Отговори
# 285
И аз съм така, не ми се яде много, но гледам да хапвам от време на време Simple Smile
Момичета, стискайте ми палци всичко да е нарад, днес отивам на преглед и би трябвало да се чуе сърчицето, като се върна ще ви пиша.

# 286
И аз съм така, не ми се яде много, но гледам да хапвам от време на време Simple Smile
Момичета, стискайте ми палци всичко да е нарад, днес отивам на преглед и би трябвало да се чуе сърчицето, като се върна ще ви пиша.

fifi , стискаме палци, с теб сме! Всичко ще бъде наред, не се съмнявай за секунда дори  Peace Чакаме добрите новини по-късно днес. newsm10

# 287
Късмет, fifi!  Peace С лошия дъх няма оправия. Съжалявам за всяка хапка дето я слагам в устата си. Освен гаденето, киселините и лошия дъх ме довършват. Не мога да понасям нито дъвки, нито разни освежаващи бонбони. Мия си зъбите след всяко ядене буквално. А апетитът ми остана някъде в миналото Sad Уф, по-бързо да минават тези първи неразположения, че ми се плаче  Sad

# 288
fifi2011, късмет миличка!
Аз да ви попитам на ранната ФМ гледат ли се и изобщо виждат ли се органите, като плода е толкова малък...или само се мери кожната гънка?! Наложи се да пия обезболяващи през тези 2 месеца 2 пъти и много ми е притеснено дали всичко е наред с бебчо Praynig Praynig. Ако си направя сега ФМ дали ще се види, ако има отклонение в органогенезата?  Hug

# 289
Марла, мисля, че е раничко да се оглеждат всички органи, но пък не мисля, че ще има проблем с обезболяващите. Имам познати, които почти през цялата бременност са пили и дечицата са живи и здрави!

# 290
fifi2011, късмет миличка!
Аз да ви попитам на ранната ФМ гледат ли се и изобщо виждат ли се органите, като плода е толкова малък...или само се мери кожната гънка?! Наложи се да пия обезболяващи през тези 2 месеца 2 пъти и много ми е притеснено дали всичко е наред с бебчо Praynig Praynig. Ако си направя сега ФМ дали ще се види, ако има отклонение в органогенезата?  Hug

Миличка, не се вкарвай излишно в разни филми. Всичко с бебо си е наред и той си расте в теб. Органите не могат да се видят сега, прекалено рано е, като се има предвид също, че органогенезата не е приключила все още. Това, което знам е, че тя продължава до около 10 - 11 г.с. Другото, което доки каза е, че трябва бебо да достигне определена дължина, за да се направи ФМ, но забравих колко точно ми каза  newsm78

# 291
fifi ,стискам палци.  Hug да не забравиш да се похвалиш като чуете сърчицето Simple Smile

относно ФМ - докторът при когото аз ходя и който основно ще ми следи бременността има може би една от най-добрите техники в града и мамите ходят при него основно за ФМ, та със сигурност ще правим и трите ФМ. Даже още на следващия преглед, ако живот и здраве всичко е наред, освен сърчице, би трябвало да можем да видим дори пръстенцата на бебчо.  Praynig

Въпреки че е раничко, аз си мисля да раждам в Майчин Дом-Варна. Има ли бъдещи мами от Варна, които да ми препоръчат доктор от МД-Варна, който да ми води ЖК по ЗК. Смятам тази седмица да си избера доктор за ЖК. Макар, че честно казано не съм сигурна дали не е раничко още. Знаете ли кога става записването за ЖК ?

# 292
fifi ,стискам палци.  Hug да не забравиш да се похвалиш като чуете сърчицето Simple Smile

относно ФМ - докторът при когото аз ходя и който основно ще ми следи бременността има може би една от най-добрите техники в града и мамите ходят при него основно за ФМ, та със сигурност ще правим и трите ФМ. Даже още на следващия преглед, ако живот и здраве всичко е наред, освен сърчице, би трябвало да можем да видим дори пръстенцата на бебчо.  Praynig

Въпреки че е раничко, аз си мисля да раждам в Майчин Дом-Варна. Има ли бъдещи мами от Варна, които да ми препоръчат доктор от МД-Варна, който да ми води ЖК по ЗК. Смятам тази седмица да си избера доктор за ЖК. Макар, че честно казано не съм сигурна дали не е раничко още. Знаете ли кога става записването за ЖК ?

Tи сега при кой ходиш на прегледи?  За МД не мога да ти препоръчам никой, но може да погледнеш в темата за варненските гинеколози. Иначе консултациите започват около 10-12 г.с.  - всеки лекар май различно си поставя началото. На мен едната АГ ми каза 10 г.с., друга ми каза не по - рано от 12 г.с. и лично аз ще ходя в 12 г.с.

# 293
Момичета, аз тази сутрин за първи път повърнах  Sick  Голяма гадост. Като се има предвид, че ми се е случвало точно 2 пъти през живота ми - веднъж като много малка от прекаляване с диня и веднъж в гимназията от червено вино, хич не съм свикнала и ми е страаашно гадно...  Дано не се повтаря.

Относно апетита, и аз нямам почти никакъв, но когато корема ми е празен започва да ме боли и да ми става гадно, та се налага да ям когато ми стане гадно на стомаха, което се случва поне по 5-6 пъти на ден...  Rolling Eyes

Исках да ви попитам - взели ли сте си вече някакви книги за бременност, отглеждане на деца и т.н.? Много ми е любопитно. Ние с мойто мъж разглеждахме бая и накрая си избрахме 'Отглеждане и възпитание на деца for Dummies'  Mr. Green  Laughing  Оказа се, че тя е написана в най-лек стил и с най-готина философия за нещата - поне според нашите критерии. Свалихме си и от Амазон и класиката - 'What to expect when you are expecting'

# 294
Момичета, аз тази сутрин за първи път повърнах  Sick  Голяма гадост. Като се има предвид, че ми се е случвало точно 2 пъти през живота ми - веднъж като много малка от прекаляване с диня и веднъж в гимназията от червено вино, хич не съм свикнала и ми е страаашно гадно...  Дано не се повтаря.

Относно апетита, и аз нямам почти никакъв, но когато корема ми е празен започва да ме боли и да ми става гадно, та се налага да ям когато ми стане гадно на стомаха, което се случва поне по 5-6 пъти на ден...  Rolling Eyes

Исках да ви попитам - взели ли сте си вече някакви книги за бременност, отглеждане на деца и т.н.? Много ми е любопитно. Ние с мойто мъж разглеждахме бая и накрая си избрахме 'Отглеждане и възпитание на деца for Dummies'  Mr. Green  Laughing  Оказа се, че тя е написана в най-лек стил и с най-готина философия за нещата - поне според нашите критерии. Свалихме си и от Амазон и класиката - 'What to expect when you are expecting'

Относно книгата - аз също имам "Какво те очаква, когато очакваш дете", но нещо не ми допадна тази книга. Не съм си я избирала аз, а ми е подарък. Доста от нещата там ми се струват леко отживели, но все пак е въпрос за гледна точка. Иначе съм се заредила със списания 9 месеца и други подобни от сестрата на мъжа ми, която роди преди 3 години и е запазила всичко, което е чела.  Та ще пада яко smile3529
Аз сега се присетих за нещо друго - какво мислите за ходенето на плаж? Не знам доколко е удачно да го правим, макар, че има доста бременни по плажовете, но от друга страна нали не трябва да прегряваме?

# 295
здравейте мамчета и от мене  Simple Smile
починахте ли си хубаво тия цеееели 3 почивни дни  Laughing
ние си изкарахме много добре съобщихме на бабите и дядовците , да се готвят за внуче  Laughing голямо ронене на сълзи падна  Grinning
дайте идея наистина за някоя хубава книга за бременността , че и аз се чудя каква да си взема да се образовам  newsm78

# 296
Въпросът с плажа и мен ме вълнува  Thinking

# 297
за плажовете и мене ми предстои сега по 21 май ходене на море до Гърция. Доколкото четох сутрин до 11 и следобед след 4 , когато сланцето е по-слабо си е ОК. а плуването си е много полезно , защото коремчето олеква във водата и така  Laughing

# 298
  • София
ДУ - да ви кажа и аз за книгата.
С първата ми бременност веднага след като разбрах първата книга, която си купихме беше тази.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=414212
Елизабет Фенуик - скъпа е, но да ви кажа защо смятам, че е най-добра на пазара.
Позволихме си да ходим на курс за бъдещи родители в най-елитното у-ще. При Диди Димова в св.Лазар.
Ами да ви кажа, че 80% от това, което е в книгата ни го казаха едно към едно и на курса.

Последна редакция: пн, 09 май 2011, 11:36 от Lucky

# 299
  • Beyond the Frontiers
Така за ранната ФМ - при Томова часове няма, чак след 6-ти юни.

Аз лично ходех на безплатните курсове на 9- месеца и се запознах с доста съфорумки на място. Много приятно се получава с хапването  Laughing, а лекторките са действащи акушерки, педиатри и т.н. На платен курс отидох за 2 конкретни лекции - 1-вата за грижа за новороденото за да демонстрират на таткото смяната на памперси и т.н. на практика  Wink, 2-рата за контракции, раждане и т.н. за да ми демонстрират правилни техники за дишане и напъване.

Общи условия

Активация на акаунт