Отговори
# 330
Здравейте коремчета!  newsm51
Толкова много сте писали, че не мога да смогна да ви изчета! Сега да си кажа и аз, по няколкото обсъждани въпроса.
1. За запека- използвайте Дуфалак, имах проблеми и с двете си бременности и ми помага много! Сега с второто бебе ми го изписа лекаря, който ме следеше- безвреден е и не води до зависимост! Пиех го и след като родих, докато кърмех!
2. За гаденето- при мен е ежедневно, помага ми много газираната вода- и преди и сега съм на Швепс Тоник- страхотен е!
3. Направих си тест и с двата калкулатора за пол на бебето- познава ми с дъщерята и със сина ми, сега ми излиза момче, та ще видим дали ще познае пак! От една страна съм доволна да е така- ще използвам всичко, което имам от малкия! Но и така ми се искаше да купувам малки розови нещица...
4. При миналата бременност си направих и трите ФМ и сега ще е така!
5. Каката е родена нормално, а малкия секцио- живот и здраве и номер три ще е секцио(термина ми е по- малко от 2 г от предното секцио и лекаря каза, че няма да рискуваме и ще се режем пак)!
За сега толкова от мен! Леко preggo на всички!

# 331
  • Бургас
Момичета, звънях да запиша час при д-р Марков и се оказа, че за него има след 20-ти юни часове. Предложиха ми да се запиша при д-р Павлова, която също била много добър специалист и ходила там на посещения два дни седмично. записах час, но се чудя дали имате впечатления от нея?

И аз сега звънях, и в Маркос и във Фемина- няма часове нито при Марков, нито при Димитрова  Confused
Запазих си при д-р Стойкова, но сега се чудя дали има смисъл да пътувам до София- въобще незнам, доколко е специалист във феталната морфология  Tired

Някой чувал ли е нещо за нея ?!?

# 332
момичета аз нещо не съм в час с тая ФМ. При предишния ми преглед бях във 7 седмица и лекарката нищо не спомена да си записвам час за такъв преглед ?  не би ли трябвало лекарката при , която си ходя на прегледи да си го направи тя тоя преглед ?
и тая ФМ не влиза ли от изследванията по ЗК ?

# 333
desislavavenelinova защо не трябва да е срочен договора?Аз сега започвам сезонна работа и съм на срочен договор до края на октомври,а по принцип началото на октомври трябва да изляза в болнични има ли някакъв проблем за това,защото на мен шефката ми е счетоводителка и тя не ми е казала за нищо такова,а знае какво ми е положението и за майчинството после....мн ме притесни

# 334
tani4kа,  Феталната морфология не се прави по здравна каса и не всеки лекар може да я прави. Необходими са познания и добра апаратура. Хубаво е да направиш поне първите две- в 12 и 20-та седмица. При втората могат да огледат как функционират вече развитите органи и да преценят дали има някакви нередности с тях.

# 335
desislavavenelinova защо не трябва да е срочен договора?Аз сега започвам сезонна работа и съм на срочен договор до края на октомври,а по принцип началото на октомври трябва да изляза в болнични има ли някакъв проблем за това,защото на мен шефката ми е счетоводителка и тя не ми е казала за нищо такова,а знае какво ми е положението и за майчинството после....мн ме притесни

И аз съм в подобно положение. Само че моя срочен договор е за 2 години.

# 336

спокойно,аз казвам за срочен договор,ако ще ползваш болнични постоянно както аз ще правя,а ти щом ще си на работа не е задължително,само болничен ако искаш да ползваш няма да ти се плаща,това не засяга по никакъв начин майчинството,споко.Аз само ще се водя фиктивно на работа и за това ми трябва да ползвам болнични постоянно

# 337

И аз съм в подобно положение. Само че моя срочен договор е за 2 години.

за пръв път чувам срочен двугодишен договор newsm78

# 338
Здравейте и от мен мами!Гала2002 искрено те подкрепям newsm10,когато човек мисли положително и резултатите ще са добри smile3521,така че само хубави мисли.Надявам се да пишеш после хубав резултат,а и с всички тук да дочакаме здрави бебоци през декември smile3522 newsm30  ylinfant.

# 339
хм ами аз ходя на прегледи в Токуда, някой има ли идея там кой е добър за ФМ?

# 340
fifi честито сърчице !!!! направо като си представя тупкането и настръхвам, със сигурност в момента си най-щастливия човек на света  Simple Smile

gala-2002 дано резултатите са добри !!! аз винаги съм била на мнение, че позитивизма е най-добрия лек за всичко, страхотно е, че постовете ти звучат положително

zuzi аз ходя при д-р Давидков. сега може да бъда нападната и разубеждавана, но аз се чувствам най-сигурна при него. Вярвам му и ми вдъхва сигурност смятам, че това е най-важното по време на една бременност. За техниката му, че е добра мисля, че няма две мнения.

да се изкажа и аз за плажа.... няма да пропусна моренцето... аз съм варненско чедо и лято без море въобще не мога да си представя. може да стоя на сянка, дори да не си топвам краката във водата, но трябва да се разпиша няколко пъти на плажче. само дано всичко е наред !!!!

# 341
  • Бургас
Няма проблем да е срочен договора и да се ползват постоянно болнични  Peace Единственото неудобство е, че по време на болничния нямаш защита- в смисъл изтече ли договора, може да бъде прекратен, независимо че си в болнични. При положение, че договора така или иначе е фиктивен, това не би трябвало да ви притеснява.

Срочния договор може да бъде със срок до 3 год.

# 342
Благодаря ви, да сега съм много щаслива. Е налага се да внимавам, за момента нямало опасност, но трябвало да пия но-шпа, че имам няакво отлепване.

# 343
Здравейте мацки!  Hug
За моренцето -РАЗБИРА СЕ! Ние планираме ходене в гърция още през юни  Grinning! И от плуването определено няма да се лиша. Не мога като гущер да стоя на плажа.
Гала,  Praynig дано се похвалиш скоро, че всичко е наред при вас.
Спокойна нощ.

# 344
Попитайте най-добре в темата Майчиното счетоводство,но аз доколкото знам условията са постоянен трудов договор при издаване на 45 дневния болничен по майчинство и 1 год назад трудов стаж.

Общи условия

Активация на акаунт