Честит рожден ден - пеем дружно в хор за Майския отбор

• 67 815
  • 738
  •   1
Отговори
# 270
Да е жива и здрава Димана-сладурана! Да расте обичана и щастлива, да прави белички с много усмивки! Да сте здрави всички и много да се обичате!  Hug Hug Hug  bouquet

# 271
  • Перник
Честита първа годинка на Димана! Да расте здраво и щастливо дете и много да ви радва!  Hug  bouquet

# 272
честит рожен ден на димана на голяяяма патерица! да расте здраво, нахилено и щастливо хлапе!

нашият РД също мина (преди има-няма половин месец  Mr. Green). беше шумно, шантаво и забавно поне за децата. ето снимки: http://majceto.snimka.bg/family/petra-039-s-6th-bthd-halloween-p … y.634306.25606666 с това затворихме огромното празнуване на хелоуинския РД ан петра - от другата година тя ще е ученичка, така че ще иска да празнува повече с нейните си другарчета, отколкото с децата на нашите другарчета > ще намалим безумието поне с 40%. за сега се кротвам по отношение на партитата и организирането им, но пък се енергично се зачетох в коледната готврска тема и вече врътнах един АКК. не че някой го яде, но традиционно аз си бъркам. както и козунаците - никога не ми стават, ама аз традиционно бъркам х 4-5 дози, барем се науча да правя  Mr. Green след 10 дни започвам същиснките коледни сладки и мурафети.до тогава ще пълня бурканите с продукти и ще купувам кутиите и опаковки. ама така обичам коледа и нова  година!!!

и сега да си дойда на думата. влязаох специално да питам, за да ми дадете акъл. започвам малко по-отдалеч.
навярно помните декларативните ми твърдения, че на всяка цена ще оптам да опазя децата си от професии като балерина, футболист, съдия и лекар. да, ама петра от 3-годишна плахо пита дали може да я запишем на балет. до сега отбивахме атаките - я че има английски по същото време, когато е балетът (вярно!), я че на друго място репетициите започват от 4 (вярно!) и т.н. в един момент обаче детето започна да показва разни позиции на крачетата, които е прихванало от децата в групата си. и аз си рекох, че явно съм много лоша майка, за да не слушам пипа, когато ми говори (не с думи) от 3 години едно и също нещо. е, записах я, тя се справя добре, кефи се, ходи с ентусиазъм, иска да рисува картички за коледа за г-жата и бла-бла-бла. до тук добре (е, не е добре, но се смирих и се съгласих).
ОБАЧЕ! камен също така иска да ходи на балет!
истината е, че той искаше още миналата година (на 3.4г.), но тогава категорично отбих всякакви такива идеи. като алтернатива тогава го записахме на латино танци (народни не искаше), а впоследтвие влючихме плуванем,а  от тази година и скално катерене. непрекъснато му подаряваме 'момчешки изграчки' - пожарникарски станции, майсторски центорве, ролери, дядо коледа сега и скейтборт ще му донесе, но той не поема и иска да си играе с кукли (помните, че си избра подарък за РД кукла Рапунцел и торта Рапунцел. и не ми казвайте, че е нормално понеже имал по-голяма сестра, защото по-голямата му сестра НЕ си играе с кукли и НИКОГА не си е играла), иска да меси и точи с мен в кухнята, освен това рисува с ентусиазъм, пада си по крафтовете и всичко, що е свързано с приложните изк-ва и т.н. факт е, че той е по-пластичен и по-музикален от петра, но това да ходи на балет е далеч от майчините (да не говорим за бещините) представи за развитието на родния син.
та, моля, дайте акъл какво да го правя това малко човече. не искам да става балетист, но и той упорито (вече 2ра година) залита натам. просто не знам какво да го правя. да не говорим за филков...
а най-лошото е, че снощи засрамено ми каза, че иска да ходи на балет - т.е. той някак е изградил в главата си идеята, че е срамно момче да иска да ходи на балет. то не че е срамно, ама бих се радвала, ако другите момчета, а не моят син, искат да ходят на балет.. и не съм сигурна, че 4.5 г. е 'много рано'или че 'скоро ще му мине', та това не ме успокоява. просто не знам какво да правя...

Последна редакция: ср, 16 ное 2011, 12:29 от маик

# 273
Мая,защо детето да не ходи на балет? След като си има балетисти,нали не го свързваш с меките китки?Може пък да не му хареса като го запишеш и да му мине бързо това желание.
Борис като беше малък и аз се лакирах много искаше да му сложа лак и на него,а баща му беше против.(щял да стане гей).Аз съм го лакирала2 или 3 пъти с телесен цвят лак и му мина мерака.После беше гланца за устни,и там 3-4 пъти му сложих и вече неиска.

# 274
ами не знам защо точно не искам. т.е. знам, но не ми се пише и обяснява тук, защото може да чете човек, който не трябва да прочита написаното.
при всички случаи имам право да не искам да става нито балетист, нито футболист, нито лекар, нито съдия  Simple Smile но пък не искам и да скършвам и желанията му.
инак, да, и аз клоня към това да го запиша на балет и да погазя себа си, образно казано...

а балетистите изобо не са гейчета - по-скоро са класни женкари  Mr. Green

# 275
Аз също не виждам проблем. Нека сега си играе. Това сега е игра. Не е професия.  И,ако ще му отказвате нещо,бъдете твърди,да не усеща той колебание и в никакъв случай срам. Любопитство защо го иска-ок,но не и джъджмънт.  Ако не сте сигурни,кажете после ще говорим и тн. И ако е не - тук не ти се казва,но би могла частично на самия него да кажеш защо. Но без въпроса за професиите - рано е:). И без забранни на професии или друго,че забраненото на инат става по-желано с тръпка;)

# 276
Хай от мен Simple Smile
Нямам син ... все още  Mr. Green ... но одавна съм казала че ако имам син, той ще ходи на балет.
Хайде стига с митовете и легендите за гейовете!
Балета няма да го научи на нищо лошо. Изправена стоика, чувство за ритъм и любов към класическата музика. Извинявай, но се загледай в телата на балетистите - слаби, мускулести и добре развити ....
За професията и най-вече за самочувстието на примиер белетистите и прима балерините, самата аз имам много забележки - но това вече са особености на характера! И не е балета отговорен за тая работа.
Пуснете го да играе със сестра си - нищо чудно съвсем скоро да му писне. Но ще му спестите фикс идеята по която да мечтае.
Ако твърдо сте решили да не го пускате и не можете да преглътнете този хап .... знам ли ... използвайте коза че е малък още - като стане на годините на сестра си ще го запишете. И включете и молитви до тогава да е забравил Simple Smile)))

# 277
Едно възможно измъкване е фигурното пързаляне.
Ще се научи да кара кънки, и ако напредне с материала ще му трябва и балет - ако под тази форма можете да преглътнете балета - действайте Simple Smile

# 278
хаха - темп, точно това му казах миналата година (като беше на 3.4) - че като сане на 4, ако още иска, ще го запишем  Mr. Green а преди месец точно ролери и кънки подарихме на децата - явно с теб мислим на една вълна  Peace
снощи маймун каза, че искал да започне балет като минела зимата (??). цяла вечер обаче се разхожда с цвичките на сестра си и прави падьомчета и пикенца  Mr. Green

Последна редакция: чт, 17 ное 2011, 08:56 от маик

# 279
И аз не виждам нищо лошо в балета, с презумцията, че позволеното нещо не е интересно вече единия вариант е да се откаже сам, а другия да стане добър. Като цяло не мисля, че сегашните им увлечения биха се превърнали в професии. Ако е така моето момиче ще стане..... футболист. Сериозно. Ние сме на другата крайност- прекалено мъжки я раздава. Една вечер се гушкаме да заспиваме и аз й се обяснявам в любов, че нея и сестра й ги обичам като вселената- безкрайно и т.н , а тя моля ви се изцепва- "За чорбарите само смърт"   #Cussing out е побеснях меко казано. Преживях, че не иска да яде домати понеже са червени, но подобни изказвания ми идват в повече  Rolling Eyes.
Ходеше на спортна гимнастика с голямо желание и изведнъж като каза, че не иска и  дотам бяхме, няма начин да я вкарам пак в залата. Сега чакам да навърши 6 и я записвам на спортни танци, където ако ще да се тръшка и да я влача- ще ходи. По-скоро се изявява мързела при нея.

# 280
сълзи ми излезнаха от смях, честно  Joy Joy Joy нямам думи колко смешно ми стана  Joy Joy
за доматите не бих се примирила ениуей Wink пробвай и за грубите думи все пак... ама май и с татко й тр да си поговориш  Mr. Green
иначе насила не е хубаво да я водиш където и да е, пробвай да й казваш (след време) че тялото тр да се поддържа,за да е здраво и т.н. и тя да си избере спорт... примерно фехтовка:) или каквото там я кефи

честита 1ва годинка на диманка  bouquet

# 281
  • Пловдив
Маик  както казват и другите,ако му позволиш може набързо да му мине мерака Simple Smile

моето дете пък като няма никакви мераци.
Все повече си мисля че дългото стоене в къщи.т.е. той реално сега тръгна на градина-на 4г и половина,не му се отрази добре,въпреки че ние възрастните (имам предвид моето голямо семейство от многознайковци)си мислим,че му е по-добре в къщи  Simple Smile

Психоложката каза,че на него хем му е трудно да се отдели от мен,хем изпитва нужда от отделяне.
Тази седмица например,нито един ден не ми е казал ,че не иска да ходи на ДГ,даже сряда,вчера и днес по негово желание го взимам като се стъмни-5.30 някъде.При положение,че преди това все мрънкаше,и все искаше да го взимам пръв Rolling Eyesиначе днес му е 18-и ден ,като тази седмица за 1 път ходи 5 дни,преди това го пусках за 3 дни,за 4 дни  да свиква постепенно.
А прибирем ли се в къщи-почва лудориите,и все с малките се закача,и все около тях се върти(сестра му и племенничката ми-двете са на една възраст горе долу).С нищо друго не се занимава,нито си играе с колите си,нито му се сяда да се занимава с каквото и да било различно от малките,Единствено като тръгна да приспивам Никол,той сяда да гледа детско,че иначе няма какво да прави сам.играе си с куклите ,а преди не му давахме,защото мъжете не одобряваха да си играел с такива.

# 282
  • България
Привет, и аз доста се посмях на думите на Мила Laughing Те от лошите думи не можеш да ги опазиш...ти бликат навсякъде
Коко също не е от амбиционните деца, и аз явно не съм амбиционна майка - към нищо все още не е проявил желание да се занимава, аз само наблюдавам ама нищо подобно, та чакам да видя инициатива за нещо и ще го запища на кавото и да е  - не е въодушевен от танците в градината, не е ентусиаст да кара колело, не му харесва да играе футбол, рисува но бързо се отказва, незнае нито една песен или стихотворение - може би всъщност знае но не обича да рецитира или пее, не е срамежлив никак - но не обича да привлича внимание, не е артистичен.... обича да играе много, ама много, определено засега с момчешки играчки, но и на кукли се разва - включва ги в разни негови сценарии, прави диалози .... има фантазия и то доста. Мечтата му за сега е първо да стане батко, после като порасне да си намери някое момиченце и да стане татко на много бебета, а за професия като го питаш - "ще продавам в магазин за играчки".....
Маик аз също сам на мнение да не лишаваш детето от това да танцува, може обаче не да го откаже това, а да му хареса много и това да го прави щастлив, пък и на теб може да ти хареса това.....

# 283
  • Перник
Майче, запишете го момчето на балет, щом иска  Simple Smile И голяма работа, че си играе с кукли. Не е от това, че има сестра, със сигурност. Имам братовчед, който е по-големият брат в семейството и като малък също е играл с кукли за потрес на родата. Е, не стана гей  Wink
Аз пък НИКОГА не съм играла с момичешки играчки, обожавах камиони и пистолети. Доколкото ми е известно, и аз не съм гей  Mr. Green
За професиите, какво да кажа - Калоян ще стане дресьор на острозъби  Rolling Eyes
Днес е за пръв ден на градина след седмица вкъщи, да видим кога ще се разболее отново...дано да не е скоро...  Praynig
Вчера ходихме в една ферма за щрауси, беше много интересно, а видяхме и камили, и фазани, забавно беше Simple Smile

Честит празник на християнското семейство! Да има мир и любов в семействата ви!

# 284
Коко също не е от амбиционните деца, и аз явно не съм амбиционна майка

Аз клоня към мнението, че на децата не им е присъща амбиция .... любопитни са .... и по-скоро копират нашите амбиции и искат да ни се докажат, да ни зарадват, да ни се харесат ......

Общи условия

Активация на акаунт