Отговори
# 420
Мога ли според вас да си слагам капки за нос???
Какви?

Може да слагаш със сигурност физиологичен разтвор...

olynth

# 421
  • София
Единственото проблемно е, че кръвното ми беше 80 на 40.

За ниското бременно кръвно препоръчват айран със сол.

Аз въобще не го усещам, че е ниско. Нито ми е замаяно, нито ми причернява.
Първия път като ми стана доста зле  Sick беше след като изядох една огромна порция таратор и сега нямам желание да близна кисело мляко. Иначе знам, че ниското кръвно не толкова фатално за бремеността, аз и предният път бях с ниско, ама не чак толкова.

П.П. гледам, че в темата аз съм най-напред със седмиците за сега, та явно и за това имам вече този проблем с дрехите. Днес направих един тур в София да търся нещо добро за бременни -та в Бенетон няма нищо на нормална цена, в Манго имаше ленени панталони 60 лв, на Пиротска в началото при колоните при ъгъла с Ботев има специализиран магазин с дрехи за бремени - ленен панталон 22 лв, на Алабин магазини Нико /мисля/ има ленени панталони на ластик горе и от полите тип цигански /едноцветни/ за 19 лв. Има и един магазин с детски дрешки на name it на площад Македония - в момента е в ликвидация и освен детски приказни неща има и отделни броики дрехи за бременни, при това доста симпатични модели. Peace

Това са доста приятни цени, май ще трябва да погледна... трябват ми къси панталони, обаче - е, тъй де, до към коляното, ама да не го покриват, че ми пречи лятото...

Аз проблеми с дрехите имам от преди да забременея, че в резултат на кортикостероидите и клостилбегита съм с 20 кг напред още преди да замътя... тъй де, миналото лято още бях с 10 отгоре - след първата серия, после вместо да ги сваля... още допълних след следващите... та сега изобщо и не се надявам, че в нещо ще се побирам това лято...

ПП
Мисля, но не съм сигурна, трябва да се попита за всеки медикамент, че коларголови капки са допустими. Сребърна вода със сигурност е, но пък може би предизвиква алергични реакции - трудно ми е да се представя как и защо, опитно установено е от част от юлските майки над децата, няма никакви истински изследвания или потвърждения, но при всяко положение - да се подхожда с внимание.

# 422
Олинт - не и без лекарско предписание.

Вземи си физиологичен разтвор.

# 423
  • София
Мами помагайте МОЛЯ ви, имам страшно сърцебиене Two Hearts и то винаги когато реша да полегна вечер след работа да си почина малко, сега в момента е просто страшно къде що има пулс всичко пулсира та се къса и ми е леко замаяно, дане би да е нещо кръвното ... помогайте кажете вие как сте със сърцето.... Weary smile3518

С първата бременност бях с такива симптоми първите 3 месеца. Трябва да ти се направи ЕКГ. По всяка вероятност нищо няма да ти дават, но е важно да отидеш при лекаря си.

ПП
Поправка.
m_hristova , можеш смело да ползваш коларголови капки, те са просто сребрърен р-р.

# 424
  • София
lili7 защо чудесен термин, какво му е на 28 декември. да нЯма нЯкои любим тогава рожден ден Simple Smile

Най- старата ми приятелка е родена тогава. Заедно сме от 1 клас.

# 425
аз пък нещо настинах  Cry Cry Cry направооо.....колкото ми е отпаднало сега направо ужас.незнам кво да пия.Мога ли според вас да си слагам капки за нос???

И аз съм така от една седмица, но геройски се боря само с физиологичен разтвор за носа и билкови лукчета за кашлицата Tired
Ако някой може да даде идея и за нещо друго ще съм благодарна Hug Hug Hug

# 426
  • София
Здравейтее Simple Smile

Аз отдавна не съм писала, но бяхме на Гергьовден по Велико Търново.

Аз съм с нещо като отит на лявото ухо, ходих на лекар, казах изрично, че съм бременна... Предписаха ми капки за нос. Казаха ми, че трябва да ми спукат тъпанчето и да ми сложат макаричка за 6 месеца, щото съм щяла да оглушея за цял живот.  Shocked След това се разходихме до Бургас, имаме познат много добър УНГ специалист, който ми се накара, като видя капките. Тая патка ми е изписала кортикостероиди и още нещо, което също хич не се препоръчва за бременни по листовка.  #2gunfire Направиха ми в Бургас изследвания, няма да ми пука никой тъпанчето засега, ако се наложи - след като родя, понеже после трябват яки антибиотици, за да не вкараме инфекция. Дясното ухо ми ставало за разузнавач, тая в Токуда каза, че и то не било добре. Абе, нямам думи направо.  Tired Като седнахме после на маса разбрах защо е тоя зор да ми пробиват тъпанчето... И колко други не толкова инвазивни неща могат да се направят преди да се стигне до там...  Peace

Ама тъй, явно за всяко нещо връзки трябват...  #Cussing out

Това е интересно - ти имаш инфекция, а ти предписват кортикостероиди, за да снижат имунитета?

# 427
Това е интересно - ти имаш инфекция, а ти предписват кортикостероиди, за да снижат имунитета?

Не знам... Не разбирам... Т.е. сега разбрах, че кортикостероидите не се препоръчват при бременност. Уж тази ми каза, че няма проблеми... Не знам какво правят кортикостероидите, но поне ги спрях на 3ти - 4ти ден. Трябваше поне месец да вземам...

Разбрахме се с другия лекар да запушвам носа и да надувам, за да "пукнат" ушите, така влизало въздух в евстахиевата тръба, която е запушена, да става вентилация и евентуално само да изтече... От три дни пукане, мисля, има малко подобрение. Ще видим, надявам се да сработи. Действително, след "пукнато" ухо, слухът се подобрява и според изследването. Другият съвет е да се кача някъде нависоко, да сменя налягането, което значи разходка до Черни Връх, а това никак не ми се струва лоша идея. Grinning

Ако не ми беше казала тази, че трябва задължително оперативна намеса, сигурно изобщо нямаше да се усъмня. Ама и аз съм наивно и тъпо парче понякога, чак се не трая.  Crazy

# 428
Ха добро утро. Аз преди обед бивам. Ама стане ли 15-16 часа се чувствам отпаднала. Гаденето понамаля, ама вечер като си мия зъбите и  Sick. Аз от понеделник съм в болнични, та си почивам активно.Хубав ден на всички.

# 429
Привет на всички!
За съжаление ние сме вече извън темата в събота прокървих и въпреки лекарствата орзанизма ми изхвърли бебето, не се наложи кюртаж, и според Панова това е възможно най добрия вариант, означава че ембриона не е бил качествен. Направо се изплаших в патологията като гледам на ден по колко жени правят аборт по нежелание....
Пожелавам ви лека бременност, и се надявам след 2-3 месеца да се впиша с термин 2012 Simple Smile

Наистина това е най - добрия вариант - при мен се получи същото преди няколко месеца. Съжалявам за случилото се. Гледай напред и ще видиш, че всичко ще се нареди така, както си го искала и очаквала следващия път!!! От сърце ти го желая! Peace

# 430
izkushenie, съжалявам, миличка, сега бъди спокойна, с много положително настроение и след някой и друг месец те очакваме  Hug

Диването, ние с мъжа ми се движихме по абсолютно същия маршрут - Търново - Бургас, най-много да сме се засекли някъде Simple Smile Дано всичко отмине бързо с твоето ушле, съвет не мога да ти дам, за съжаление.

Честито, на новите радости - сърчица и нови бременности   bouquet

Усмихнат ден на всички :*

# 431
izkushenie много съжалявам, но както сама си казала може да е за хубаво. сега този месец почивка и от следващия те искаме пак сред редиците на бремелинките  Hug

момичета, вчера заспах в 20.00 ч. бях направо смазана. сериозно се замислям за малко отпуска. говорихте за сърцебиенето - аз май си го имам непрекъснато - струва ми се, че ми се получава дори от малко натоварване - изкачване на стълби за един етаж (офисът ни е на няколко етажа), дори сутрин като стана след вземането на душ вече чувствам, че имам нужда от почивка и сърцето ми ще изскочи, задъхвам се. Аз тези дни ще отида при личната лекарка, за да ми даде направление за доки по ЗК и ще попитам дали е нормално. избрах си една лекарка, която не изражда в МД-Варна, но пък казват че е добра.
за гаденето - гади ми се по цял ден и от всяка миризма, за щастие не повръщам.

# 432
izkushenie, Hug Hug Hug
При мен гаденето не минава и това си е Sad.Много ми е отпаднало и нямам сили за нищо.Дано скоро започне да отминава всичко Praynig

# 433
  • Beyond the Frontiers
При мен гаденето не минава и това си е Sad.Много ми е отпаднало и нямам сили за нищо.Дано скоро започне да отминава всичко Praynig

Ще, ще  Peace То и аз съм  още Sick, но надникнах в темата на ноемврийки и те са 1-2 седмици напред вече ок.

# 434
izkushenie  Hug Hug Hug с нови сили и вяра смело напред.

Общи условия

Активация на акаунт