Отговори
# 300
Да, и на мен за Томова ми казах отсега да си запазя час, че мин 2 месеца напред нямало. Явно има още за Юни обаче. На мен 12г.с. ми се пада около 15 Юни, та тия дни ще се обадя да си запазя.

За плажа аз мисля да си ходя спокойно на море. Само, че постоянно под чадъра, достатъчно разхладителни течности и ако усетя, че нещо ми става прекалено топло - обратно в хотела. За плуването някъде бях чула че било опасно от хигиенна гледна точка (поне за Черно море), ама не знам дали наистина е така или е мит. Би ми се искало да мога да влизам в морето, иначе само на пясъка като гущер няма да е гот  Crossing Arms

# 301
Здравейте, мами,
Аз тази година май ще се въздържа от плажа, а мислим с милото да отидем на планина. Мислим, че ще ми е полезно и на мен и на малчо, когато тогава ще е около 4-5 месечно бебони (дано всичко да е наред дотогава). 

# 302
luckyисках да те питам,ти откъде си закупи тази книга.аз я издирвам от доста време,не ме бърка и 2ръка,иначе е 70лв.относно плажа-аз и преди не обичах да се пека като цаца на плажа.за плуването знам от моя доки,че е мн полезно,но не бива да се прекалява.упражненията стягат мускулите на краката,гърба и най важното водата масажира коремчето и кожата.но всичко с мярка.за тези които живеят в сф(късметлии)в "св.анна" предлагат раждане във ванна,единствена в бг!прочетете там колко е полезна водата!

# 303
luckyисках да те питам,ти откъде си закупи тази книга.аз я издирвам от доста време,не ме бърка и 2ръка,иначе е 70лв.относно плажа-аз и преди не обичах да се пека като цаца на плажа.за плуването знам от моя доки,че е мн полезно,но не бива да се прекалява.упражненията стягат мускулите на краката,гърба и най важното водата масажира коремчето и кожата.но всичко с мярка.за тези които живеят в сф(късметлии)в "св.анна" предлагат раждане във ванна,единствена в бг!прочетете там колко е полезна водата!

В Пловдив мисля, че също предлагат водно раждане, поне такъв спомен имам  Peace

# 304
  • Пазарджик
Здравейте момичета Simple Smile Как сте днес? На мен леко ми се гади и мноооого ме мързи, ааа и съм скарана с мъжо - ми много ми лази по нервите #2gunfireнапоследък той се държи като мнооооого лигава бременна и аз трябва да се държа като мъж, моите хормони ли не са вред, той ли откача ... newsm78 нищо де - така да не скучаем Laughing
Момичета аз няма да се отказвам от моренцето, само да сме добре разбира се, с баткото ходих в 5месец и ми понесе мнооого добре Simple Smile Друго да ви питам - мъжът ми ме е записал на 3 дневна екскурзия до Истамбул с автобус, в края на тази седмица, на мен ми се ходи, но никога не съм пътувала толкова с автобус и непознати, а и не съм била в Турция, не знам колко ходене пеша ще има и ... при един евентуален проблем/да не дава господ/ там как стои въпросът с бърза помощ, аптеки ... също и колко лекарства мога да нося/за три дни примерно само утрогестана ми е повече от опаковка/ Знам че има няколко мами, които се занимават точно с туроператорска дейност и затова питам тук Simple Smile Още не съм съвсем сигурна, че ще отида, но доста го мисля Simple Smile
Относто ФМ ако доки каже ще правя, но не се натискам. А за ккнигата - преди четях Аз съм бременна на Мари Клод Дьолае и доста ми помогна, но сега си ровя в нета Simple Smile
Пак прекалих с писането... Приятен ден на всички  bouquet

# 305
Момичета, аз тази сутрин за първи път повърнах  Sick  Голяма гадост.

A_vagabond с теб освен по дати на тестове и... термини явно се движим заедно и по повръщането. Sad До днес и на мен нищо ми нямаше. Сутринта повърнах 2 пъти, въпреки че бяха само стомашни сокове. Загубих и апетит. Все още ми е зле, тъй като цяла нощ не съм спала почти и ми е отпаднало. Затова ще бъда лаконична, че нямам сили да гледам дори.

# 306
luckyза тези които живеят в сф(късметлии)в "св.анна" предлагат раждане във ванна,единствена в бг!прочетете там колко е полезна водата!

Аз за София знаех замо за 1 АГ " Света София", понеже живо се интересувам и съм на тази вълна  newsm78  Ако имаш някава информация ще се радвам да я споделиш, тъй като не можах да намеря нищо в сайта на "Св. Анна"
 На всички мами и техните коремчета спокоина и щастлива нова седмица   bouquet Hug

# 307
Mimci и при мен бяха само стомашни сокове, опитах се да хапна една бисквитка, защото бях чула, че минава като хапнеш нещо такова, после и нея я върнах..  Отвратителна работа.. аз само като се доближа до тоалетната чиния ми се гади по принцип, а сега направо... не ми се говори. Дано да е инцидентно!  Praynig  При мен проблема е, че сутрин ми е адски зле на стомаха защото е празен и би било най-добре веднага като стана да хапна нещо. Да обаче заради Хашимотото пия Л-тироксин сутрин, след който поне 30 мин не трябва да ям нищо и полудявам тези 30 мин...   Sick

Момичета вие казвахте по-рано с какво се оправяте, ама аз толкова съм и слушала.. единственото, което запомних е лимонов сок. Някакви други идеи?? 

# 308
И моето повръщане стана много зле. Вече повръщам 90-95% от всичко, което сложа в устата си. Вися над тоалетната чиния по 2-3 пъти дневно. Започнах да се притеснявам. Обадих се на гинеколожката си и тя ми препоръча Деган или някакви свещички (сега не се сещам за името). Обаче след този разговор се чух с колега на майка, който е доктор, и той ми забрани да пия Деган-а. Каза, че ще ми спре повръщането, ама увреждал плода. Предложи ми да се опитам да приема, че за повръщането си има причина и просто да си го трая. Купила съм си лимони, мисля да опитам да си режа парченца от тях, като ми стане зле, и да ги осмуквам. Дано да помогнат... Confused

# 309
ДУ - да ви кажа и аз за книгата.
С първата ми бременност веднага след като разбрах първата книга, която си купихме беше тази.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=414212
Елизабет Фенуик - скъпа е, но да ви кажа защо смятам, че е най-добра на пазара.
Позволихме си да ходим на курс за бъдещи родители в най-елитното у-ще. При Диди Димова в св.Лазар.
Ами да ви кажа, че 80% от това, което е в книгата ни го казаха едно към едно и на курса.

И аз се осланям на тази книга. С ней бях и при първото ми дете и доста се изненадах, че все още се чете, тъй като първото ми четене беше преди 10год. Не че има какво да се промени в ситуацията, за която е написана, но все допусках, че има известно "отживяване". Наистина е достатъчно добре илюстрирана и реална в описанията на ситуациите. Само липсва инфо за новите изследвания, които преди време не се правеха или поне не така масово/ФМ, БХС и т.нат./.
А всъщност някой може ли да ми обясни чисто практически като начин на преглед в какво се изразява ФМ? Има ли нещо по-специално, за което трябва да сме подготвени?

# 310
Здравейте момичета Simple Smile Как сте днес? На мен леко ми се гади и мноооого ме мързи, ааа и съм скарана с мъжо - ми много ми лази по нервите #2gunfireнапоследък той се държи като мнооооого лигава бременна и аз трябва да се държа като мъж, моите хормони ли не са вред, той ли откача ... newsm78 нищо де - така да не скучаем Laughing
Момичета аз няма да се отказвам от моренцето, само да сме добре разбира се, с баткото ходих в 5месец и ми понесе мнооого добре Simple Smile Друго да ви питам - мъжът ми ме е записал на 3 дневна екскурзия до Истамбул с автобус, в края на тази седмица, на мен ми се ходи, но никога не съм пътувала толкова с автобус и непознати, а и не съм била в Турция, не знам колко ходене пеша ще има и ... при един евентуален проблем/да не дава господ/ там как стои въпросът с бърза помощ, аптеки ... също и колко лекарства мога да нося/за три дни примерно само утрогестана ми е повече от опаковка/ Знам че има няколко мами, които се занимават точно с туроператорска дейност и затова питам тук Simple Smile Още не съм съвсем сигурна, че ще отида, но доста го мисля Simple Smile
Относто ФМ ако доки каже ще правя, но не се натискам. А за ккнигата - преди четях Аз съм бременна на Мари Клод Дьолае и доста ми помогна, но сега си ровя в нета Simple Smile
Пак прекалих с писането... Приятен ден на всички  bouquet

здрасти nanyna , относно Истанбул наистина е бая дълго пътуването , ако повръщаш малко зор ще ти се види.
А иначе, щом си на организирано пътуване би трябвало да са ви направили здравна застраховка, при нужда с нея отиваш на преглед или болница не дай си боже .
Лекарства не е проблем да си носиш каквито си искаш.
Другото там ако се запишете на допалнителните екскурзии те си ви превозват  с рейс и не е чак толкова вървенето. Те не са задължителни тия екскурзии допълнителните , така че ще идеш на колкото имаш сили няма да се презорваш  Laughing

# 311
  • Beyond the Frontiers
П.П. гледайте медицинска застраховка с асистанс да е, ако има проблем звъните на асистънса и те ви насочват към най-близката болница, с която работят. Peace

# 312
  • Пазарджик
tani4ka111 Galactic Voyager   
благодаря ви за инфото Hug имам още 2 дни да реша, ама везните май клонят към Турция, че в нас и без това положението е напечено Laughing

# 313
Здравейте и от мен.Относно морето мисля,че няма проблем.По време на първата бременност ходих два пъти и именно там се чувствах най добре.Нито ми се гадеше ,нито ми прилошаваще.Тогава бях края на 4 ти и началото на 5 ти .Сега мислим края на юли да отидем до Хърватска,ще се допитам до доки,но не мисля че ще има проблем.
nanyna ,моят мъж често пътува в чужбина и от него знам ,4е единствената застраховка,която признават в цяла Европа без проблем е към Алианс.Аз живот издраве,ще направя на мен и детето към тях.

# 314
Искам и аз да се включа към бъдещите майки на декемврийчета.
Другият месец ще знам със сигурност дали ще задържим бебо - защото ни предстои хорионбиопсия. Тя ще е определяща, но много ми се иска да съм позитивно настроена и да се присъединя към вас:)

Общи условия

Активация на акаунт