Хидроцефалия- 3

• 182 747
  • 747
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте! Виждам, че никой не е писал отдавна, но все пак ще си задам въпроса, може и някой да го види.
Имаме поставена клапа на главичката, но забелязахме с мъжът ми, че се е изместила леко на дясно, но не само клапата, а и разреза. Предположихме, че с нарастването на главата е нормално и тя леко да се измести,но.....не сме сигурни. Някой от вас забелязвал ли е подобно нещо. Пак да поясня, че самата клапа не е свободно движеща, а с времето се е изместила леко.
Благодаря Ви, предварително.

# 556
Как сте майчета на специални дечица ? Побутвам темата .....

# 557
Здравейте,мамчета!Наложи ми се и на мен да пиша в тази тема.Вчера бяхме на консултация и ни праща при невролог.Каза,че главичката му растяла много бързо.На 4 месеца е обиколката му е 42.5см.Четох за признаците и някой от тях като че ли ги има-нервен е,не спи или ако заспи на 10 минута се събужда с писък.Фонтанелата му е доста големичка,но не е издута според мен.Трудно си държи главичката и за кратко време.Тук във Варна писах,но всички ми препоръчват да отида в София на преглед Въпроса ми е дали мога да си взема по скоро час при Д-р Кирил Георгиев(четох доста позитивни коментари за него).Не съм спряла да плача,много се страхувам от всичко.

# 558
Здравей Галина Илиева
първо се успокой,колкото и да ти е трудно аз бях в твоето положние миналата година.От сега ти казвам,че най-вероятно д-р Кирил Георгиев ще ви каже още от вратата че сте с хидроцефалия и сте за операция.Поне при нас беше така,стреса който изживявах още не мога да се отърся.Ние стигнахме до ЯМР,за щастие се оказа,че няма хидроцефалия,но главата си му е доста голяма на 1,7 мес 53 см.Мой съвет търси първо невролог,както и са ти казали,защото д-р Георгиев си е неврохирург и си обича "да реже"както впоследствие разбрах от негови колеги,много е добър като хирург,но не и като диагностицик.

Успех от мен,дано се развият благоприятно нещата при вас!

# 559
Моят съвет е първо да направите ТФЕ /трансфотанелна ехография/, не е болезнено и е безопасно. Търсете д-р Георгиева, нека някой се включи с координати, ако е необходимо, тя ще ви изпрати на консулт с неврохирург. Между другото дано не се стига до там, на хидроцефалията е от малкото лечими неврологични заболявания.

# 560
Да и аз щях да добавя за ТФЕ.Ето координати на др Р.Георгиева и ние ходихме при нея, много е добра.
02/8154316 и моб. 0888952925

# 561
Не мога да спра да мисля за това,сърцето ми се свива само при мисълта за операция.Утре ще пробвам да запиша час за ехо тук,имам вече насоки към специалист в тази област.Ако се окаже,че има наистина такова нещо ще припкаме при Георгиев.Няма да останем с едно мнение със сигурност.

# 562
Не искам да съм крайна, но не бих се доверила на специалисти от Варна. Моето дете навремето го объркаха, но това не означава, че ще объркат и твоето разбира се.

# 563
А кой доктор го обърка,да знам там да не ходим.

# 564
доц.Балев, един от най-добрите я обърка, каза че всичко е нормално, но после на ЯМР излезе хидроцефалия. При Щилиянов също не ходете, той пък остави детето без лечение за епи, и тя направи епи статус.

# 565
Мале,пък ние записахме час точно при Балев,понеже четох доста добри коментари за него.Но определено ще търсим и второ мнение.Георгиева как е с часовете?Също ли е толкова трудно да се вредиш?А как разбрахте,че Балев греши?

# 566
Направихме ЯМР на но късен етап и там си видя. Обаче спокойно,това че е сгрешил при нас не означава, че и при вас ще сгреши. Но за Щилиянов съм категорична - не!!!

# 567
Да,не само вие сте така.А вие какви признаци имахе?

# 568
Моето дете правеше епи пристъпи от раждането. Главата не е била голяма.

# 569
Здравей, Галина. Първо, както са ти казали и другите мами, направете ТФЕ. В случай, че има пороблем потърсете повече от едно мнение,но на неврохирург, не на невролог.
Симптоми при нас нямаше, освен по-бързо растящата главичка. Случайно го открихме и сложихме клапа.
Успех!

Общи условия

Активация на акаунт