Помощ в търсенето на работа - 11

• 53 679
  • 750
  •   1
Отговори
# 105
  • Точно където трябва
Да, в CV-то. В джобса ми е, там при попълването има възможност да се пише и аз като примерно момиче съм изчерпателна. Сега да не се окаже, че е грешка. Confused

# 106
  • София
Да, в CV-то. В джобса ми е, там при попълването има възможност да се пише и аз като примерно момиче съм изчерпателна. Сега да не се окаже, че е грешка. Confused

Не бих написала заплатата си и не бих използвала СВ-то на Джобса. Ред няколко пъти е казвала, че е добре СВ-то да е индивидуално направено.

# 107
  • Варна
Запис да ви следя  bouquet

# 108
  • Точно където трябва
Ами гледал ми го е специалист ЧР /наистина е специалист/ и го одобри. Само ми направи забележка, че не слагах снимка, но се коригирах...

# 109
Аз също не бих си писала заплатите никъде. Затова попитах.

# 110
  • София

Не бих написала заплатата си и не бих използвала СВ-то на Джобса. Ред няколко пъти е казвала, че е добре СВ-то да е индивидуално направено.
На същото мнение съм!

# 111

Сигурно и това е казвала, но защо да е индивидуално написано?. Аз също ползвам св-то в джобс понякога. Дори точно с такова СВ си намерих сегашната работа

# 112
  • Точно където трябва
Аз откакто съм започнала да работя все с това CV съм си намирала работа, освен с първото-беше написано на ръка, ама такива ми бяха възможностите/ Laughing Изобщо мисля, че на малко места обръщат внимание на такива подробности. Там където няма дори специалисти за подбор, а шефа идва на интервю като смачкана баничка не мисля че е от значение. А принципно такива места са болшинството. Но, отплеснах се, на мен ми се работи в голяма компания, а дори нямам избор за това...

# 113
  • Пловдив / София
celika права си ,ето и издиренето от мен доказателство
Цитат
Всеки български гражданин, както и всеки гражданин на друга държава - членка на Европейския съюз, или на друга държава - страна по Споразумението за Европейско икономическо пространство или на Конфедерация Швейцария, който търси работа, може да се регистрира в териториалното поделение на Агенцията по заетостта.

(2) (Изм. - ДВ, бр. 38 от 2005 г., бр. 26 от 2008 г.) Търсещите работа лица се регистрират в една от следните групи:

1. безработни;

2. заети;

3. учащи се, които желаят да работят през свободното си от учене време;

4. лица, придобили право на пенсия за осигурителен стаж и възраст;

5. лица, придобили право на професионална пенсия за ранно пенсиониране, които не работят.

Ето, че човек всеки ден учи нещо ново. Не знаех, че и заети може да се записват в БТ. Никога не съм попадала на такъв случай, а честно казано, аз самата до момента не съм се записвала никога в БТ.
Но то пък е логично. За регистрацията на заети, де. Само не знам доклоко ще има полза от тая работа.

По другите коментари, не бих слагала заплати в автобиография.

# 114
Имам питане към Ред. Кандидатствам по ваша обява за определена позиция в определен град. Отговарям на всички изисквания, единствено не познавам упоменатия софтуер, който е посочен като предимство, а не задължително изискване. Но софтуер се учи и то за кратко. Принципно имам добра /по моя преценка/ автобиография, работила съм в големи компании, на което, струва ми се, се гледа с добро око. Но...не се стига дори до телефонно обаждане, интервю или каквото и да е.  И след време обявата се появява пак. Да речем стряскащото е, че съм работила за сравнително високи заплати и те са упоменати. Но не им ли е любопитно на работодателите защо тогава си търся работа... Само си разсъждавам и се чудя каква може да е приината за никаквия интерес. Нещо ми убягва и моля за насока.

Хм, интересесн казус. Причините са много комплексни.
Обявата наша ли е или не е?

Заплата--защо да не се слага, насочващо е. Така не си губите времето.

# 115

Ами аз не я слагам, защото е конфиденциална информация в последните ми фирми и да сложа само първите заплати няма смисъл. А и по принцип в България не се говори открито за заплати. Пък и в моя случай ще е по-скоро объркващо в момента.

Последна редакция: пт, 13 май 2011, 13:39 от celika

# 116
  • София

Защото бих направила компромис със заплатата ако мястото, на което кандидатствам ми харесва достатъчно много. А и в моят случай не мисля, че имам особено право да имам претенции. След 2-3 години може би ще избирам местоработата си по друг начин.

# 117
  • Точно където трябва
Имам питане към Ред. Кандидатствам по ваша обява за определена позиция в определен град. Отговарям на всички изисквания, единствено не познавам упоменатия софтуер, който е посочен като предимство, а не задължително изискване. Но софтуер се учи и то за кратко. Принципно имам добра /по моя преценка/ автобиография, работила съм в големи компании, на което, струва ми се, се гледа с добро око. Но...не се стига дори до телефонно обаждане, интервю или каквото и да е.  И след време обявата се появява пак. Да речем стряскащото е, че съм работила за сравнително високи заплати и те са упоменати. Но не им ли е любопитно на работодателите защо тогава си търся работа... Само си разсъждавам и се чудя каква може да е приината за никаквия интерес. Нещо ми убягва и моля за насока.

Хм, интересесн казус. Причините са много комплексни.
Обявата наша ли е или не е?
За заплатата, честно казано и аз я слагам за да е ясно, че за 300лв. няма да работя. Когато реша, че нямам право на претенции ще я махна  Simple Smile

# 118
Да "повдигна духа" с нещо смешно (ако не беше тъжно...):
http://www.jobs.bg/f1130291
Така де, винаги има и по-зле.

# 119
Да "повдигна духа" с нещо смешно (ако не беше тъжно...):
http://www.jobs.bg/f1130291
Така де, винаги има и по-зле.

Аз може нищо да не разбирам, но на мен не ми се струва нито смешно, нито тъжно.

Общи условия

Активация на акаунт