Помощ в търсенето на работа - 11

• 53 736
  • 750
  •   1
Отговори
# 165
Мирама, абсолютно не подкрепям мнението Ви. За жалост то е разпространено сред повечето хора. И точно от там идва проблема.

Няма да се получат нещата така. Не ми се иска да се потретвам, но няма как да накараме бизнеса да наема хора, от които няма нужда. Не можем да продължаваме да живеем в заблудата,че сме изключително квалифицирани и никой не ни наема. И колко е зле в БГ....

Само мога да кажа,че всеки ден комуникирам с хора, които искат да се върнат в БГ, защото в Европа хич не е розово.

# 166
Red Velvet, къде точно казах, че бизнеса трябва да наема хора, от които няма нужда???
Просто попитах какви хора е търсела тази агенция, че не е намерила нито един човек, което за мен е леко странно. Освен ако не е отишла в някое село, или градче с 5000души.
Едва ли също някой се мисли за прекалено квалифициран.
Но и никой не може да ме убеди, че в БГ са необходими и се търсят единствено хора с висше образование и по няколко дипломи.
Трябва ли да си завършил университет, за да си шофьор??? Е, някой хора и това са завършили и пак се занимават с такава работа, защото не успяват да намерят друга.
То пък в БГ е много розово..))))) просто цъфтим. )

# 167
  • Точно където трябва
Ред,  във фирмата в твоя пример всички кадри /които тя не успя да замени в провинцията/ кореняци софиянци ли бяха?

# 168
http://www.karieri.bg/static/mojata_kariera/MyCareer2011.pdf

В това списание има доста фирми, които предлагат стажантски програми, в случай че някой се интересува.

# 169
Ред,  във фирмата в твоя пример всички кадри /които тя не успя да замени в провинцията/ кореняци софиянци ли бяха?

Може и да не са, но вече всички сме се изнесли към София, защото в провинцията работа за нас няма. И тъй като заплатите в София по принцип са си по-високи, малко хора бика се върнали там откъдето са дошли.

# 170
Не, не са много ясно. Аз точно това казвам. Много хора искат в София....

Как да стане?

Мирама, не се разбираме. Аз говоря са сферата, която се развива най-прогресивно в момента. Просто хората, за да искат добро развитие, трябва да инвестират времето си в обучение. Иначе само мрънкаме. Аз също съм инвестирала доста в себе си, за да съм това, което съм, нищо не ми е паднало от небето.

Не е агенция, а компания плюс няколко агенции. Искаше да отвори в един град, но нищо не успяха да намерят....ама наистина нищо, за да започнат да оперират. И се върнаха тук....

Никой не говори за образование, това вече ама никак не се гледа даже при подбора....

# 171
  • Точно където трябва
И аз това имах предвид. Бизнеса се разположи в София и кадрите го последваха. Химера ли е да се случи обратното? Е, ако отидат в Елхово /нищо против градчето или хората там нямам/ може и да не си намерят кадри. Имам наблюдения за фирми, които изнасят производствата си в райони с висока безработица. Масово и радикално. Просто закриват производството на едно място и го местят в друго. Е, администрацията остава в големия град. Но ще се създаде и при производството. Нещата могат да се променят, но ако това глобално може да стане за 5-10г., аз да стоя ли толкова време без работа. Глобалните срокове на икономиката не са приложими за краткия ми живот.

# 172
  • Точно където трябва
Да споделя нещо. Търся си работа и преглеждам jobs.bg Отварям преди малко и гледам за Пловдив само 24 обяви за днес, от тях 8 за бармани и сервитьорки. Дори няма къде да си изпратя СV-то...спомних си как по времето на ранната демокрация имаше бум на кафетата.

# 173
  • София
Добре де кажете коя е тази сфера, която се развива най - прогресивно??!?!?!

# 174
Ами аз го пиша през две-три страници. И без нерви, от тях смисъл няма--нищо няма да променим.

Това е аутсорсинга.

# 175
  • София
Няма нерви, извинявам се ако е прозвучало така.
Знам г/д какво е аутсорсинг, но не всички завършваме икономически университети, счетоводство, международни отношения и право, за да се включим в това... например не виждам как учители, художници и др. подобни биха се включили...

# 176
"Никой не говори за образование, това вече ама никак не се гледа даже при подбора...." - не съм съгласна! Mirama е права, че в обявите за работа навсякъде размахват изискването за висше, дори то да не е необходимо. От друга страна, има много позиции, където то наистина е необходимо, а са заети от връзкари, хора пред пенсия (нищо против тях), които го нямат. Изобщо, да ме извинят момичетата от агенции, които пишат тук - виждам, че са интелигентни и искат да помогнат, но у нас работа се намира най-вече с преки контакти и не през борси. За съжаление, и връзкарството е част от това.

# 177
  • София
Аз за връзкарството не съм съгласна... около мен има много хора, които не са връзкари и си намират работа на много хубави позиции (за тяхното си образование, квалификации, желание) чрез агенции или от джобс.бг.

Нещо забавно, което виси залепено пред блока ми!
http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/230409_2053946294 … 191_2552024_n.jpg

Последна редакция: вт, 17 май 2011, 12:09 от Vanya_I

# 178
Red Velvet, естествено, че човек трябва да се развива и това става чрез обучения, повишаване на квалификацията и т.н.
Част от работата ми е точно обучение на възрастни в подобни курсовеза повишаване на квалификацията, или придобиване на нова такава.
Но е факт, че хората продължават да търсят безплатни такива курсове, защото просто нямат възможност да извадят Хсума, за да си ги платят. А не че нямат желание.

# 179
Относно връзкарството - и двете сте прави, в провинцията работа се намира с преки контакти основно, а в София - чрез агенции / обяви.

Общи условия

Активация на акаунт