Честит рожден ден - пеем дружно в хор за Майския отбор

• 67 797
  • 738
  •   1
Отговори
# 180
mamamila, радвам се, че си позитивна и всичко е спокойно сега Hug нали има лимит за отсъствия, възползвайте се, бях някви немалко дни по семейни причнии и още нз колко болничен Peace

аз бях в кюстендил, гледахме концерт на д2 с дичо отново - мнооого яко! и мира сприятелчета танцуваха кеф  Heart Eyes

може да си направим хелоуински купон Mr. Green уикенда на 5-6ти? че мен този покрай 31 ви ще ми е  Crazy

# 181
  • Пловдив
mama-MiDi  а какво точно й обясняваш по повод това че ти си си в къщи с бебето,а тя трябва да ходи там?защото и при нас е същото-Аз съм си в къщи и той знае това,вчера за пръв път ходи за тази година,още не е казал нищо по този повод,че ние сме си в къщи,но какво да му отговоря като подхване темата newsm78миналата година му казвах че в къщи няма какво да прави,бебето само спи и реве,и трябва тишина,и той ми викаше,че ще си стои цял ден тих и кротък,само и само да не ходи.Или пък другото което ми е викал,че ще си отиде на село при бабите и дядовците си,а те зимата са си в къщи,защото работата им е сезонна,и той много добре знае това,и в неговото съзнание възниква въпроса-защо да не си стои и той при всички нас Simple Smile

# 182
Обяснявам й, че там ще си играе с дечица на нейната възраст, ще учи песнички и стихчета, ще ядат торти и т.н. неща, които вкъщи трудно мога да й предложа като съм заета повече със сестра й. Не, че не ме пита дали и тя не ми е дете, за да я гледам и нея, на което отговорих, че тя като е била толкова малка съм полагала дори по-големи грижи за нея и, че когато сестра й стане самостоятелна ще може да си играем всички и ще ни е по-забавно. Засега върши работа, но всяка сутрин си се пробва дали не може да не отиде на градина.

# 183
  • Перник
Ох, тази градина  ooooh! Защо толкова не им се ходи там на тези деца? (аз съм ходила само на предучилищна  Embarassed )
Калоян хленчи всеки ден като го оставям и държи баща му да го взима в 1 на обяд. Съответно мъжът ми почти не може да работи следобед. Аз се прибирам от работа в 19:00 ч. и се чувствам виновна за цялата ситуация, освен това сегашната ми работа вече не ме удовлетворява, търся си нова, но дори и да намеря, едва ли ще се прибирам по-рано  Crazy
И повече от седмица Калоян е с хрема, от няколко дни и покашля. Не е качвал висока температура, днес например имал 37,3. Давам му разни натурални лекове. Весел е, играе си, но мъжът ми смята, че би трябвало да си взема болничен и да си гледам детето. Обикновено излекуваме такива състояния за няколко дни,  но този път хремата продължи повече... Вече почвам да си мисля, че има токсоплазмоза, нали си взехме котка  newsm78

# 184
Ние си взехме децата от село през 4-те почивни дни, че голяма ваканция изкараха при бабите и дядовците....и градината се започна с голям рев. Габи се задърпа сутринта. Ники и тя ревна дори като видя какви ги върши Габи, но ще свикнат. Габи пък на обяд като се развикала: тишина, млъкнете,имам да ви кажа нещо  Rolling Eyes. Накарала лелята чак да изключи телевизора, за да я чуят по-добре  Thinking. И какво казала....обяснявала нещо за куклата си  hahaha и че Ники ходила на кино.
Утре ще правим зъб на Никита, че я мъчи от 3 дни, водих я в понеделник и тоя ми ти зъболекар каза, че не е от този счупен зъб, но явно е от него, защото като влезе храна и яко я боли и пищи. А аз мислех, че я мъчи кътник, тези дето излизат към 6-та год. и и давам нурофен, ужас.

# 185
и камен взе да мрънка сутрин на детска. много ме дразни това - дете, дето от 1 година ходи по ясли и градини (и се забавлява там; не е нещастен - да рече човек, че от това мрънка... ), та след толкова години сега намери да реве. лиготия, та думи нямам.
инак аз отдавана съм обяснила, че всеки си има задължения - нашите са да ги обичаме, да ходим на работа, да изкарваме пари, да им плащаме забавленията, да им купуваме дрехи, да им правим партита за РД (и изброявам още каквото се сетя), а техните от своя страна са само 3: 1. да ходят на детска (и после на училище); 2. да учат и да се забавляват, докато учат; 3. да си оправят стаите/играчките.
мисля, че така показано, везната твърдо натежава в наша полза и всяко дете хваща идеята.

светле - коко най-верятно не познава часовника. т.е., казвайки 1, за него това няма смисъла, който има за нас. за съжаление той вече е разбрал, че 1 значи 'след обяда', и каквото и да правите, той ще настоява да го взематепо обед. можете да опитате с версии от сорта: 'тати днес ще ходи в командировка и може малко да закъснее. най-верятно няма, но да знаеш, че може да се случи. тати ще бърза и веднага, щом успее, ще дойде', или: 'счупи ми се часовника и не разбрах, че е 1', или каквото там ви хрумне подобно. тъпо е детето да седи само 3 часа на детска - нали за това са измислени детските - докато родителите са на работа, някой да се грижи за децата им...

Niko - на теб акъл не мога да дам, защото очевидно има пълна къща с народ и всякакъв довод ще е безсмислен. може би ако се придържаш към версията за 'задълженията' - твоето е да гледаш бебето, на баба - да гледа дядо, на дядо - да изхвърля боклука или там каквото тежко нещо измислиш, това ще проработи... ама те не са малки вече и не са балами, и трудно се лъжат...

нин - бих предложила нашето хелоуинско парти за среща, ама така аз няма да ви видя, че нали много гости ще има. дано се организираме до коледа поне, че да се видим...

# 186
  • На морето!
Еееее, има живот в темата! Браво!  Hug

По наболелите въпроси- не знам какво да кажа- Симеон ходи с кеф на градина, скоро имаше някакъв период, в който ревеше сутрин и не искаше да влиза, но с упорство и постоянство от моя страна го преодоляхме. Беше започнал дори да се измъква и да бяга по двора на градината, а аз вече бременна и с никакво желание да ходя да го гоня рано сутрин, та изчаквах го малко и после с убеждения, заплахи и т.н. го вкарвах. Сега е в период на харесване на ДГ, но и аз си ходя на работа, така че знае, че няма как и кой да го гледа.
Завиждам за бабите на село и за възможността да изпратите децата малко във ваканция на чист въздух, здрава храна и любвеобилни и търпеливи баби и дядовци. При нас тази опция липсва, а така ми се иска да я имам.
За парти не се включвам- далеч сте ми, за съжаление.
За зъбите и при нас е на дневен ред- Симеон има 3 кариеса и когато изляза в болничен ще го водя на зъболекар. Сега бавно и постепенно прокарвам идеята, за да не се стресира. Не си представям какво ще е, как въобще ще стои на стола, ще си отвори устата дори за преглед, а за манипулации въобще не ми се мисли. Каква упойка слагат и къде?
Ми май това е, хубав ден на всички!  Hug

# 187
  • Перник
Майче, принципно имаме уговорка с Калоян, ако тати има работа той да остане в градината и след обяд. Но тати е твърде мек. Пък аз съм безчувствена и го оставям тъжен там сутрин...  Confused
Менина, за зъболекаря - при нас беше по-лесно, защото ходихме при кумата, т.е. не е непознат човек. Упойка не му е слагала, но той стоически търпя.

# 188
Здравейте. Аз не съм писала мноооогооо отдавна. Даже се чудех дали изобщо влизате да пишете , и гледам , че от време навреме драсвате по някой ред.
Никол тази година , най - накрая я приеха на градина. Реве сутрин като я оставям , после била спокойна. Последните два пъти даже не плака.  Но от както почна вече втори път е болна. И честно казано не се разболява в градината , а все през почивните дни.
Баткото ни е вече втори клас , но все още му се играе , не му се учи , но няма как.
Надявам се за напред да имам време да влизам по малко и тук.

# 189
здрасти,крисис  Grinning

# 190
  • Перник
Крисис  Hug миналата седмица се бях сетила за теб  Simple Smile

Мисля, че Никол си се разболява в градината, просто симптомите се проявяват след няколко дни  Peace
Пък нас втора сутрин ни изненадват на влизане в градината - пресреща ни мед. сестра, която пита здраво ли е детето, даже сутринта установи, че имал хрема "като всички"  Rolling Eyes

# 191
... даже сутринта установи, че имал хрема "като всички"  Rolling Eyes
и върна ли ви?  Confused

Много ми е каф като ни се пораздвижи темичката!  Hug

Аз пък преди няколко дни отписах Мила от градина.  Mr. Green И да ви призная, някак ми олекна, че повече няма да се пъна да я гърча за натам, но при нас все пак има и други фактори. Можех да я водя за по няколко часа - след закуска и преди обяд, и ептен щях да изкрейзя и да дам фира...

Menina, и на Мила никога не са й слагали упойка. Повечето зъбки са правени с лазер, но и с обикновената машина й е работено и не се е оплаквала. Много е важно стоматологът да има подход и да даде време на детето да се адаптира!

# 192
в какъв смисъл с лазер? нещо не съм в час...

проверка със сополи като всички: егати проверката ooooh!

# 193
  • Перник
... даже сутринта установи, че имал хрема "като всички"  Rolling Eyes
и върна ли ви?  Confused

Не, нали сме "като всички"  Mr. Green В интерес на истината, Калоян беше болен миналата седмица, но в петък беше на контролен преглед и си получи контактната бележка съвсем "законно"  Grinning

в какъв смисъл с лазер? нещо не съм в час...

проверка със сополи като всички: егати проверката ooooh!

И аз не съм в час с лазера, Ася, ако обясниш по-подробно ще съм благодарна.

Нин, за проверката - поради такива проверки моето дете ходи на градина 5 дни, после 3 е болен  Confused

# 194
Машината е с лазер и е напълно безболезнено, няма вибрациите на обикновените машинки и много по-фина е работата. Единственото неприятно нещо може да се окаже струйката вода, която пръска непрекъснато, за да охлажда мястото на работа, и ... струва майка си и баща си  Crazy , но Мила нали беше много малка(2г.4м.) като почнахме и изобщо не съм си мислила за финансовата страна. Най-важното беше да няма стрес и така и стана.

Общи условия

Активация на акаунт