Забраненият плод (Aşk-ı Memnu) ~ 46

• 28 205
  • 709
  •   1
Отговори
# 45
  • Бургас
  biskit-много са хубави  аватарът и подписът ти   bouquet

Мерси, мерси-да ви се връща!   bouquet

Е, не сте честни-Бех се трогна от думите на Нихал, че му вярва безрезервно........  Rolling Eyes Затова направих паралел с Бихтер-тя му правеше сцени на ревност дори и без повод!
Поне аз така го усетих, де.....  Confused Бех сигурно иска да започне "на чисто" , но не става така............  Tired
Бехлюл видя себе си в друга светлина след тези думи. Вярват му без резерва. Това е чудесно.
Нихал не припада когато не и отърва. Тя припада когато не може да понесе напрежението. Ако беше първото, нямаше да се метне по стълбите. Щеше да припадне пред вратата.
Tristan77, 100% съм съгласна с теб.

# 46
  Коя му е другата светлина-че му вярва човек,който лъже ,за чието доверие не е достоен и това го кара да се чувства още по-виновен? Това доверие не дава криле на Бех,а му ги прекършва,това е личното ми мнение.След изповедта на Нихал,той не може  и да си помисли да я остави,защото тя ще умре,защото няма да го понесе,а не защото му вярвала безгранично и т.н. и т.н.

# 47
Привет!

Светът на Нихал ,това е Бехлюл и нейната въздушна кула наречена любов.

# 48
  • Бургас
 Коя му е другата светлина-че му вярва човек,който лъже ,за чието доверие не е достоен и това го кара да се чувства още по-виновен? Това доверие не дава криле на Бех,а му ги прекършва,това е личното ми мнение.След изповедта на Нихал,той не може  и да си помисли да я остави,защото тя ще умре,защото няма да го понесе,а не защото му вярвала безгранично и т.н. и т.н.
Видя, че го обичат без резерва. Че може би не е чак толкова лош, щом е заслужил такава любов. Друг поглед над нещата.

# 49
 Коя му е другата светлина-че му вярва човек,който лъже ,за чието доверие не е достоен и това го кара да се чувства още по-виновен? Това доверие не дава криле на Бех,а му ги прекършва,това е личното ми мнение.След изповедта на Нихал,той не може  и да си помисли да я остави,защото тя ще умре,защото няма да го понесе,а не защото му вярвала безгранично и т.н. и т.н.
Видя, че го обичат без резерва. Че може би не е чак толкова лош, щом е заслужил такава любов. Друг поглед над нещата.
   Кой е  казвал,че е лош-това е собствената му самооценка за него,така се чувства той,а Нихал е шансът му да измие греховете си. Бих също го обича без резерва,иначе не би понесла всичко от него  Peace
  Славена-напълно съм съгласна с теб   bouquet

Последна редакция: ср, 04 май 2011, 11:16 от charovnica

# 50
  • Бургас
   Кой е  казвал,че е лош-това е собствената му самооценка за него,тя е шансът му да измие греховете си.
Ми той сам казва, че е лош. Аз това казвам. Говорим си за неговите чувства.  И не смятам, че гледа на нея само като на "пералня" на грехове. След като смята, че може да се опита да се промени, значи нещо му дава тази вяра. И точно Нихал и нейните чувства му дават сила да се замисли . И точно заради тях, той се вижда по - друг начин. Ей това са нейните думи и чувства. Прекалено едностранчиво гледаш на нещата.
Бихтер в моят коментар няма място. Не ги сравнявам двете. И любовта им.

# 51
  Аз смятам,че Нихал-това е проекция на връзката му с Аднан,заради него те двамата се скараха и си казаха тежки думи-от кого го беше срам и му беше неудобно-във всеки случай не от Нихал,макар че лъже и нея. Само "пералня" на грехове-много силно казано,но защо иска да се промени-не смятам,че е заради нея или по-точно тя е само част от цялото това изкупление,желанието му да заслужи и да бъде достоен за една такава любов.Той ще се опита и ще се постарае повече отколкото за всяка една друга жена,но всичко това ще идва от разума,а не от сърцето. Ще иска да я направи щастлива,за да може и чичо му да бъде щастлив. А за промяна още е рано да се говори-Бих ще му даде силен начален тласък,тогава ще реши да се променя. В момента мисля,че е просто объркан и не смятам,че се вижда по друг начин.  Видя по друг начин Нихал-като крехко същество,което може да се счупи заради неговия егоизъм и което той иска да съхрани на всяка цена.
  Нихал и чувствата й му дават сила да се замисли колко много хора ще нарани,а след това в тези чувства ще търси сила,за да устои на Бихтер,но ще се провали.

Последна редакция: ср, 04 май 2011, 11:29 от charovnica

# 52
  • Бургас
Само "пералня" на грехове-много силно казано,но защо иска да се промени-не смятам,че е заради нея или по-точно тя е само част от цялото това изкупление,желанието му да заслужи и да бъде достоен за една такава любов.Той ще се опита и ще се постарае повече отколкото за всяка една друга жена,но всичко това ще идва от разума,а не от сърцето. Ще иска да я направи щастлива,за да може и чичо му да бъде щастлив. А за промяна още е рано да се говори-Бих ще му даде силен начален тласък,тогава ще реши да се променя. В момента мисля,че е просто объркан и не смятам,че се вижда по друг начин.
  Нихал и чувствата й му двата сила да се замисли колко много хора ще нарани,а след това в тези чувства ще търси исла,за да устои на Бихтер,но ще се провали.
Това за мен е крайно противоречиво. Сама казваш: Нихал е шансът му да измие греховете си. После "пералня" за грехове било пресилено. Просто го сложих в по цинични думи, но и двете са едно и също. Може би думите не ти допадат, но носят един и същи смисъл.
Ти как разбираш подчертаното. Той ще иска чичо му да е щастлив и за това прави Нихал щастлива??? От лъжец и страхливец и мъченик ли ще го правим? Изведнъж нашият егоист стана най - жертвоготовният човек.
Бехлюл стана най - противоречивият и ненормален образ. А нещата са прости. Бехлюл вижда, че може да бъде и друг. И ще се опита да бъде. Толкова. Той не се опитва да се промени заради чичо си, баба си, леля си...прави го за себе си. Защото другото му тежеше. Тежаха му лъжите, измамите, вината. Дали ще успее е друг въпрос.

# 53
   Шанс и пералня са две твърде далечни понятия.Казах шанс,защото това вижда в началото той у нея,не смятам че подхожда към нея само за да я употреби за личните си желания,макар че долу-горе така става накрая.Да ,точно така го разбирам и го виждам-иска да направи чичо си щастлив и начинът е чрез Нихал-ако детето му  е щастливо и той ще е .Човекът пред когото изпитва огромна вина и грях не  е Нихал,а Аднан. Ще се опита да се промени,за да пречисти себе си ,аз не съм казвала,че го прави заради някой друг,но пътят минава през щастието на Нихал,респективно Аднан.Той ще жертва себе си,любовта си и другия човек,за да постъпи правилно,макар че вече е твърде късно.И какво означава да е друг-той е такъв,какъвто е ,просто търси опрощение. И да,Бехлюл за мен е най-сложният и натоварен психлогически образ. Друг той не може и няма  да бъде-няма от предател да стане верен и любящ Нихал съпруг,виждащ само нея,съвсем друг е замисълът за мен,а не неговата промяна от едната жена към другата.

Последна редакция: ср, 04 май 2011, 11:47 от charovnica

# 54
  • Burgas, Bulgaria
Нихал все припада и манипулира ,ама така деликатно ,че накрая и жертва ще излезе.Много ме дразни това момиченце.

# 55
  • Бургас
Друг той не може и няма  да бъде-няма от предател да стане верен и любящ Нихал съпруг,виждащ само нея,съвсем друг е замисълът за мен,а не неговата промяна от едната жена към другата.
Това не са мой думи. Никога не съм твърдяла това.
Смятам, че Бехлюл се променя заради себе си. Защото не желае да е предател, не желае вината, не иска куп грозотии.
В моите коментари към момента жени в смисъл да прави нещо за тях и към тях - няма.

# 56
  A какво означава да бъде друг- да не бъде предател-нима не е именно това ,което аз съм написала,просто съм развила мисълта ти.А ако съм в грешка,какво имаш предвид под друг-като поведение и действие?
  Аз смятам,че той само ще се опита да се промени,но не се променя. А може като действия вече да не е предател/макар че и там е/,но в мислите си пак предава всички.  Въобще правилен ход оттук нататък вече няма.Правилното беше въобще да не се започва тази връзка,оттам нататък една грешка води до друга такава.
  Истината е,че не Нихал стои в началото на решението му за промяна,според мен,а съвсем други обстоятелства ще го тласнат  окончателно натам-разочарованието  му от Бихтер,още веднъж ще стане свидетел колко съсипан може да бъде Аднан и т.н.

Последна редакция: ср, 04 май 2011, 12:06 от charovnica

# 57
Това не са мой думи. Никога не съм твърдяла това.
Смятам, че Бехлюл се променя заради себе си. Защото не желае да е предател, не желае вината, не иска куп грозотии.

И аз това имах предвид.  Peace И защото вече се сблъска с това, което щеше да последва ако Бешир не си беше мълчал.Извадиха късмет, че "мръсната им тайна" се извъртя в постановка, спретната от Хилми. Хилми донякъде е като Фирдевс-има животински нюх за много неща и в случая стреля напосоки-но улучи!  Rolling EyesБех по мои наблюдения се чувства вече много изморен от напрежението да се крие, лъже, мами и предава чуждо доверие.    #Crazy Thinking
Затова почва да се поотказва от Бих.............   Tired

# 58
  • Бургас
 A какво означава да бъде друг- да не бъде предател-нима не е именно това ,което аз съм написала,просто съм развила мисълта ти.А ако съм в грешка,какво имаш предвид под друг-като поведение и действие?
Развиваш я в различна посока явно.

За промяната на един човек не е нужно да има двама други и да е ориентирана към трети хора. Един човек се променя най - вече заради себе си, желанията и възприятията си.

Не твърдя и никога не съм твърдяла, че може да се превърне в любящ съпруг на Нихал и, че ще се променя от една жена към друга. Това са твой думи. Двечките /Бихтер и Нихал/ нямат място в коментара ми. Ти ги сложи там.

За мен подбудата на Бехлюл да става друг, не е за да удовлетвори Аднан или Нихал и да зареже Бихтер. никога не съм го твърдяла.

Бехюл иска да спре да лъже и мами, да престане да живее така. Тежи му това, в което се е превърнал. Не му харесва. Това иска да промени. С това иска да спре. Нищо повече. Казвам го за 3 или 4 пъти път. Нихал просто му даде повод да се замисли, че щом не е толкова лош, значи има шанс да се опита да се промени.
И както казах: дали това ще се случи е друг въпрос.

Сега има перфектна възможност за старт: Установи, че няма да избяга с Бихтер. Сам стигна до това си решение. Беше готов да си тръгне, но не и да избяга с нея.
Фифи му даде шанс да се поправи.
Има вярата на най - близките си....
Това. Това му трябва.

# 59
Не мислите ли ситуацията беше критична?
Дори и да нямаше чести припадъци,то в случая пак може да се случи.

Общи условия

Активация на акаунт