Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 13

• 23 713
  • 741
  •   1
Отговори
# 105
Ами... и това не е сигурно, Ангелче. Чувала съм за добри специалисти, които обаче като маниер са си груби, и обратното. Моята обща нагласа е, че проба за рутинно изследване може да вземе всеки, но виж, ако се появи проблем. вече трябва да има някого, на когото да разчиташ.
Има и съпътстващи фактори - познати ми хвалят този или онзи доктор, обаче въпросните доктори са ми толкова далече, че решавам, че не си струва.

Години наред ходех в Асоциацията по семейно планиране, например, защото ми беше близо до офиса, удобно, лекарите всичките от "Майчин дом", т.е. подразбира се, че са отракани спецове. Е, през трима минах там, единият много ми хареса и като отношение, и като професионализъм, и то от два прегледа само, обаче ми е твърде далече да ходя при него за годишен профилактичен преглед и цитонамазка, признавам си. Другите двама бяха бруталяги като отношение, но пък единият спешно ме прие с перфориран бартолинит в болницата и си свърши работата суперекспедитивно без да си поиска заплащане, а можеше. Та и по отношението не винаги може да се съди, показва моят опит.

# 106
Ехо, искам да питам нещо.
Ввъзможно ли е буйстването на бебо да предизвиква контракции според вас?
Питам ви, защото откакто съм в седми месец бебо не се спира, а откакто започнах да го усещам по-енергичен започнаха и контракциите  Sad
И още нещо - имали ли сте чувството, че върху горната част на корема ви има камъни?На мен ми се случва от време на време - все едно нещо силно ме натиска горе високо (под ребрата).Това продължава 1-2 минути и ми олеква.Дали е бебо? Или са Бракстън-Хикс? newsm78

# 107
Момичета искам да попитам , някоя от вас ползвала ли е млякото на Garnier: hydra locking , и дали има някакъв проблем да го ползвам ? Искам да се мажа със него защото , до колкото знам против стрий се препоръчва нещо хидратиращо, а това мляко хидратира доста добре според мен . Simple Smile

Леко бременеене !!!

# 108
Flower, не ми се е случвало, но Килими беше разказвала, че при контракция коремът й прави "топка" твърда. Ако под "камъни" имаш предвид нещо такова...

Бейби Бейби, какъв проблем да има? Според една мисловна школа, кожата трябва да се маже само с чисти мазнини като зехтин и мас, а според друга козметиката за бременни си е окей, както и всяка друга козметика, впрочем. Между тези две школи има всякакви мнения, избирай си. Има и тема по въпросда, даже май не е една, поразтърси се, ако искаш.  Simple Smile

# 109
Момичета искам да попитам , някоя от вас ползвала ли е млякото на Garnier: hydra locking , и дали има някакъв проблем да го ползвам ? Искам да се мажа със него защото , до колкото знам против стрий се препоръчва нещо хидратиращо, а това мляко хидратира доста добре според мен . Simple Smile

Леко бременеене !!!

Не съм го ползвала.Аз честно казано ( колкото и гадно да звучи) от самото начало на бременността до сега ползвам САМО свинка мас. Не е много приятно, но според опита на доста мами действа безотказно.Аз също съм доста доволна за сега, ще видим занапред как ще е.

# 110
  • София
ИрПуц, flower_ - вероятно сте прави...аз просто защото винаги съм имала и хормонални проблеми и ранички имах и преди и след раждането, сега и кисти и съмнения за бременност и т.н. и т.н. т.е. за мен нещата никога не са били само цитонамазка 1 път годишно... та може би  за това съм придобила един малко по-друг поглед върху лекарите, които съм посещавала.

А под отношение нямах предвид дали те гали с перце или е грубиянски, ами отношение, обяснения когато се налага, как поднася точно нещата, ако има проблем и т.н.

А иначе факт е че моята гинеколожка до сега два пъти съм ходила с  опасения за бременност и закъснения по 10 дни и двата пъти  и без ехограф ми е казвала , че такава няма.... та не мога да си представя дори да ми обърка бебето с киста....

flower_ - за това дали бебето като рита може да  докара контракции...не съм сигурна, моето беше сравнително спокойно, но нещо логично не ми се вярва...
При подготвителните контракции иначе, въсщност само ти се стяга корема, без болки и неприятни усещания...това под ребрата, на лен лично повече ми прилича на бебето нещо там да ти подпира или подритва в зависимост от позицията.

За мазилата аз лично до 7 месец съм се мазала с нормална козметика, чак после си купих  някакъв си там против стрии...на дева ли беше...нещо такова....иначе си ползвах разни дав, нивеа и  от сорта.

# 111
  • Berlin
А аз да си призная рядко се мажа, просто не понасям нещо да ми мазнее на кожата. И с лицето съм така за съжаление. Последно, понеже реших, че все пак нещо трябва да слагам на кожата, си купих душ олио Nachtkerzen (не знам така ли се пише) на д-р Тайс. Пише, че е за много суха кожа и овлажнява и си го ползвам под душа (приятно е) и 1-2 пъти в седмицата се мажа допълнително с Мама Дона на Чико. Но просто това чувство на гадно мазно нещо по кожата, какъвто и да е лосиона/млякото/крема ми е много неприятно. Стриите кога трябва да се появят всъщност - сега при разтягането ли или след раждането?  newsm78 Аз си имам стрии принципно отпреди, но не си спомням кога са ставали. Simple Smile

# 112
  • София
и при разтягането и при свиването и  в началото и в края на кърмменето и при регулиране на млякото все си в рискова зона за стрии.

а иначе много е вероянто с напредването на бременноста и разтягането на кожата да почнеш да я усещаш супа или да те сърби и разни такива и тогава кремовете не само, че няма да са ти неприятни, но ще ти носят и облекчение.

А стии много момичета получават и в пубертета при интензивното нарастване...освен това ест всички по-резки  промени в теглото  в + или - също могат да ти докарат такива... и аз от тийн годините си имам малко, от растежа... от бременността ни една.

# 113
Ангелче, наистина е друга ситуацията при теб, да. Това е перфектният вариант, разбира се - пациент и лекар с дългогодишен "съвместен опит".

А под отношение нямах предвид дали те гали с перце или е грубиянски, ами отношение, обяснения когато се налага, как поднася точно нещата, ако има проблем и т.н.

Те са си свързани нещата - аз под грубиянство имам предвид и това - как поднася нещата, дали бърза да те стресне с някакви съмнение небазирани на нищо и т.н. Не толкова с каква височина на гласа говори, например.  Laughing

Flower, що да е гадно, мъжът ми с мас си маже ръцете през зимата, че ужасно му се изсушава кожата и кремовете не помагат. Само дето ти мирише, вероятно.

Мхм, и аз си имам стрии по дупето от пубертета, след рязко качване и сваляне на няколко кила. Иначе не мога да не се мажа, поначало съм с много суха кожа.  Tired

# 114
Angel_Dust - аз лично съм нямала контакти с чак толкова много гинеколози, за това като се доверих на един - и при него си ходих.Но наистина не ме е разочаровал.. до преди 7-8 месеца.За отношението на лекарите - честно все ми е тая как се отнася. Стига като ида и да ми реши проблема.В крайна сметка не отивам там да им ставам приятелка  #Silly
За онова върху ребрата - и аз си мисля, че е бебо, защото НЕ МИНАВА от хапчетата, които пия.
ИрПуц - маста ми е наистина гадна.Но се мажа, защото е ужасно полезна за кожата.Не ми мирише, просто ми е една такава мазна.... бе не е Dove  smile3534
Старите хорат казват, че когато маста започне да мирише, значи е огранена и общо взето за нищо не става.

# 115
  • София
Ох, ако е за ръце бих предпочела меден вазелин или нещо такова пред мас... много ми е гадна тази мас...иначе тайс и линола фет са добри варианти и за бременни.

Освен това не миб се мазала с мас, защото...ами трябва да е много чисто животно най-малкото... къде ли ще намеря изобщо такава, ако си нямам роднина на село, иначе всички гадости приемани с храната се отлагат в маста...и не мисля, че е особенно полезна от тази гл. точка. Ако ще е с нещо от типа предпочитам зехтин....или кокосово масло.

# 116
Е, не на граниво, мирише си на мазнина животинска. Ако си с по-чувствителен нос може да дразни, има такива хора. Мен не ме, ама само за готвене я ползвам. То като си мажеш тялото, после обвиваш ли се в нещо, за да не ти маже дрехите? Щото колкото и да попива, все нещо остава. Или не?

Ангеле, какъв, какъв вазелин? Сподели, моля те, че с тия ръце откачам вече. Простете за страничната тема.  Embarassed

# 117
  • София
ми влизаш аптеката и питаш за меден вазелин...или евнтуално може би от някои медари ако правят...
става и за ръце и лице...аз го ползвам предимно като вазелин  за уста и около уста, цепки, сухота, изпръхналости, рани.... поне мирише на пчелен продукт и е приятничък.
имала съм два различни и двата бяха хубави...така че не знам дали зависи от марка или нещо...

# 118
Angel_Dust - полезна от гледна точка на това, че "заключва" много влага в кожата.Моята стана доста по-мека откакто се мажа с мас.
ИрПуц не се обвивам в нищо.Всъщност мажа корема, гърдите и дупето с мас.После останалата част от тялото мажа с един лосион на Дева.И докато се намажа с Дева-та, маста вече е попила.

# 119
Ясно, мерси. То и нормален, нефтен вазелин трябва да закупя, най си го тача него за рани, цепки и т.н. Но меденият звучи по-приятно, ще пробвам.

Аха, Flower, щом попива без остатък чудесно. Аз все си мисля, че тези чистите мазнини все някак остават.

Общи условия

Активация на акаунт