Помощ в търсенето на работа - 11

• 53 707
  • 750
  •   1
Отговори
# 255
aleni_cvetya, едно е да се работи в голяма компания, съвсем друго е да се работи по проект към някоя фондация, НПО и т.н.

Когато се обърнат към мен по име, си мисля че това което казват е насочено към мен. Но както и да е, не ми се влиза в излишни спорове за това, кое си струва и кое не. Хубаво е, че си имала възможност директно да натрупаш опит в тази област, но при всеки нещата стоят по различен начин.

# 256
  • Точно където трябва
Леко измествам темата. Ще се регистрирам като безработна. Аз ли трябва да занеса бележки на каква заплата са ме осигурявали последните 18м. или от НОИ ще си ги видят служебно?
И всъщност ме интересува какви бележки и документи да си изискам от работата преди да си тръгна, за да не се разкарвам после

# 257

И всъщност ме интересува какви бележки и документи да си изискам от работата преди да си тръгна, за да не се разкарвам после

По-принцип винаги като напуснеш една работа, от там са длъжни да ти дадат една бележка за доходите от предходната година. Не се сещам как точно се казва. Рядко сами се сещат да я дадат. А някои я дават винаги в началото на следващата година, независимо от това, че продължаваш да си работиш там. Трябва предварително да си я поискаш, за да ти я подготвят.

# 258
Леко измествам темата. Ще се регистрирам като безработна. Аз ли трябва да занеса бележки на каква заплата са ме осигурявали последните 18м. или от НОИ ще си ги видят служебно?

Аз се регистрирах със заповедта за прекратяване, трудовата книжка, лична карта и дипломата за завършено образование. От работата ми бяха дали и УПИ 3, но там не ми го искаха. От БТ ще ти дадат една служебна бележка, която да представиш в НОИ, където също трябва да отидеш след това. Но те ще ти обяснят на място какво да правиш.

# 259
Аз се регистрирах със заповедта за прекратяване, трудовата книжка, лична карта и дипломата за завършено образование. От работата ми бяха дали и УПИ 3, но там не ми го искаха. От БТ ще ти дадат една служебна бележка, която да представиш в НОИ, където също трябва да отидеш след това. Но те ще ти обяснят на място какво да правиш.
[/quote]

aleni cvetya, Диплома оригинал или може с копие???? Благодаря..

# 260
Здравейте, момичета, записвам се да следя темата, но имам и някои въпроси.

Втора година съм по майчинство и следователно минимална заплата не ме устройва, а няма кой да гледа малкия. Искам да започна някаква работа дистанционно и почасово, знам че няма да е лесно. Имам ли право обаче официално, за да не се окаже, че ще трябва да връщам пари на НОИ?

И друго, някой от Вас има ли опит с фрийланс работа и дали има някакъв шанс? Чета по форумите различни мнения, знам че от Индия и Пакистан много свалят цените, но мисля да се пробвам.

# 261
  • Точно където трябва
Да, аз ще си взема сл. бележка за дохода, която и за преизчисляването в края на годината ще ми трябва, но тъй като през тези 18 мес. съм работила и в др. фирма дане се окаже, че и там трябва да ходя...

# 262
  • във вкъщи
Здравейте, записвам се , понеже и аз ще се присъединя към вас,към 16-14 юни . трябва само да ви изчета на зад  Mr. Green

# 263
Red Velvet, Vanya_I, явно изобщо не се напъвате да се опитате да разберете какво точно съм написала.
Най-лесно е, човек да се направи на интересен и да дрънка общи приказки.

Споделих, че за мен, факта, че работя достатъчно време в тази сфера е безсмислено да запиша магистратура точно в тази област. Там няма на какво ново да ме научат. А ако изпитвам затруднения в нещо специфично, то винаги мога да почерпя опит от колегите и да се консултирам с тях.

Но за човек, който тепърва иска да се занимава с проекти и др. подобни, няма нищо лошо в това да изкара една магистратура по специалността. Там ще му дадат основите и със сигурност ще научи полезни неща.

Пак казвам, че е най-лесно човек да се изкаже ей така, без изобщо да е вникнал в това, което се пише.

# 264
  • София
Всъщност се заяде първоначално...

# 265
Ради, аз си носих оригинала. Те само записаха номера на дипломата и ми я върнаха. За копие не съм сигурна.

# 266
Ради, аз си носих оригинала. Те само записаха номера на дипломата и ми я върнаха. За копие не съм сигурна.

Може- приятелят ми се регистрира днес, но имахме съмнения:)  Peace

# 267
Е, тогава успех за по-бързо намиране на работа  Hug

# 268
Е, тогава успех за по-бързо намиране на работа  Hug
Hug и от мен

# 269
Здравейте, момичета, записвам се да следя темата, но имам и някои въпроси.

Втора година съм по майчинство и следователно минимална заплата не ме устройва, а няма кой да гледа малкия. Искам да започна някаква работа дистанционно и почасово, знам че няма да е лесно. Имам ли право обаче официално, за да не се окаже, че ще трябва да връщам пари на НОИ?

"Официално" започнеш ли работа имаш право само на 50% от майчинството.
За другото ти въпросче не мога ти помогна, сори.
Успех ти желая в търсенето.

Общи условия

Активация на акаунт