вилата, сдобихме се с котка, повишиха ме в работата, която вече ми е омръзнала и искам да сменя... и това са новините около нас  Grinning

ЧРД на Таня! Да е жива и здрава и да има много поводи за радост!   bouquet

# 177
  • България

][URL=http://www.radikal.ru][/url]веднага черпя с питие - който колкото пожелае!
Нещо все не ми остава време да попиша тук - страшно съм изморена, дали от прекомерно многото работа, с която съм се захванала напоследък или вече и годинките ми натежават  Laughing но не мога да се организирам да съм на 100 % навсякъде.
Иначе сме добре, всеки по работа или на градина- Коко е ултра доволен от факта, че след два месеца ваканция отново  е сред приятелите си!
А пък то не е късно за среща - все пак годината не е приключила.....
Целувки на всички!

# 178
И ние направихме повече от два месеца ваканция и имахме малко истерии за градината, но вече май ги преодоляхме. Милото не може да разбере защо трябва да ходи на градина след като мама си е вкъщи Rolling Eyes и на мен ми е тъпо, но какво да направя- трябва да си пазим мястото иначе като почна работа тя какво да прави?!? Системата е тъпа просто....Иначе са ми добри и кротки вече и двете дечица и не ми тежи да съм с двете. А Мила е такъв невероятен философ, че много пъти кара големите просто да замълчат- не напразно още в яслата й викаха професорката.....
Да продължаваме да им се радваме и да ги обичаме с цялото си сърце и да се надяваме те да ни го върнат Heart Eyes

# 179
  • Перник
Ехоо, как изкарахте 4-те почивни дни?  Simple Smile Ние - добре, но за съжаление свършиха и днес сме кой на работа, кой на градина.

Общи условия

Активация на акаунт