Хидроцефалия- 3

• 182 742
  • 747
  •   1
Отговори
# 570
Днес сме на ТФЕ-стискайте ни палци всичко да си е нормално.Ще пиша като се приберем какъв е резултата.

# 571
  • София
Здравейте и от мен. Синът ми е недоносен с хипотрофия с много проблеми и изключително тежки периоди преди и след раждането . Беше с асфикция, интубиран два пъти. Доц.Георгиева ни следеше на ТФЕ заради разширени вентрикули и две кисти, които се резорбираха още първите месеци. Правихме ЯМР заради хипофизата и се оказа че сме с Денди Уокър, левкомалация и комуникираща хидроцефалия. Притеснена съм много. С кой да направя консултация...някой ще ми каже ли повече за този вид хидроцефалия....

# 572
Здравей. Мисля, че комуницираща хидр. е вътрешна такава. Нека, ме поправят останалите ако съм в грешка.
Консултация се прави с неврохирург, координати има на първа страница, а мнения можеш да видиш в темата. Ние сме при доц. К. Георгиев.

# 573
  • София
Благодаря ти! Аз и с доц.Георгиева ще говоря и с неврохирург ще направя консултация, но при кой? Ако има майка с дете с малформация Денди Уокър нека сподели или ми пише,защото разбрах, че хидроцефалията е именно по тази причина. Във Варна правихме ЯМРто и оттам казаха,че нещата са стационарни...ние сме на 3 години вече. Просто незнам вече кое по - напред...

# 574
Аз не можах да разбера, има ли сте разширени вентрикули на ТФЕ и какво се предприе за тях, в смисъл не ви ли насочиха още тогава към неврохирург или ЯМР, те увеличените вентрикули предполагат хидроцефалия  newsm78 Но така или иначе с резултата от ЯМР консулт с поне двама неврохирурзи /Георгиев, Захаринов, Цветков/ или най-добре и с тримата. Как се развива детето???

Галина Илиева, какво стана на ТФЕ???

# 575
  • София
Изостава в развитието, случват се нещата но по -късно. Проходи на година и седем месеца след много рехабилитация, но още е нестабилен.  Случва се да залита,  или сякаш губи на моменти усет кое е близо, което по-далече. Споделиха тези неща с Литвиненко като го питах за ЯМР, думите му бяха...да не се вталясвам, нали ходи :/ Вентрикулите докато се затвори фонтанелата и на последната ТФЕ доц.Георгиева каза, че нещата са стационирани и няма нужда от ЯМР. Добре, че покрай други неща направихме резонанс... На 3 години сме. С говора сме на 15-20 думи.

# 576
Литвиненко е добър само за епилепсия - мое мнение

# 577
Здравейте!Прегледа мина,Балев каза,че нямаме хидроцефалия,но ни препоръча да отидем при невролог.Все още съм притеснена,че може да не е видял.

# 578
Ето, затова не исках да пиша, че е сбъркал при нас. Хидроцефалията би трябвало да има и други симптоми, поне детето да е неспокойно. Успокойте се сега, направете си консулта и спокойно.

# 579
Да,да,обезателно ще отидем и при невролог,все пак не е шега работа да го подминем така лесно.Ами той от раждането си е неспокоен,още на дни беше като будуваше по цял ден или спеше по за 10 мин.,сега се поуспокои ама винаги ще си имам едно наум за тази работа.На 6 имаме записан час и ще пиша за резултатите.

# 580
Здравей Галина Илиева
първо се успокой,колкото и да ти е трудно аз бях в твоето положние миналата година.От сега ти казвам,че най-вероятно д-р Кирил Георгиев ще ви каже още от вратата че сте с хидроцефалия и сте за операция.Поне при нас беше така,стреса който изживявах още не мога да се отърся.Ние стигнахме до ЯМР,за щастие се оказа,че няма хидроцефалия,но главата си му е доста голяма на 1,7 мес 53 см.Мой съвет търси първо невролог,както и са ти казали,защото д-р Георгиев си е неврохирург и си обича "да реже"както впоследствие разбрах от негови колеги,много е добър като хирург,но не и като диагностицик.

Успех от мен,дано се развият благоприятно нещата при вас!
.             

Абсолютно съм съгласна с това мнение!!!Моята приятелка също!И на двете децата ни са оперирани от него.И нас ни лепна още от вратата Wink  Шокът е неописуем,но се преодолява с времето.Две години след операцията вече дишам по-леко.Скоро сме на контролен при Георгиев в " Иван Рилски".Болницата само като я видя и ми се свива стомаха...Явно си остава като травма от преживеният страх  и стрес и какво ли още не...

# 581
  • София
Добре,моля ви кажете ми при кой да направя консултация и ако може координати.Благодаря!

# 582
На първа страница са координатите. Георгиев и Захаринов според мен.

# 583
  • София
Мерси!

# 584
Здравейте и от мен, сина ми го оперираха на 10 месеца, цямаше абсолютно никакви симптоми, освен по-голяма главичка. След два ЯМР се установо, че се повишава течността и е външна, поставиха му спинална клапа. Доцент Цеков го оперира в Токуда, били сме на консултация и при Георгиев и при Захсринов. Благодарна съм на Бог, че детето ми се развира много добре и през три месеца ходиме на преглед. От ТФЕ не се видя нищо тогава, и казаха, че малко са разширени, но нормално. И аз бях много разтроена и плачех постоянно, взимах капки за успокоение, но трябва спокойствие от майката, за да е спокойно и детенцето.

Последна редакция: вт, 29 сеп 2015, 11:23 от Gery Angelova

Общи условия

Активация на акаунт