Отговори
# 345
Абе мами защо съм толкова отвеяна ooooh! гледам и си чета от седмици как само ви се гади и повръщате...и аз да не помогна.Само веднъж ми се е случвало да повърна и след това ми казаха по едно резенче лимон с около 1 чаена лъж. мед сутрин на гладно и повръщането спира а също и гаденето, но пак зависи аз след като си хапна и до 1 час почти забравям че ми се е гадило
Пробвайте нищо не губите, само печелите това са витаминчета от който имаме огромна нужда точно сега . Успех дано и на вас помогне  Grinning

# 346
аааааааа и мами я ми препоръчайте някоя хубава книга за бремеността и за отглеждането на бебо нещо интересно и просто написано абе       с  1 дума    ХУБАВА КНИГА И ПОЛЕЗНА. Grinning Grinning

# 347
Добър вечер. Как сте?
fifi2011 честито ти сърчице, сега си най-щастливата жена на света, нали?
Момичета не се лишавайте от почивки, заради това че сте бременни. На всяка от нас почивката на море или планина ще ни се отрази добре преди да дойдат съкровищата ни на бял свят.
За книги аз не мога да препоръчам, защото и сега и предишната бременност за всичко се информирах от интернет. Имам само една книга за отглеждане на бебе и тя е малко по -възрастна от мен, майка ми ми я даде, но не съм я ползвала, защото там са на пелени  Crazy.
Момичета стискайте палци, утре съм на лекар и тази вечер сън няма да ме хване. На миналия преглед видяхме пулсацийките на сърчицето, но сега ми е много притеснено дали всичко ще е наред.

# 348
А да забравих, че исках да ви питам знаете ли как стои въпроса със зъболекарите: кога най-рано мога да посетя зъболекар и да не е опасно за бебчо? Аз утре и АГ-то ще питам, но искам да чуя и вашето мнение.

# 349
Здравейте момичета!!!
Много се радвам че сте добре и си бременеете успешно - дай боже.
Искам да Ви попитам нещо за една бременна колежка.
Тя се оплаква че бебето леко и придърпва на моменти.
Преди 7 дни е била на Доки и всичко е било - ОК.
Та придърпва ли Ви бебока и на Вас??? newsm78 Mr. Green

# 350
благодаря на всички мами за топлите думи и подкрепата.

Относно гаденето, тъй като съм фенка на д-р Михайлов(хомеопат), от една седмица пробвам с nux vomica 5ch. Може да се смучат по 5гранулки преди или след хранене или когато ви се гади.
До сега не съм повръщала, но си признавам че мнго често ми се гади. Но и не ги взимам много често гранулките:) забравям
Може да пробвате.
А с резен лимон определено ми поразкарва...
Знаете ли кога се правят първите изследвания на кръв и урина. Аз все още не съм посетила гинеколог. Дано не изпусна някакви срокове.

# 351
 Laughing и аз усещам нещо такова като предърпване но, до колкото моята докторка ми каза още при първия преглед тези усещания като болка, придърпване и т.н. са от матката която възприема бебето като чуждо и се опитва да го изхвърли,затова и ми изписа хапчета но-шпа който да я укротяват и да не "закача" бебо  newsm53 пия ги по 1 таблетка сутрин и вечер с тях тези усещания (поне при мен) не се губят нацяло,но са по леки и по нарядко. ДАНО СТЕ МЕ РАЗБРАЛИ И СЪМ БИЛА ПОЛЕЗНА !!!

# 352
някои от вас пие ли редовно магнезий освен фолиевата киселина или някакви други добавки

# 353
Привет и от мен,
да се запиша във вашите редици, чакаме бебче с термин 23ти декември(втора бременност ми е), миналата седмица бях на док и чух сърчицето беше 12мм голямо и док каза че върви с 1 седмица напред по размери, взеха ми и кръв и урина Peace изписа ми и мултивитаминни за бременни, от както ги пия спря да ми се гади и повръща Peace

# 354
Здравейте момичета!
Е сега успях от горе от горе да прочета какво сте писали. Ама с тая работа ще се гътна накрая.
Първо случва ли ви се при някакакъв вид преумора да ви стяга единия яйчник (при мен е забременелия  Laughing ) Аз почвам да се притеснявам,че е време да намаля темпото и май ще излизам болничен,защото болката е срязваща понякога. А работното време ми е огромно (има няма 13 часа на ден и рядко почивам )
И другото,което не съм се допитвала е какви витамини пиете? С предната бременност пиех някакви но убийте ме не си спомням какви бяха,но ги започнах доста късно и то само защото имам анемия и доста неща не ям попринцип. А сега са сума ти на пазара и направо незнам на какво да се спра. Друго мнение което ми се натрапва напоследък е,че витамините за бременни само "напомпвали" бременната и размера на главата на бебето бил по голям при раждането,което затруднява нормалното раждане и някакви е такива... Та.. вие на какво мнение сте?
Ако сте го обсъждали съжалявам,но няма как всичко да изчета много сте бързи  Crazy  Rolling Eyes

# 355
gala-2002, аз лично фолиева пия, но би ми било интересно да разбера другите мами дали вземат нещо друго освен нея.

# 356
Здравейте, вчера бях на доктор и отидох с такова нетърпение и очакван да чуем сърчицето, че се разочервах. Първо според мой изчисления би трябвало да съм в 8 г.с., но според док. съм в 7 и той ме усокой като каза че има нарастване с 2 седмици от прения път и наличие на жълто тяло, но м каза след още седмица д ида за сърчицето. Преди 2 седмци ми каза 12- 13 мм. сега вика тое 5,2 мм.  Много ми е притеснено, дано другата седмица чуем сърчицето  Praynig

# 357
А да забравих, че исках да ви питам знаете ли как стои въпроса със зъболекарите: кога най-рано мога да посетя зъболекар и да не е опасно за бебчо? Аз утре и АГ-то ще питам, но искам да чуя и вашето мнение.
На мен на прегледа доки ми каза .че е хубаво да отида на зъболекар.Ако имам зъби за правене да го направя сега,а не в напреднала бременност.Не му разбрах логиката,но това ми напомня,че още не съм отишла Blush
Момичета нещо не откривм калкулатор за пол,за който споменахте newsm78

# 358
  • Пазарджик
Добро утро момичета Simple Smile Днес отивам на преглед при Катя Тодорова тат и мат са в норма, тсх го държа с повечко еутирокс, ама тея нк клетки пак са над всички норми, аман бе #2gunfire Утре ще им вкараме една банка имуновенин, пък Тодорова ще каже, ще има ли и интралипид или не, ама аз така като гледам - ще имааа Thinking не се оплаквам де - ще ида до пловдив, до софия ... утре пак в пловдив - дай ми път на мен и съм екстра Laughing
animira ще чуеш сърчицето, просто бебо е по срамежлив Simple Smile
Мимето* добре дошла Hug
gala-2002 браво за куража, всичко да е наред с бебо fingerscrossed

Днес малкият преди училище ме попита като веднъж съм си купила един тест за бременност какво е станало - толкова миличко ми стана Hug ама мъжът ми като се е запънал, че ще кажем като стана в 12 г.седмица/той е доста суеверен за разлика от мен и понеже миналата бременност изчакахме до 12 седмица, трябвало и тази, че всичко да е наред/... казахме на малкия, че сигурно съм бременна ама изчакваме още малко за да е по-сигурно/сега това ми звучи адски тъпо/ и той не трябва да казва още на никого, не можете да си представите с каква усмивка тръгна на училище newsm53
Слънчев ден изпълнен със сладки бременлийски трепети на всички:)

Последна редакция: вт, 10 май 2011, 09:06 от nanyna

# 359
Laughing и аз усещам нещо такова като предърпване но, до колкото моята докторка ми каза още при първия преглед тези усещания като болка, придърпване и т.н. са от матката която възприема бебето като чуждо и се опитва да го изхвърли,затова и ми изписа хапчета но-шпа който да я укротяват и да не "закача" бебо  newsm53 пия ги по 1 таблетка сутрин и вечер с тях тези усещания (поне при мен) не се губят нацяло,но са по леки и по нарядко. ДАНО СТЕ МЕ РАЗБРАЛИ И СЪМ БИЛА ПОЛЕЗНА !!!
Само да Ви попитам опасно ли е в крайна сметка това придърпване в матката??
Кажете моля Ви че колежката се тревожи много!!!
А докито и го няма.  bouquet  bouquet  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт