Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 13

• 23 067
  • 741
  •   1
Отговори
# 45
Да, каквото и да говорим, основна роля си играе индивидуалния метаболизъм, НО и "яденето за двама" няма да ни прости, ако ще с космическа скорост да усвояваме веществата.  Simple Smile

И аз не съм голяма разходкаджийка, особено откакто започнаха да ме болят кокалите, обаче не съм се разплула засега.

# 46
БЕЙБИ проблема при качването на кг. е количеството храна.Порция салата трябва да е около 200г.,а основното ястие около 300г. даже и това е много.Яж когато си гладна,а не от скука.

Аз не се тъпча много , просто всичко което погълна се лепи , е не си следя по колко гр са порциите, но не бих казала че са много над това което казваш ти . За движението .. има дни в които нямам никакво желание да излизам където и да е , но има и такива в които не мога да се спра , напоследък са от 2-рия вид , но не усещам разлика в качването на кг от преди.

# 47
  • Berlin
Какво не се уморявам, едва изкачвам стълбите на излизане от метростанция Сердика, долу си ползвам ескалатора. Grinning Едва се дотътрям до работа сутрин. Дори и бавно да вървя, макар че рядко ми се случва, все бързам нанякъде и не се усещам.
А от моите панталони и поли нищо не ми става, на корема няма как да ги закопчея. Иначе и в краката съм надебеляла, но не драстично, там съм била и по-дебела.  Blush
Сега целта ми е като изляза в майчинство (още 1 седмица, йе Grinning) да се разхождам и да не се застоявам много вкъщи, за да ми е по-лесно после (нали всички така казват Simple Smile).

# 48
abs, кое да ти е по-лесно после?  Grinning

# 49
  • Berlin
Раждането.  Grinning

# 50
И аз съм го чувала това , че движението спомагало за по-лесно раждане . Grinning

# 51
 Mr. Green А, ясно. Аз помислих, че гледането да е по-лесно и се зачудих как помагат разходките.  Joy

# 52
  Всичко е относително и качването на килограми и раждането. Аз качих 16кг. до 6-я месец, после в 9-ч свалих 2 кг. от самосебе си и родих бебе 5160гр.. А за разходките май, май мн не помагат.

# 53
  • София
flower_ - стават ти панталоните защото вероятно  са с мн ниска талия и корема ти е високо Simple Smile
иначе аз за цялата бременност бях +12, от 48 до 60...обаче имах другият проблем, на 4 тата консултация ядох конско, че не съм качила ни едно кило - и почнах да се тъпча насила...толкова ме депресира сестрата Simple Smile и тази не е лесна...

# 54
Благодаря ви за ценните съвети. Ако се регистрирам при един доктор и не съм доволна, имам ли право да се отрегистрирам и запиша при друг?Има ли определен период за това?

# 55
  • София
на една смяна имаш право със сигурност...може би и на повече...

# 56
flower_ - стават ти панталоните защото вероятно  са с мн ниска талия и корема ти е високо Simple Smile
иначе аз за цялата бременност бях +12, от 48 до 60...обаче имах другият проблем, на 4 тата консултация ядох конско, че не съм качила ни едно кило - и почнах да се тъпча насила...толкова ме депресира сестрата Simple Smile и тази не е лесна...

По принцип като се замисля си права.Наистина корема ми е високо.Аз все още си свиквам с него, защото както бях споменала - от скоро започна доста да тасте  Laughing Докато се усетя и вече не мога да си обувам обувките  Joy
Благодаря ви за ценните съвети. Ако се регистрирам при един доктор и не съм доволна, имам ли право да се отрегистрирам и запиша при друг?Има ли определен период за това?

Имаш право.Познавам момиче, което 4 пъти си сменя гинеколога.И аз не знам причините,но на определен период решаваше,че е време за нов лекар  newsm78

# 57
по повод на сменянето на лекар мен ме интересува дали трябва да си вземаш документи от стария гинеколог или си отиваш само с новото направление при новия

и друг въпрос, момичета - в 16 седмица съм, тия дни усещам болки ниско долу, но не в коремната област, а по надолу към костта, отначало реших, че са мускулни, защото ме боли, когато ставам или сядам и понякога докато се движа, но сега вече съвсем не мога да преценя дали ме болят мускулите или костта там долу
на някой случвало ли му се е, знаете ли на какво се далжат тези болки и дали са нормални?

# 58
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Да вземаш си и документите.

# 59
Момичета да питам и аз понеже ще раждам секцио, кога трябва да си взема направлението за хоспитализация и от личния лекар или от АГ-то което ме следи? Какви други изследвания трябва да направя и предполагам се поемат от касата или...?

Общи условия

Активация на акаунт