Отговори
# 270
Зор видях докато изчета всичко, но се справих и викам - хайде и аз да цъфна в новата тема.
При мен всичко вече е ок - не ми се гади, само много ми се спи и ме мързи и ям като прасе, добре че е милото да ме отменя, златното ми мъжле, жалкото е че засега имаме забрана за интимности, а хормоните ме друсааат майко мила   Mr. Green
Да ви кажа мен именно портокалите ме спасяваха при гаденето и повръщането,щом ми прилошееше те оправяха положението.
Витамини пия под формата на бирена мая и много плодове, от доста време започнах да спя със сутиен -  извадих банелите на половината и ми е много удобно, мажа се и обилно с лосиончета отсега още, след някоя и друга седмица ще си взема зехтин да си преваря и започвам  мазането с него, много ме притесняват тия стрии.
Относно раждането съм се ориентирала към естествено разждане (ако не се наложи секцио) в бившата Тина Киркова , там е и лекаря ми, точно и заради това мисля да платя избор на екип, защото държа той да ме изражда.
Да си призная много искам момчета, мъжо също, ама да са живи и здрави - каквито и да са няма да ги върнем я,  даже и за имена мислхме, въпреки че е много рано  Blush .
Относно синдрома на Даун, първо ще обсъдя с лекаря дали да правим изследването и ако има нужда ще отида направо в Майчин дом, а относно амниоцентеза съм категорично против.
Срам не срам да ви кажа подпушвам си от време на време - сутрин с кафето си дръпвам по един фас, не знам дали е от това, но нямам проблем с ходенето до тоалетната.
В понеделник ще се чуя с доктора да видим кога ще отидем на преглед - тогава или във вторник и ако всичко е наред после чак през 12 г.с. започваме ЖК.
Много ви се радвам момичета и стискам палци всички да сме ок и да сме си заедно до декември, ох нещо много се отплеснах, извинявайте  Hug

Последна редакция: сб, 07 май 2011, 20:41 от temoshika

# 271
  • Бургас
Добро утро, момичета  Laughing

Имам въпрос към момичетата от София основно. Тъй като ми наближава времето за 1-вта ФМ, мисля че е време да си запазя час  Thinking Ориентирала съм се към Марков- имате ли негови координати и идея, колко по-рано трябва да си запазя часа ? Също така и цените- има ли разлика за близнаци и за едноплодна бременост? Изобщо, ще съм благодарна за всякаква информация  Hug

Аз БХС няма да правя, по две причини
1. Даже и да ми покаже висок риск, няма да се подложа на амниоцинтеза, следователно 6 месеца ще се психирам здраво ли ще е детето или не  Stop
2. За близнаци въобще не е миродавно това изледване /даже май не се прави, но не съм сигурна/.

# 272
За БХС прочетох доста противоречиви мнения. Аз съм на 35 г. и попадам в графа ,,рискови", така че ще помисля още няколко седмици. newsm78

# 273
  • Beyond the Frontiers
БХс-то най-вероятно и аз ще пропусна, но ФМ задължително ще направя, пък ако ще и на 5 места.  Предният път ходих при Мазнейкова доста пъти, малко след раждането на синът ми направи възпаление на бъбреците в следствие най-вероятно на една малформация. Та в Токуда непрекъснато ми задаваха въпроса: ама вие не сте ли правили ФМ newsm78 та сега ще ги карам да гледат супер внимателно.

Във форумът открих това:
...та ФМ по принцип е хубаво да се направи 3 пъти - около 12г.с. , 19-22г.с. и 28-30г.с.
Първия път се гледала някава гънка( нухална транслуенция се казва изследването) на вратлето точно за Даун и ако има проблем те насочват за амноцентеза, която пък трябва да се направи до към 20г.с. ..,втория се гледат всички органи, защото вече са достатъчно добре оформени, както и една костица на нослето пак за Даун, но пък онази вратна гънчица вече не би могла да се види, а третия път органите са още по-добре оформени, а дробовете едва тогава се гледат, че са по- добре развити.

GJK, ще поразпитам около мен и други скороши майки и ще пиша.

# 274
Благодаря за приветствието и отговора, А Vagabond!
Аз именно заради условията мисля да избера Токуда. Веднъж лежах там и съм много доволна. Освен това една моя приятелка ходи там на консултация и ми каза, че там правели най-много изследвания на бебчето след като се роди - същото, което и ти каза. А това е най-важното нещо за мен - бебо да е добре и да бъде обгрижван. Обаче четох един разказ на жена(от някакъв друг форум), която е раждала в Токуда и доктора (обаче за съжаление не му цитира името) искал да и спука мехура доста по-рано и бил много твърдоглав и настоятелен, въобще не искал да я чака.
А за МД са ми казвали, че родилката е "като куче", но за сметка на това специалистите били на ниво - особено ми препоръчаха д-р Дяволов от там.
От друга страна, една колежка ражда в Шейново и каза, че е много доволна - след ремонт било всичко, чистота имало, отношението на сестри и доктори било добро.
То е ясно, че ще се плаща, но въпроса е къде да си дадем парите? newsm78
Поне имам още месец време да мисля и да събирам мнения, тъй като сега в сряда ще ходя да ми засекат сърдечни тонове и след това ще трябва да се насоча някъде до няколко седмици.

Дано на всички ни да е леко бременеенето! baby_neutral

# 275
здравейте момичета!Видях по напред ,че сте качили таблица за смятане на пола...а има ли и други?Ако някой знае може на лични да ми пусне един линк...Лек ден на всички!

# 276
Привет!  Grinning
За ФМ аз на 16ти или 18ти съм на лекар и ще ми я направят,но в 1 АГ. Аз също съм  ЗА всички изследвания,които са препоръчителни за собственото ми спокойствие.
На новите момичета добре дошли и лека бременност!   bouquet

# 277
Ха добър ден и от мен  wavey

Аз няма с какво да се похваля или  оплача. По всичко до тук нищени въпроси съм с вас - гадене, горчив вкус, мързел, яко плюскане по цял ден, качени 100кила пак... Tired

Оообаче, много настоявам да драсна 2-3-5 реда за МД София. Раждах там първия път, преди това ми правиха коремна операция и сега пак там ще раждам живот и здраве да стигна до там  Praynig Та когато трябваше да си правя коремната операция - първо там ми поставиха най-точната диагноза (оказа се в последствие). Чудих се тогава какво да правя, къде да ходя, за да ме оперират. Почетох доста мнения, изслушах много хора и то точно с диагнозата с която бях аз. Наплаших се ужасно, бях още по-объркана и спрях да чета и да се информирам. Теглих една майна на всичко и отидох в МД. Когато всичко мина и се обърнах назад, сетих се за всичко изписано и изказано за МД...ми то и 1/3 от нещата не се доближаваха даже до реалността която срещнах аз. А аз поседях там доста повярвайте ми. Беше мизерия - да, но отношението беше съвсем нормално, докторите са страхотни специалисти и въобще...ми отидох да си родя и детето там...А след това и по време на бременноста полежах в "Патологична бременност"...пак две седмици и там всички си бяха ОК...Това което знам аз е, че неонатолозите там са най-добрите и не случайно всички най-сложни и сериозни случаи от Шейново, Токуда и цяла БГ се карат баш там...Туй то от мен по тоя въпрос.

Е, много дълго стана, нооо просто ей така реших да споделя  Peace

П.П. А и друго да кажа - плащала съм си за избор на екип (на каса с фактура), защото ми допадна лекаря при който бях попаднала съвсем случайно - д-р Божилов (страхотен специалист), който направи всичко, за да излекува стерилитета ми...Други пари никой не ми е искал и на никой не съм давала против волята си!

П.П.2 А за ФМ - правя ги всичките и както и преди казах и всички други изследвания които док ме посъветва  Naughty

# 278
Здравейте, относно синдрома на Даун и аз четох това, което Galactic Voyager писа - за ултразвуковото изследване което може да направи три пъти :
"За откриване Синдрома на Даун по време на първото  морфологично изследване, което се извършва от 11 до 14 гестационна седмица, се измерва „ нухалната транслуценция” и се търсят „костици на носа“. Изследване на феталната морфология се предприема и през 15-17 и 19-23 гестационни седмици. При всеки отделен срок се наблюдават конкретни специфични белези, което и определя необходимостта от провеждането на трите специализирани ехографски изследвания в тези срокове, т.е. те не са взаимоизключващи се."
Имам леки притеснения относно БХС за Даун, тъй като четох за някакъв малък процент грешни резултати, които се получават, а всъщност децата са си съвсем наред и не искам да се паникьосвам излишно.
Иначе май (поне така запомних, ама знам ли  Rolling Eyes )  в клиника Фемина , ФМ на близнаци се таксува двойно. За МД още не съм проверила цените.
Но както казват и други мами, ще правя тези изследвания, които доктора прецени , че са нужни и ми препоръча, защото всяка мама, всяко бебе/бебета и бременност са уникални  Wink

Последна редакция: нд, 08 май 2011, 13:12 от temoshika

# 279
  • Beyond the Frontiers
Имам леки притеснения относно БХС за Даун, тъй като четох за някакъв малък процент грешни резултати, които се получават, а всъщност децата са си съвсем наред и не искам да се паникьосвам излишно.    - хич не е малък -30% грешка.

# 280
Имам леки притеснения относно БХС за Даун, тъй като четох за някакъв малък процент грешни резултати, които се получават, а всъщност децата са си съвсем наред и не искам да се паникьосвам излишно.    - хич не е малък -30% грешка.

Аз няма да правя БХС. Ще отида на ФМ задължително, но БХС смятам, че е абсолютно напразно травмиране. Имам приятелка, която с второто дете прави БХС и се оказа, че има много висок риск за Даун. Не се подложи на амниоцинтеза. За радост детето се роди живо и здраво и сега е на 3 години.

# 281
  • Бургас
Но както казват и други мами, ще правя тези изследвания, които доктора прецени , че са нужни и ми препоръча, защото всяка мама, всяко бебе/бебета и бременност са уникални  Wink

И аз ще правя всички изследвания, които гинеколога ми назначи. Но относно ФМ, в Бургас в последно време всички я правят, друг е въпроса, като гледат какво виждат   Whistling Затова предпочитам аз да определя специалиста, на който да се доверя- все пак това са най-важните изследвания на плода  Peace

# 282
GJK, с предната бременност ми се наложи да мина на фетална морфология на няколко места, поради прекарана варицела. Най-доволна останах от д-р Марков. Беше много обстоятелствен и любезен. Прегледът продължи достатъчно дълго и отговори на всичките ни въпроси. При него таксата беше малко по0висока, но си струваше. Сега съм се насочила пак към него и ще търся информация на сайта му за телефон за контакт и цени.

# 283
И аз ще си направя всички изследвания които са необходими.Първият път ходих в Майчин дом , там ме изпрати моята лекарка да се изслезвам за синдрома на Даун резултатът тогава ми беше 1 къл 19000 ако не се лъжа .  Утре съм на преглед и ще видя какво ще ми кажат

# 284
А само аз ли имам кофти дъх бе хора?! newsm78 Не помага нищо  Close

И аз, и аз!  Simple Smile Нестига това ами изчезва и само когато се храня с нещо.
Аз сега имам по-малко апетит, отколкото преди да забременея. Това да ли е мормално? Почти нищо не ми се яде.

Общи условия

Активация на акаунт