Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 13

• 23 118
  • 741
  •   1
Отговори
# 30
С плодовете внимавай, в повечето също има много захар. Не бива да се прекалява.

# 31
flower_ - хората са правили изследвания, че има такава закономерност.... по принцип, не са мои думи, като изследване самостоятелно също съм го чела преди.
Да, генът също си играе ролята...

Иначе мисля, лекарите нй-много се тревожат при прекомерно качване на кила от повишаване на кръвното, което вече може да доведе сериозни проблеми.

Eee аз не съм казала, че са твои думи   bouquet и все пак не знам защо не съм мн съгласна.Както и да е.Всяка от нас според мен трябва да има грижата да се храни така, че преди всичко да осигурява нужните витамини и минерали на бебо.Не казвам да се лишаваме, но и няма смисъл да се тъпчем "за двама",въпреки адския апетит, който всяка една от нас изпитва на моменти.   bouquet

# 32
  • София
да, всъщност е важно да е балансирано и разнообразно, пък от там-нататък каквото такова...

Baby BaBy - естествено, че няма да гладуваш и фотосинтезираш...Wink тя не случайно ти е казала само за хляба, а не да спреш да се храниш...реално в белият хляб няма кой знае какво  полезно и незаменимо...Wink

# 33
Предлагам ви една статия на една мацка, която много ми хареса как обяснява за храненето по време на бременност.Доста ме мотивира да се храня здравословно когато аз забременях:

http://fitnesinstruktor.com/%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%B0-%D0%B … 0%BD%D0%BD%D0%B8/

Хубаво е статията да се прочете цялата  Hug

# 34
Е, хлябът си е хляб - и белият съдържа полезни микроелементи, просто на него му липсват някои "екстри", които присъстват в пълнозърнестия. И аз преди известно време мислех, че е едва ли не чисто вреден, но четох по въпроса. Виж, другите тестени произведения, които спомена по-нагоре - понички, банички и прочие, това е друга работа вече.  Laughing

# 35
  • София
аз за това писах, че не съдържа нищо незаменимо Wink най-лесното е да мине на пълнозърнест...освен това имаше някаква полезна "доза", която беше нещо от типа на до 2(е тук ми бяга бройката) филии на ден... Wink

# 36
Е, хлябът си е хляб - и белият съдържа полезни микроелементи, просто на него му липсват някои "екстри", които присъстват в пълнозърнестия. И аз преди известно време мислех, че е едва ли не чисто вреден, но четох по въпроса. Виж, другите тестени произведения, които спомена по-нагоре - понички, банички и прочие, това е друга работа вече.  Laughing

Оф леле, завъртяхме любимата ми тема Heart Eyes
За хляба си права.Хляба е полезен.Вреден става заради нещата които мажем и слагаме върху него

На мен ми стана интересно колко килограма сте качили до сега? Аз за 7 месеца съм качила близо 10 кг. Акушерката нищо не казва по въпроса, но аз се чудя - ок ли е? Или е много?

# 37
  • Berlin
И аз съм +10 досега. Последният преглед обаче не отчете качване на кг, което много ме зарадва, защото до преди това акушерката на лекарката ми само ми казваше "внимавай с килограмите!". Аз се чудех какво да й отговарям, защото по принцип си ям нормално, просто включих въглехидратни храни (картофи, ориз, хляб, леща, боб, а и сладко похапвам  Blush) повече към храната ми (преди спазвах уж някакъв режим Simple Smile ). Знам, че е нормално да се напълнее, обаче аз наближавам 70те кг и ми изглежда мнооооооого страшна тази цифра. Забременях на 58кг., а съм и ниска. Simple Smile

п.п. ей, тази диета защо не съм я видяла по-рано. Grinning

# 38
Май ще трябва да почета и аз за храненето не само по време на бременност. Учена съм да ям каквото ми се яде ,излиза , че не е толква полезно колкото казват хората. Simple Smile

PS: Чета за всевъзможни неща , особенно сега покрай бременноста, но може би изпускам най-важното. Rolling Eyes Laughing

# 39
И аз съм +10 досега. Последният преглед обаче не отчете качване на кг, което много ме зарадва, защото до преди това акушерката на лекарката ми само ми казваше "внимавай с килограмите!". Аз се чудех какво да й отговарям, защото по принцип си ям нормално, просто включих въглехидратни храни (картофи, ориз, хляб, леща, боб, а и сладко похапвам  Blush) повече към храната ми (преди спазвах уж някакъв режим Simple Smile ). Знам, че е нормално да се напълнее, обаче аз наближавам 70те кг и ми изглежда мнооооооого страшна тази цифра. Забременях на 58кг., а съм и ниска. Simple Smile

п.п. ей, тази диета защо не съм я видяла по-рано. Grinning

Е аз забременях на 60 кг, сега съм 70, но ми е малко странно - все още имам панталони от преди да забременея, които ми стават.

Май ще трябва да почета и аз за храненето не само по време на бременност. Учена съм да ям каквото ми се яде ,излиза , че не е толква полезно колкото казват хората. Simple Smile

PS: Чета за всевъзможни неща , особенно сега покрай бременноста, но може би изпускам най-важното. Rolling Eyes Laughing

Най - важното е да се чувстваш добре.Килата се смъкват после.  bouquet

# 40
  • София
Аз до момента съм +7 и не мърдам нагоре  Peace

Ям пълнозърнест хляб, след 17 часа обаче мнооооого рядко вечерям с филия хляб,а плодове въобще не консумирам след този час. Наблягам на меса, салати, сирене,яйца,мляко,ябълки,коприва... Ако ям въглехидрати-ориз,картофи....задължително без никакъв хляб! Сладкото ограничих до минимум- даже въобще не близвам...и се чувствам чудесно Simple Smile
Нося си  дънките и блузите за небременни,дефакто само на корем съм станала голяма. Simple Smile

# 41
За хляба си права.Хляба е полезен.Вреден става заради нещата които мажем и слагаме върху него

А така, точно!

Аз съм +8 кг, спрях да качвам към средата на 7-ми месец, чак се бях поразтревожила, макар да знам, че няма задължителна правопропорционална връзка между качваните мои килограми и растежа на бебето. Докторът ме успокои и така. Хапвам около двойно повече от 2 филии на ден, но всичко си зависи от организма, вярно е. Преди ядях само вечер и гледах да не прекалявам, сега се налага и да закусвам (само плодове, друго не мога да ям сутринта), и да обядвам (досадно е всеки ден да го мисля). Слава богу, нямах пристъпи на вълчи глад, но пък много започнах да налитам на сладко - старая се да не прекалявам, общо взето и така.

# 42
Аз най се ядосвам, че не се движа.От 9 до 6 съм на работа пред компютъра.Зимата си казвах "само да дойде по-хубаво време и ще се разхождам"И какво?Дойде хубавото време, започнах да се разхождам и установих, че половин час разходка и се скапвам.Всичко почва да ме боли  Sad
И как да не качвам питам аз?

# 43
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
БЕЙБИ проблема при качването на кг. е количеството храна.Порция салата трябва да е около 200г.,а основното ястие около 300г. даже и това е много.Яж когато си гладна,а не от скука.

# 44
  • София
flower_ всичко си е до организъм-да качваш или не,поне според мен,е зависи и с какво се храниш...не е само дали има или не движение.
Аз съм в болнични от 5 г.с,бях и на легло и въобще не съм излизала от нас месеци наред, започнах да излизам в малкото хубави дни които имаше и....не съм качила кой знае колко.

Общи условия

Активация на акаунт