Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 13

• 23 127
  • 741
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте! Реших и аз да се включа най-после.
Относно засиленото течение и при мен го има, но не съм следила дали е в определени дни.
Попаднах на статия за иследванията, които се правят по здравна каса през цялата бременност. Ето и линк, ако някой проявява интерес.  www.biberonbg.com/info/izsledvaniq.htm

# 91
И аз съм с по-удължен цикъл - 32-33 дни и знам, че всеки месец ми се измества с малко. Ама да ви кажа сега хич не ми липсва.  Grinning Също имам от време на време засилване на течението, но не съм се замисляла дали е около тези дни.

И аз съм с такъв цикъл.И при първия преглед з аустановяване на бременността ме изкараха извънматочно бременна.Не се виждало нищо.Обяснявам аз на онзи от Шейново,че явно оплоьдането е станало по-късно, той ми вика "продължителността на цикъла няма значение"Е аз ли разбирам повече от лекарите ми кажете?

# 92
Момичета, благодаря много за отговорите!  bouquet  bouquet  bouquet

# 93
Хубава таблица, мерси, Красенце. Значи съм си получила всички полагаеми изследвания и ми се е разминал един гинекологичен преглед във втори триместър.

Обяснявам аз на онзи от Шейново,че явно оплоьдането е станало по-късно, той ми вика "продължителността на цикъла няма значение"Е аз ли разбирам повече от лекарите ми кажете?

Е, стига де.  ooooh!

# 94
  • Berlin
Ами при мен май никак не го отчетоха, че цикълът ми е по-дълъг. Само имаше коментар: Ааа, по-дълъг е.
Аз бях казвала тук, но ще повторя - последен цикъл имах 10.09, водят ми го 10.10 като също коментара беше, че съм имала цветна бременност. Ама ние октомври секс не сме правили или поне не след 10ти. ... Обаче пък бебчо си върви точно по сегашните ми седмици, та го приех това положение, но в началото много се бях притеснила. Но определено си вярвам на лекарката и гледам спокойно на нещата. Та така. Simple Smile

# 95
Аз в началото вървях 2 седмици назад заради цикъла.На всеки лекар ми се налагаше да обяснявам, че цикъла ми е 33-34 дена, за да не ме хвърлят излишно в паника.Само на ФМ като ходих лекаря констатира (сам) че съм с по-дълъг цикъл и за това бебето върви малко по-дребно.

ИрПуц искам да ти кажа, че след като ме изкараха извънматочно бременна ми казаха, че съм имала 6 см киста.После се оказа, че тази киста е жълто тяло.Аз отивам да ми констатират бременност а те ми сринаха живота за 10 минути.Чак лекаря вика"Ама как така имаш + тестове, тук бебе няма".
За това към всички бъдещи майки - НЕ БЪРЗАЙТЕ ДА ХОДИТЕ НА ЛЕКАР СЛЕД + ТЕСТ.. Само ако имате оплаквания.  bouquet

# 96
  • София
Или поне ходете при свясни, изпитани лекари, които правят разлика между киста и бебе или поне не бързат да панират  пациентката си.

# 97
О, Flower, ти голям късмет си извадила с лекаря.  Confused

Или поне ходете при свясни, изпитани лекари, които правят разлика между киста и бебе или поне не бързат да панират  пациентката си.

Аха, аха. Тоя, при който аз отидох, ми го препоръча личния - състуденти били, 'свястно момче', дрън-дрън. Свястното момче, след като му казах, че съм правила ФМ и иска ли да види резултатите заяви "не ми трябват", а на следващия преглед като научи в коя болница ще раждам, тотално се нацупи и започна да ме третира като празно място. То бива малоценност, бива, ама... Та и препоръките не са гаранция, за огромно съжаление.

За дължината на цикъла ме пита лекарката, която прави ФМ, защото бебето от самото начало си върви с около седмица назад. Тогава беше казала, че щом цикълът ми е 30-31 дни, значи върви съвсем нормално. Въпреки това, според мен си върви с няколко дни назад, щото по случайност си знам датата на зачеването.

# 98
  • София
Препоръки от лекар за колега е едно, пропоръки от пациенти друго, а изпитан лекар пък за мен е съвсем друго... като последното значи и личен опит с въпросният Wink

Все си мисля, че 25-30 годишни жени би трябвало отдавна да са си намерили свестен гинеколог, дори и да не са раждали. Rolling Eyes Wink

# 99
  • Варна
Ей така с предната ми бременност - цикъла ми беше по-дълъг, знаех че съм забременяла по-късно - с около 2 седмици, точно толкова вървеше на ехографа - 2 седмици. Но термина ми го сметнаха съответно според 28 дневен цикъл. Според мнения на някои АГ по-късно след раждането-бебето не е било доносено /предизвикаха ми раждането 3 дена след "термина"/.

# 100

Все си мисля, че 25-30 годишни жени би трябвало отдавна да са си намерили свестен гинеколог, дори и да не са раждали. Rolling Eyes Wink

Това не е чак толкова лесна работа, макар и да не ти се вярва. Цитонамазка всеки може да ти вземе, в края на краищата. За препоръките е така, но аз лично не бях в най-върхова ментална форма като разбрах, че съм бременна, прекалено бях развълнувана. Виж, лекар за раждането избрах по препоръка на пациенти, въпрос на приоритети, в края на краищата.

# 101
  • Berlin
О, аз отидох при един лекар в началото само колкото да установи бременност - в 7ма седмица. После изкарах 1-2 седмици четейки мнения за различни лекари, за да си избера. За мой късмет още в началото уцелих  и сега съм там. Simple Smile Моят термин също е сметнат по техните кръгли календарчета.

# 102
abs, и аз така - да я регистрира и да пуска изследванията, не съм очаквала обгрижване, но пък очаквах елементарно възпитание. Както и да е. За най-важните неща - феталната морфология и сега вече раждането правих подробно проучване.

# 103
  • София
ами те дори и при дълъг цикъл не е казано , че календарчетата грешат, при мен познаха, въпреки, че имах дълъг и много нередовен цикъл... терминът си го познаха, аз си знаех и датата, когато  въсщност е бил точно акта.
ИрПуц- знам ли може и така да е, но все пак според мен и от един ехограф годишно и едни изледвания си личи поне човека какъв е.... а и загатва най-малкото и като специалист какъв е чрез отношението си към пациентите...

# 104

Как можеш да разбереш кога един лекар е "свестен и изпитан"? 5 години ходя при моя, една забележка не съм имала към, на всички съм го препоръчвала и всички са били доволни.И идва момент в който забременявам и той ме вкарва в трета глуха  newsm78
Същият този ми казва "Отивай в Шейново, пращам те при специалист",а онзи още по-зле и от първия.

Какво значи "свестен"?Моя беше такъв 5 години и накрая ми скъси живота.Не смятам, че е толкова лесно.Както казва ИрПуц всеки може да ти вземе цитонамазка .....

Общи условия

Активация на акаунт