Хидроцефалия- 3

• 182 791
  • 747
  •   1
Отговори
# 540
Бяхме го водили при Чавдаров на 3,5м. и към него момент нямаше проблем, но сега ще се наложи пак да го водим, явно. От тази седмица идва рехабилитатор в къщи, но не е споменала за асиметрия в тонуса (не че е специалист). Въпреки, че сега като ме накара да се замисля, малко по трудно се обръща на дясно. Дано не е нещо сериозно.
Орхид, а при вас за колко време отшумя този проблем?

Последна редакция: пт, 05 дек 2014, 23:25 от Ел 12

# 541
  • варна
 Е, щом Чавдаров не е установил проблем, това е чудесно! Значи нямате сериозен проблем, той щеше да го види.

Някои хора не го харесват, мислят че преувеличава, защото в повечето случаи установява проблемите на бебетата в много ранна възраст и съответно препоръчва рехабилитация.
 Аз лично съм много доволна от него, защото още на 3мес.възраст определи много точно проблемите на Боян и ни даде чудесни съвети и програма за рехабилитации, позиции при носене на бебето ни показа, каза ни какви помощни средства да ползваме и т.н.

Понеже ме питаш- проблемите с накланянето на главата са отшумяли може би за няколко месеца като е почнал  да се изправя, но проблеми с тонуса имаме и до ден днешен - десният крак и ръка са по-стегнати и затова продължаваме да правим рехабилитация, ходи със шини на краката и т.н. но всичко това вече е обичайно за нас.

Вие си правете профилактично рехабилитация със сигурност ще бъде по-добре детето като се раздвижва редовно, но пак повтарям вероятно нямате сериозен проблем, щом Чавдаров ви е казал че нямате.

# 542
Към него момент нямахме (което не означава, че сега не е така), а и ние тогава попаднахме на Радославова, но се надявам, че ако имаше нещо тревожно щеше да ни каже. Честно казано мисля, че операцията ни върна малко назад,но...какво да се прави. Орхид, благодаря ти за отговора  Hug

# 543
Весела Коледа, мами! Пожелавам на малките ви слънчица, много здраве и пълноценно детство.
Тези дни се зачетох за кламатските водорасли на АФА, някоя от вас давала ли е, какви са отзивите?

# 544
Здравейте, мами! За тези, които не са ми чели писанията - бебето ми е с диагноза вътрешна хидроцефалия и поставена клапа преди месец. От около седмица забелязахме, че накланя главичката на страната на клапата, тоест на дясно. Мъжът ми твърди, че и преди това е го е имало това леко накланяне, но аз не съм го забелязвала. Накланянето е постоянно, а не епизодично и определено е леко, но аз се притеснявам. Въпросът ми е, дали се е случвало на някой от вас и какви мерки предприехте?

три месеца след операцията накланяше главата, с рехабилитация се оправи

# 545
  • варна
 Честита Нова Година на всички дечица и родители в темата! Пожелавам ви много здраве и само радост да ви носят децата!    Tada

Ел 12,  Относно водораслите, аз давах на Боян от бебе - първо по капка от 6-тия месец, после по един кампкомер като порастна -  от водораслите с основа боровинков сироп.
 Тогава мислех че му помагат, защото беше усмихнат и контактен, въпреки двигателното изоставане.
 Мисля, че няма да навредят, ама колко помагат - никой не може ясно да ти каже. Като се има предвид и цената... просто си реши дали да ги даваш. Wink

# 546
Здравейте!
Имате ли проблеми с взимането на направления за скенер или всеки път си плащате!
Нашата невроложка ми отказа!

# 547
Здравейте, имаме дете с клапа за външна хидроцефалия поставена на 10 месечна възраст което до 2 години се развиваше нормално. Сега е на 4 години и 7 месеца  и не произнася дори срички, загуби постепенно всички умения които имаше ( изпълнения на команди, срички,  жестове за здравей, чао и т.н.). От Свети Наум отхвърлят вероятността от аутизъм и поставиха диагноза умерена умствена изостаналост. Проф. Божинова препоръча  да взема Ноотропил, проф. Литвиненко каза че няма смисъл и само ще се изнерви от него и препоръча масова детска градина и логопед но за съжаление след 2 години терапии нямаме никакви резултати.
Ходихме за преглед и генетични изследвания при проф. Симеонов октомври месец и досега нямаме резултати, всеки път казва да се обадим следващия месец.
Моля ви споделете от кои невролози сте най-доволни в София и чужбина.
Имате ли достоверна информация за добри детски невролози в Германия или някъде другаде. Може да ми пишете на лични ако прецените.
Ана.

# 548
Ние сме при Литвиненко и Ралчева във Варна. Ходили сме и при проф.Чавдаров, изкукал според мен. Освен ноотропил, Чавдаров изписа енцефабол, което също е ноотропно. Обаче не е много характерно детето да се развива нормално и после да настъпи спад, има някаква причина според мен.

# 549
  • варна
 Ана рей, а контролни скенери правите ли? И ходите ли на градина? Средата и общуването с деца също е важно за дете на тази възраст.
 Невролозите в София вие сте ги посетили, които са по-известни. В чужбина който  е ходил -да препоръча.
Аз лично не съм видяла голяма полза от невролозите по отношение на говоренето - няма хапче измислено за това.
 Терапиите с логопед, психолог, спец.педагог са това което може да подобри нещо, ако не действат, бих променила хората, които се занимават.
 Предполагам, че сте чели информация и за диетите ,които изключват глутен и казеин. При някои деца дават резултати, при други не...но  може би и това е някакъв вариант да опитате за някакъв период.

# 550
  • варна
ПОКАНА ЗА СЕМИНАР ДО РОДИТЕЛИТЕ НА ДЕЦА С РЕДКИ И ДРУГИ ХРОНИЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ

Уважаеми родители,
Имаме удоволствието да ви поканим на семинар на който ще се разискват проблемите които срещат децата с хронични заболявания и техните родители при посещаване на детска ясла, градина и училище.
Моля желаещите да участват да изпратят трите си имена и телефон за контакти на email : nahrb.varna@abv.bg
За повече информация : Ваня Добрева тел.0889324216
ПРОГРАМА

Семинар „Интегриране на деца с хронични заболявния в детските заведения и училищата в Община Варна“
Място : гр.Варна Община Варна Пленарна зала
Дата 07.март 2015
09.30-15.30

9:30 . Откриване – г-жа Нели Вълева, г-н Иван Портних, г-жа Ваня Добрева
9:50 . Интегриране на децата с диабет в детските градини – професор Виолета Йотова УМБАЛ „Света Марина“
10.10 . Интегриране на децата със специфични хранителни изисквания в детските градини – доцент Миглена Георгиева и доцент Ружа Панчева У МБАЛ „Света Марина“
10.40. Принос на Община Варна към интегрирането на децата с хронични заболявания. Социална програма на Община Варна. Достъп до социални услуги г-жа Нели Вълева Община Варна
12.00 Обедна почивка

13. 00. Освидетелстване от ТЕЛК – представител на ТЕЛК Варна
13:30. Психологически аспекти при интегрирането на деца с диабет и хранителни алергии - д-р Калоян Куков, УМБАЛ „Света Марина“
14:00. „Интегриране на децата с диабет - - гледна точка на родителя“ - г-жа Цветелина Михайлова майка на дете с диабет
14:30.“ Интегриране на деца с хранителни алергии – гледна точка на родителя“ - г-жа Мария Здравкова- майка на дете с целиакия
15:00.“ Механизми за родителска подкрепа и предаване на опит“ – г-жа Славея Костадинова – председател на сдружение „ Спина бифида и хидроцефалия“
15:30 Закриване
Цитирай   • Харесва ми

# 551
Здравейте, не съм писала до сега тук, но искам да попитам един въпрос относно поставена клапа на кръста. Сина ми е на 10 месецаи миналата седмица ни беше операцията, но в събота вечерта се поду малко раничката под лепенката на кръста и около тази на коренчето. След като отидохме в болницата лекаря, който беше дежурен казза, че се събира ликвор между катетъра и тъканта, от плач или като се напрегне. Но вече два дни не спада и зспочвам да се прутеснявам. Искам да попитам дали някоя от вас се е сблъсквала с такова нещо. Благодаря  ви предварително! Хубава и спокойна вечер, мами!

# 552
  • варна
  Може би трябва  да питаш лекаря, който ви е поставил клапата, дали е нормално това, той най-добре може да прецени.
 Нашата клапа е към корема и не съм виждала такова нещо, може да има някаква разлика, когато е на кръста.

# 553
Orhid,   Правихме ЯМР и ЕЕГ през  2013 година  и са  напълно в норма.
През 2014 година проведохме два курса звукостимулации  „ Томатис“ и детето регресира напълно , престана  изобщо да реагира на името си и започна да си запушва ушите с ръце- нещо което никога не беше правил дотогава.   
Цяла година ходи по 4 часа дневно в „Слънчогледи“, казваха че е въпрос само на време да проговори, но..........той нямаше никакъв напредък и прекратихме посещенията там.
Вече 6 месеца посещава  масова детска градина ( частна ) и логопед ( 3 часа индивидуални занимания и 10 часа в група от 3-4 деца ). Резултата отново е нулев.
Давахме добавки, хомеопатия, ВСИЧКО ТРЪГВА ЧУДЕСНО , после има застой и накрая сме отново в изходна позиция.
Вече не знаем какво да мислим и правим.

# 554
Ана, и моето дете има проблем със звуците, при малко по-силни звуци направо откача, запушва си ушите и става много нервна. Вчера бяхме в планината и с машина режеха дърва, изпадна направо в ужас, разпищя се, разрева се. Не дава дори да се скарам на баща й, в буквалния смисъл. Бяхме на един детски рожден ден караоке, където като влезна и така ужасно се стресна от силната музика, че веднага даде регрес. При нас забавянето е цялостно, не само с говора, не разбира адекватно, има аутистични прояви.

Общи условия

Активация на акаунт