Помощ в търсенето на работа - 11

• 53 686
  • 750
  •   1
Отговори
# 300
Как бихте реагирали, ако попаднете на перфектната обява, на която отговаряте и имате много голям шанс, но.... е на 300км от мястото, където живеете  Sad
Заплатата е поне 2 пъти по-голяма от сегашната ми, осигуровки на цялата +ваучери за храна +бонуси + допълнителна социална политика + какво-ли-още-не + много добър пазар за нещото с което искам да се занимавам допълнително. Имам и къде да живея там.
НО... Животът ми вече е тук, мъжът с когото искам да съм е тук (и няма да иска да се премести), направили сме си дом и живот, които ни устройва във всеки друг аспект (освен моята работа). Има опция да се прибирам за weekend-ите, но няма да понеса да пътувам всяка седмица, а и двамата с мъж ми няма да понесем да сме разделени толкова.

# 301
Как бихте реагирали, ако попаднете на перфектната обява, на която отговаряте и имате много голям шанс, но.... е на 300км от мястото, където живеете  Sad
Заплатата е поне 2 пъти по-голяма от сегашната ми, осигуровки на цялата +ваучери за храна +бонуси + допълнителна социална политика + какво-ли-още-не + много добър пазар за нещото с което искам да се занимавам допълнително. Имам и къде да живея там.
НО... Животът ми вече е тук, мъжът с когото искам да съм е тук (и няма да иска да се премести), направили сме си дом и живот, които ни устройва във всеки друг аспект (освен моята работа). Има опция да се прибирам за weekend-ите, но няма да понеса да пътувам всяка седмица, а и двамата с мъж ми няма да понесем да сме разделени толкова.

Аз не бих кандидатствала дори.  Simple Smile В момента си мечтая за обратното.

# 302

Аз не бих кандидатствала дори.  Simple Smile В момента си мечтая за обратното.

Аз също не бих кандидатствала, ако не съм на 100% сигурна, че искам да се преместя и да работя там, иначе все ще ми тежи, а така никога няма да съм убедена, че точно аз ще съм избраната. Попитай все пак  твоя мъж какво мисли по въпроса, не се знае .... Rolling Eyes Wink

# 303
  • морето, сините вълни...
Аз бих кандидатствала. От една страна да се проверя и себе си и реалността на тази "перфектна" обява. Ако поради една или друга причина не ме одобрят, ще знам че "съдбата" е решила и няма да ми се наложи да се чудя или упреквам че съм избрала едното пред другото.
Ако ме изберат обаче - тогава вече сериозно ще седна и ще помисля дали да приема. Защото по твоите думи работата ти е някаква тясно специализирана и едва ли се намират под път и над път такива обяви. А и не се знае - може мъжът да реши че е преспективно да смени местожителство, може фирмата да ти възложи отварянето на клон или представителство в твоя град.

# 304
Цитат
........ може фирмата да ти възложи отварянето на клон или представителство в твоя град.
Абсолютно! Неведоми са пътищата!
Нищо не ти пречи да се пробваш.  Peace

# 305
  • София
Здравейте,
Започнах по-усилено търсене на работа. Реших да си преработя изцяло автобиографията. Имам няколко въпроси:

Срещу адрес, по-добре ли е да пиша само град (София), без квартал и улица, за да не го вземат предвид ако се намирам на 1ч+ от тях? Преди пътуването ми беше критерий, сега не е. Peace

Предпочитана област за реализация , засега не съм писал - трябва ли? Може би ще си направя 2-3 варианта, понеже кандидатствам по 2-3 типа позиции.

Ако кандидатствам за по-висока позиция, специалист (по специалността) - да се оставят ли параграфите от първата работа, като продавач-консултант - това за мен е +  Thinking

Като се иска снимка и CV (в него имам малка) - каква снимка трябва да им дам?

Къде мога да видя реални или примерни CV-та, за сравнение, идеи? По европейския формат го правя.

ПП: Някой от Вас работи ли с агенци за подбор на персонал?

ПП2: Какво ви е мнението на работодатели, които изискват на място кандидатстване (CV, снимка), a не по e-mail.
  bouquet

Последна редакция: сб, 28 май 2011, 10:01 от hakama

# 306
Хакама, ето моето мнение по някои от въпросите:

Адрес - според мен за сериозна позиция с нормално работно време не би трябвало да е проблем за работодателя. В случай, че в обявата не е упоменато, че предпочитат кандидатът да е от сътвентния район, не би трябвало да е проблем. А такова изискване съм срещала предимно за обяви за по 2-3-4 часа раб. време. Т.е. не би трябвало да е проблем да си напишеш адреса.

Област на реализация аз не пиша в СВ-то, а понякога в мейла пиша 2-3 изречения и там добавям такава информация. Нещо от типа, че обявата представлява интерес за теб и искаш да се развиваш в соътветната област.... Или в случай, че искат мотив. писмо, може да добавиш там подобна инфо.
Със сигурност е добре да имаш 2-3 варианта на СВ за различни позиции.

Ако имаш опит само като продавач-консултант (и нямаш след това опит в съответната област, за която кандидатстваш), е добре да пишеш. От това съдят, че все пак не си си клатил краката и няма да има дупка в СВто. Т.е. все пак имаш някакъв работен опит зад гърба си. Инфото за такива ниски позиции може да се прескочи, когато след тях имаш известен натрупан опит в областта и тя е с по-голяма тежест.

Снимката - паспортен формат. Най-дбре във фото студио отиваш и казваш, че ти трябва снимка за СВ.

За реални СВ-та не мога да те посъветвам нищо. Аз съм ползвала съвсем различен модел от европейския стандарт. Просто там има доста неща, които не харесвам  Peace Търси в нета.

Това е моето мнение, което не знам доколко важи за всичко и всички позиции. Нека и някой по-знаещ се изкаже.

# 307
Здравейте,
Започнах по-усилено търсене на работа. Реших да си преработя изцяло автобиографията. Имам няколко въпроси:

Казва се "няколко въпроса" Simple Smile

Срещу адрес, по-добре ли е да пиша само град (София), без квартал и улица, за да не го вземат предвид ако се намирам на 1ч+ от тях? Преди пътуването ми беше критерий, сега не е. Peace

Аз досега адрес не съм писала в СВ.
София е достатъчно.

Предпочитана област за реализация , засега не съм писал - трябва ли? Може би ще си направя 2-3 варианта, понеже кандидатствам по 2-3 типа позиции.

Аз това никога не съм го писала в СВ, което сама съм си правила, защото не ползвам европейски формати. Пиша го само в сайтовете като джобс.бг

Ако кандидатствам за по-висока позиция, специалист (по специалността) - да се оставят ли параграфите от първата работа, като продавач-консултант - това за мен е +  Thinking

Хубаво е да се оставят, ако не се застъпват с учене например, за да няма дупки.

Тази в СВ-то е достатъчна.

Къде мога да видя реални или примерни CV-та, за сравнение, идеи? По европейския формат го правя.

Питай гугъл. Има много сайтове.

Да, а тук има и такива, които работят в агенции.

ПП2: Какво ви е мнението на работодатели, които изискват на място кандидатстване (CV, снимка), a не по e-mail.
  bouquet

Обикновено това са държавни организации.

# 308
Как бихте реагирали, ако попаднете на перфектната обява, на която отговаряте и имате много голям шанс, но.... е на 300км от мястото, където живеете  Sad
Аз бих кандидатствала. От една страна да се проверя и себе си и реалността на тази "перфектна" обява. Ако поради една или друга причина не ме одобрят, ще знам че "съдбата" е решила и няма да ми се наложи да се чудя или упреквам че съм избрала едното пред другото.
Ако ме изберат обаче - тогава вече сериозно ще седна и ще помисля дали да приема. Защото по твоите думи работата ти е някаква тясно специализирана и едва ли се намират под път и над път такива обяви. А и не се знае - може мъжът да реши че е преспективно да смени местожителство, може фирмата да ти възложи отварянето на клон или представителство в твоя град.
Peace
Чудя се защо още не си си пуснала СВ-то.  Crazy Перфектната за теб работа и дори няма да протегнеш ръка към нея?  Crazy

# 309

Чудя се защо още не си си пуснала СВ-то.  Crazy Перфектната за теб работа и дори няма да протегнеш ръка към нея?  Crazy

Защото семейството и е по-важно от работата.   Naughty
Човек винаги иска нещо, което няма.

# 310

Защото семейството и е по-важно от работата.   Naughty
Човек винаги иска нещо, което няма.
Е, какво пречи поне да опита?  Shocked Доколкото разбирам единственият проблем, ако я одобрят, е, че половинката и няма да иска да се премести в другия град ( вероятно може да промени мнението си, не може да се знае със сигурност без да е проведен разговор). Но, да не навлизаме в спорове Simple Smile твърдо заставам зад позицията си, че трябва да опита!  Naughty

# 311
  • Пловдив / София
здравейте!
имам въпрос-търся си усилено работа и пращам съответно СВ-та -даже искам да ви благодаря за предишните темички където бяха обсъдени "дупките "в стажа и аз позапълних моите в СВ-то ...но това е отделна тема...
та въпроса ми е-юли месец завършвам висшето си образование живот и здраве но до тогава си се водя със средно...реално погледнато...завършила съм само семестриално засега ..та какво да пиша с СВ-то -средно или вече бакалавър???сами се сещате че второто много вдига възможността за работа казано по-простичко!
има и нещо друго-има работни места за които съм направила едно както му казвам аз-просто СВ и то е за по-обикнвени позиции като продавачка например -там в него аз не споменавам че уча и че съм работила в банка например...защото според мои познати така съм си вдигала много акциите и никой нямало да ме наеме защото при първа възможност за по-добра работа работодателя ще се уплаши че аз ще напусна....е редно ли е според вас това което съм направила-да пускам за по-хубавите обяви по-хубавото СВ а за по-обикновените -по-простичкото СВ?аз се страхувам че може да се оплета кое къде съм пращала после.... Crazy-дано съм обяснила правилно!
и последно -аз съм от Ямбол по принцип и живея в Ямбол -та ако някой има някакво предложение за работа моля да помогне!

Мисля, че за висшето си образование на мястото на периода трябва да пишеш, от /еди коя си година/ до юли 2011.
А иначе за автобиографията си права.
Отделно, че човек, когато кандидатства за дадена позиция / дори и те да са в една сфера/ трябва да прегледа вничателно резюмето си и да прави дребни или ако се налага по-големи корекции за различните позиции.
Не говоря да се лъже, да се преувеличават възможности, квалификации и т.н., а да се акцентира /ако, разбира се, присъства като опит/ на това, което търсят.

# 312
  • Пловдив / София
Здравейте,

Ако кандидатствам за по-висока позиция, специалист (по специалността) - да се оставят ли параграфите от първата работа, като продавач-консултант - това за мен е +  Thinking

bouquet

Няма нужда, според мен от точен адрес - улица и т.н. Още повече щом пътуването не ти е от значение.

Щом опитът ти като продавач консултант е +, пиши го. Още повече, ако си тръгнал от там и впоследствие си стигнал до по-високи позиции.

Снимката трябва задължително да е паспортен формат и по възможност да не е с размерите на чаршаф. Всякаква друга - от свободното ти време, със слънч.очила и т.н. е неприемлива.

Няма лошо да кандидатстваш чрез агенция за подбор. Лично аз съм работила в такава, но досега не съм си намирала работа чрез такава. Най-големият минус / за мен лично/ е, че ходиш зад. на минимум две интервюта -1 в агенцията. Ако те одобрят, тогава с работодател. Ако и работодателят те хареса, може да те викне отново. И това, че на първото интервю не знаеш коя точно е фирмата, а само сферата на дейност. Това е.

По последния въпрос - не знам. По принцип е доста рядко срещано. От друга страна, пък, биха могли още на място да се запознаят с теб и да проведат кратко събеседване. А ти, съответно, да видиш фирмата как изглежда. Поне набързо. Ако ми хареса обявата, бих кандидатствала и така.

# 313
Не знам за разликата между връзки и контакти, но има разлика при връзките/контактите между приятели-мъже и приятелки-жени.

Мъжът препоръчва свой приятел с презумцията, че гарантира за него. И приятелят бива назначен веднага и даже без въпроси.

А приятелката се обажда и казва: "Ми, муци, в нашата фирма ще има конкурс, ако искаш да се явиш..."

# 314
Дами, реших да се пробвам... Заседнала ми е буца в гърлото и ми се реве, но нямам право да не се възползвам! Скъпият реагира, както си и мислех - Каквото смятам за редно, това да направя, той ме подкрепя! Heart Eyes Сега подготвям документите и се надявам каквото и да стане, да е за добро.

Общи условия

Активация на акаунт