Бременност и домашни любимци

• 13 276
  • 119
  •   1
Отговори
# 45
Моля те, не си ти в грешка, а източникът.  Wink То не е и вирус, паразит е, неговата верица, само шашка хората.

Ето малко гадни факти, да не говоря наизуст.

# 46
  • София
Аз бях чела, че паразитът не е заразен първите няколко часа след като котето се е изакало. Друго нещо, което бях чела и малко хора го знаят- дори ако котето се е заразило с токсоплазмозата, изпражненията му са заразни само 2 или 3 седмици след заразяването. После и да си я има, няма как да я предаде на стопаните. За предаване по въздух не съм чувала, то не е вирус.

С две думи - много, ама много е преувеличен страхът от токсоплазмозата. Още една излишна параноя за и без това чувствителните бременни жени. Елементарни хигиенни грижи пък свеждат и без това малкия риск до абсолютен минимум  Peace

# 47
Аз не си направих изследването. Мисля, че нямаше смисъл при мен. Цял живот имам котки. Като бях по-малка имахме много външни котки и предполагам, че все някога съм изкарала тази болест.
 Сегашният ми котыо си стои само вътре, даже на терасата не излиза. Тоалетната му си я чистя само аз. Даже се ядосвам, защото вечер точно като си легна и почва да копае в легенчето. А моят мъж вместо да стане да му изчисти се прави на заспал  Twisted Evil Радвам се, че поне не ми е много трудно ставането /за разлика от ходенето- като патка съм   Laughing/.

# 48
  • варна
А куче може ли да хване токсоплазма ,ние имаме малко дворче което не ползваме и понякога пускам кучето за 5 мин да се изпишка ,и там има някви котки те по всички дворове ходят и по покривите ,тои няма контакт с тях те като го видят и бягат  ама се замислям от време на време.

# 49
  • Бургас
За токсоплазмозата научих повече от ветерин.лекар на котката ми,отколкот от гинеколожката.Пази се от улични котки и кучета,измивай добре продуктите от градината си,редовно миене на ръце.За твое успокоение си пусни,ако искаш изследване, но предполагам,че всичко ще е наред.На мен ми казаха,че едва ли не трябва да махна котето си,само че не се изхвърля член на семействот.Много си я обичам мойта котарана.

# 50
Флип , много точно казано! То ако се слушат "многознайниците", излиза, че домашните любимци са ходещи развъдници на какви ли не болести, което изобщо, ама изобщо не е така.
Да не говорим, че аз открих и допълнителна "полза" от котката - с котка вкъщи сте защитени от бълхи. Това съвсем сериозно - ако закачите бълха някъде навън и си я приберете, тя мигновено скача на котката, а вас не притеснява.  Mr. Green Може би и с кучетата е така.

mimenceto123, не, не ходи по кучетата токсоплазмата.  Grinning

# 51
  • варна
Аз чесно казано не съм фен на котките  Embarassed да не се обиди някой и контактите ми с тях са много редки ,сега по време на бременоста даже никакви,а за уличните кучета тях също им се радвам от далеч.Просто ми направи впечатление че из двора ни се разхождат някакви котаци ,те сигурно са на съседите ,защото все едни и същи виждам и се замислих че и кучето ходи там понякога .То човек като се замисли вероятноста да хване токсоплазма от животно и от храна е една и съща.

# 52
Не се притеснявай за кучето, няма опасност. А рискът от заразяване с храна е по-голям, даже.  Wink

# 53
  • Варна
Аз бях чела, че паразитът не е заразен първите няколко часа след като котето се е изакало. Друго нещо, което бях чела и малко хора го знаят- дори ако котето се е заразило с токсоплазмозата, изпражненията му са заразни само 2 или 3 седмици след заразяването. После и да си я има, няма как да я предаде на стопаните. За предаване по въздух не съм чувала, то не е вирус.

Точно така.
Голям страх, голямо чудо. Не бих си махнала котката, в момента имаме две, наясно съм, че като сме ги взели сме поели отговорност за тях.
Azaf,
много сладко име има писаната ви, нашата едната е Кетя Laughing

# 54
  • София
Здравейте!
Не съм бременна, но планирам скоро да съм Grinning. Имам коте, което , обожавам и ще си остане член на семейството. За мое успокоение с предварителните изследвания ще си пусна и такова за токсоплазмоза, макар че съм убедена, че няма нужда, защото писана не излиза навън и няма контакт с други котки. Както казват повечето от вас, единствено възнамерявам , когато дойде бебето( дай боже) , да огранича достъпа на Лори до стаята му. От тук и питането ми:
Вие как го постигнахте? Аз мисля, че ще е много трудно за нея, защото е свикнала да ходи из цялата къща, спи при нас в леглото, когато и е кеф и въобще не знае какво е ограничение. Ако случайно вляза в някоя стая и затворя вратата преди тя да се е намъкнала, започва първо едно дращене, после подскоци да стигне бравата Simple Smile и накрая отчаяно мяукане докато не я пусна. Една нощ мъжа ми беше забравил да я вземе с него в спалнята и диването за отмъщение се изпишка в обувката му Mr. Green
Та се чудя, може би от сега е редно бавно и полека да я приучвам, че ще има място в къщата , където тя няма да е господарка:)
Приемам всякакви съвети!

# 55
Та се чудя, може би от сега е редно бавно и полека да я приучвам, че ще има място в къщата , където тя няма да е господарка:)

Пробвай, но не знам какъв успех ще постигнеш, казвам го като препатила.  Laughing При нас не се получи ограничаването, но пък котаракът само подушва бебето от разстояние и се отдалечава, самоограничава се, един вид.

# 56
  • София
cruellady, моя котарак сам се ограничи от детската стая и бебето.
В началото бебето беше нещо страшно, от което трябваше да се бяга. В началото спях заедно със сина ми в детската стая. За котаракът беше немислимо аз да легна без него. И се започваше един концерт пред затворената врата. След отварянето на вратата и оглеждане на страшната обстановка се оттегляше нещастен към хола и мъж ми.
И в момента е така. Има много редки случаи, в които влиза в детската стая.

Когато малкият беше на 4м спасихме един котарак (малък) хвърлен от 4тия етаж. Този котарак беше различен от моя, обожаваше да спи при бебето или в багажника на бебешката количка.
Случвало се е да натоваря количката и да излезем на разходка. В асансьора чувам страшно уплашено мяукане. Поглеждам надолу, Торо седи и гледа ококорено. Решил да поспи в багажника на количката, но не разбрал, че ще се и разхожда Simple Smile

# 57
  • Бургас
Здрасти! Имам котка и все още не съм родила,остават ми 2 месеца,но забелязах,че като дойдат на гости малки деца или семейства с бебенца,моята котана сама се пази,крие се и особено от бебетата изпитва ужас.Не мога да я накарам да ги приближи.Дано това реши донякъде проблема при мен,въпреки,че не смятам да я ограничавам.Тя е чиста и спокойна котка,нека детето свиква с нея.Предполагам в началото ще бъда по-стриктна,но като ни завърти въртележката и ако всичко е наред,да свикват една с друга.Само здраве да е!

# 58
  • София
И моят котарак е на мнение, че Хомо Сапиенс под метър и трийсет е потенциален враг, който се заобикаля отдалеч. Може би защото първото бебе, което видя (1 г. 6 месеца) нададе боен писък и му бръкна в окото.

Не очаквам да прелива от любов към бебето, но и не си предсатвям как няма да го пускам в стаята - ще оврещи света, а с две врещящи същества не знам как ще се оправя  ooooh! Ще го мисля в движение май...

# 59
  • Варна
И аз съм с наблюдение, че котките се плашат от малки деца. Аз имам две котки, които не се обичат и всяка си живее в нейния периметър. Обаче преди няколко дни племенницата ми (на година и половина) ни беше на гости и като я видяха двете се мушнаха под дивана и останаха там една до друга, обединени от общия враг Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт