Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 13

• 23 726
  • 741
  •   1
Отговори
# 120
Сетих се да питам - когато ходя на консултация не ме гледат на УЗ (нали само по 2 се поемали от ЗК), но измерват пулса на бебето.Казват, че пулса е "перфектен".Обикновено е 140 удара в минута.Зачудих се - това, че пулса му е ок значи ли, че си се развива ок, тоест расте си, и т.н.
Оф, извинявайте за объркания въпрос, но и аз не знам как да го задам по-правилно  newsm78

# 121
Пулс ли викат на тоновете?  Thinking Според мен значи, че сърчицето си му е наред. А как расте, вижда ехографът.  Simple Smile

# 122
Пулс ли викат на тоновете?  Thinking Според мен значи, че сърчицето си му е наред. А как расте, вижда ехографът.  Simple Smile

Ами нали слушането на тоновете е с някви колани, които връзват за корема и ги слушат 30-тина минути.А аз като отида взимат едно малко апаратче, мажат накрайника с гел, поставят го върху корема и на дисплея се вижда колко удара в минута прави.Май засичат пулса.. не знам...

# 123
Пак тоновете слушат с него. Пулс няма къде да му хванат, поне аз не виждам как, само сърчицето се чува.

# 124
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Е-е на видеозона не са ли ви пускали пулса?Даже казват колко удара в минута е.

# 125
Ив на видеозона този звук е кръвта,която преминава в пъпната връв.Едно специфично хъркане Simple Smile
Така се разбира кръвотока към бебето.

# 126
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
ДИДЕ за какво хъркане ми говориш?Като ми го пусна първия път без да ме предупреди така се стреснах.Чуваше се-ТУП-ТУП.Мислех си какво става?Добре че не попитах,тъкмо доки ме осветли,че това било сърцето.Направо куршум трябваше да си лея.

# 127
ДИДЕ за какво хъркане ми говориш?Като ми го пусна първия път без да ме предупреди така се стреснах.Чуваше се-ТУП-ТУП.Мислех си какво става?Добре че не попитах,тъкмо доки ме осветли,че това било сърцето.Направо куршум трябваше да си лея.

Това е сърдечния ритъм, хора. На мен последно ми пусна и картина на сърчицето и звук към картината. Пулсът е това, което се напипва в кръвоносен съд - артерия или вена. На бебето не виждам как ще му напипат артерия или вена през корема.  Mr. Green

# 128
  • Варна
Момичета, от известно време ми се случва следното - когато си лежа или стоя седнала - и като се изправя, чувствам една тежест ниско долу, чак не мога да се изправя. Но промерно като се изпикая - и ми минава. А онзи ден така ме заболя, легнах си - и тогава явно съм имала газове - пуснах газ  Embarassed и изведнъж ми мина болката. Много странно, инъче си пия 3х2 магнерот - не би трябвало да са контракции нали? Някой чувствал ли е нещо подобно? Най-кофтито е, че от предната бременност нищо не се сещам как беше, а пък и са толкова различни.
А и да добавя, че предната седмица бях на лекар и всичко си беше наред.

# 129
На последната ЖК, лекарката ми каза " ела да чуем тоновете" и пусна сърцето на бебето на видеозона , а когато бях на фетална,пуснаха и кръвотока , който звучеше по различен начин.
Кръв, пулс, сърце, тонове.... нищо не разбирам  smile3534
Важно е бебчовци да са добре  Two Hearts
И аз мисля така ! smile3522

# 130
  • София
sisi83 - ми може баш газове да имаш, може да боли от тях...иначе ако детето ти притиска мехура пикочният може и от това да има болки и да ти се пишка често...но така или иначе е хубаво да споделиш с лекар...ако са газове евентуално може да ти препоръча нещо против тях.

# 131
  • София
sisi83, не са контракции.
Консултирайте се с гинеколога си.
За пикочния мехур... може детето да го пристиска. Газовете зависят от това, което ядеш.

# 132
О, да, чревните газове определено могат да са болезнени и то немалко.  Confused Като те слушам, май от това те е боляло? Гадна работа, спомни си какво си яла и пила преди да те заболи - аз съм с гастрит от много години, кризи ми докарват газираните неща най-вече и мазната храна, като по учебник.

flower, така си е, това е важното.  Mr. Green Тонове=сърдечни тонове, няма сложнотия. Кръвотокът го мерят с доплер, доколкото знам, той е отделна история.

# 133
ИрПуц права си за доплера!Вярно,че при Велковски като слуша сърцето и после на ФМ беше този звук LaughingАма то  за 5 дни 4 пъти ме прегледаха, та вече не си спомням при кой лекар какво слушах Laughing
Сиси, аз като ям картофи  и имам газове Embarassed

# 134
sisi, 100% бебока прави нещо там.И аз съм така от време на време.Има моменти, в които си мисля, че бебето спи направо върху пикочния ми мехур.един ден за 1 час 4 пъти ходих до тоалетна, чувствах се, все едно работя за ВИК.Понякога тези позиви са ми съпроводени и с болка, които отшумяват щом ида до тоалетна.

Общи условия

Активация на акаунт