Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 13

• 23 817
  • 741
  •   1
Отговори
# 375
Има, ама по-скоро е свързано с наднормено тегло по време на бременността и след това. И аз дълго носих дънки номер 34-35 (не ме питай къде ги намирах) при обичаен номер 27.  Mr. Green Краката не знам дали ми пораснаха, ходех все със спортни обувки по разбираеми причини. Токчета или нежни обувки някак не вървяха на телесата ми.

# 376
Радвай се, че няма да хванеш жегите. Моя трети триместър беше през юли, август, септември. За "радост" бях и 93 кг. Crazy Правихме грандиозен ремонт, т.е. нямахме и климатици, просто всичко беше разградено. Спяхме под небето както се казва. Ами мисля, че бях в ада. Имах чувството, че седя в кратера на вулкана и за щастие усещах и нещо като вътрешно горене. Със сълзи на очи чаках раждането на детето. За справка аз лятото по принцип си ходя с дълги ръкави, студено ми е. Не питай как ходя на плаж. Та ако някога реша да имам второ дете много добре ще се замисля дали пак ще го правим по новогодишните празници. hahaha

Леле.... не знам как си оживяла..
аааа моят последен триместър е юни , юли и август а колко ми е жега още от сега .. Laughing

# 377
Има, ама по-скоро е свързано с наднормено тегло по време на бременността и след това. И аз дълго носих дънки номер 34-35 (не ме питай къде ги намирах) при обичаен номер 27.  Mr. Green Краката не знам дали ми пораснаха, ходех все със спортни обувки по разбираеми причини. Токчета или нежни обувки някак не вървяха на телесата ми.

Като див пубер все си купувах 32 размер панталони ( при нормален 28), кефех се да ходя торбеста.  hahaha Смях, смях, ама за обувките бих направила трагедия, наистина, привързана съм към тях. Дрехите не толкова, ако се наложи да си посменя гардероба. Пък и нали е временно, дай боже.  Grinning

# 378
Ехоооо
искам ви питам ... да сте забелязали случайно да сте станали по-чувствителни към високите температури?
Аз винаги ама винаги съм била зиморничева.А сега .. малко да се качат градусите и не знам къде се намирам.Не мога да търпя топло и това е.Вечер даже отварям прозорец в спалнята, че имам чувството че ще получа топлинен удар.
най- топлата ми зима през живота е тая в която бях бременна и хич не се учудвам като видя на улицата много по- леко облечени от др. хора бременни жени

# 379
Мами, нещо ми забира нокътят на пръста на едната ръка ,там където е живеца от едната страна.Ихтиол помага ама сега ме е страх дайте съвет Hug

# 380
  • София
Йодасепт?
Консултирайте се с лекар.
На мен ми го беше изписала личната след раждането на дъщеря ми. Не знам как успях да получа цирей на гърдта. Правех компреси, миех старателно, кърмех,...

# 381
Мами, нещо ми забира нокътят на пръста на едната ръка ,там където е живеца от едната страна.Ихтиол помага ама сега ме е страх дайте съвет Hug

Смрадлика.Поне това аз съм чувала.Правиш си компрес и налагаш на мястото.Но наистина май е по-добре да се посъветваш с лекар.   bouquet

# 382
Здравейте тумбачета ! Имам един въпрос който може и да ви се стори смешен  ,но понеже не знам и  ще питам . Защо се повиват бебета в стегнати пелени,до колко месеца се прави това, и вие смятате ли да повивате вашите бебчовци?! newsm78 ooooh!

# 383
Много благодаря за идеите и ще му се обадя нищо,че вчера бях при него и после звънях 2 пъти по тел Mr. Green Влязла съм в един филм и всичко ме тревожи.Околоплодните води са малко завишени имам серклаж и ме е страх от количеството вода  TiredЩе правя обременяване,но се надявам пустата вода да намалеече ,че ми намекнаха да го раждам по рано бебчо ooooh!

# 384
  • София
kivity, бебетата не се повиват, особено пък стегнато.
В родилното са по памперси, блузка, и пелена отгоре, която не е стегната.
Всъщност какво разбирате под стегнати пелени? "Повиването" в родилното не е стегнато.

# 385
kivity, бебетата не се повиват, особено пък стегнато.
В родилното са по памперси, блузка, и пелена отгоре, която не е стегната.
Всъщност какво разбирате под стегнати пелени? "Повиването" в родилното не е стегнато.

Първо дете ще ми е и не разбирам много,но се опитвам да се науча Confused Свекърва ми иска да повива бебчо  целия само главата да му вижда и по-стегнато ,че като спяло като трепне на сън да не се плашело и после ревяло.Аз казах че мисля  че някога е било така и сега съм виждала бебетата че седят с памперси и дрешки и веднага ми казаха че нищо не разбирам.И за това попитах вас за повече информация ooooh! И мерси много за отговора! Hug лека бременност ви желая

# 386
  • София
kivity, така си и помислих, че ще да има намесена баба или прабаба.
Това е отживелица. И може да се получат някои медицински усложнения.

Слагата памперс, който държи крачетата на бебето разтворени, тип "жабче".
След това слагатате пелена, овръзвате и се опитвате да стегнете и приберете крачетата едно до друго. Получава се напрежение в тазобедрените стави.
Това основното.

2. За бебето е мъка, рев, гърч и т.н.
Присъствала съм на такова овръзване на братовчед ми като бебе. От страни не беше приятна гледка.

3. Всяко бебе има тикове, рефлекс на Моро

4. Мит е, че така краката на бебето ще останат прави и после няма да има криви крака.

На вас проблемът ви е да преборите бабата. Като начало родителите сте вие и вие отглеждате детето.
Информирате се, проучавате, преценявате, и крйното решение е ваше.

Щом иска да го повива... хм... най-вероятно ще иска да го маже с мас, да го осолява и т.н. все приятни забравени "бабини".

# 387
Наскоро обсъждах това със майка ми и установихме , че е вредно за психиката (и не само) на бебето .Смятам че детето трябва да има свобода за движение за да се развива нормално. Категорично отказвам да го правя . Мен ако ме повият и спя така , на сутринта сигурно всичко ще ме боли . Laughing

# 388
 Shocked Това за стегнатото повиване само съм го чела. В книга, чието действие се развива в Гърция през 20-те години на миналия век. Какво повече да се каже по въпроса...  ooooh!

kivity, предлагам да поспреш да слушаш свекърва си - имаш си лекар, за бебето има педиатър, това са хората, които е редно да слушаш. А и обмяната на опит с други родители е по-добър избор от слушането на баби. Абе тия баби на колко са години, че са с такова мислене?!

# 389
  • София
Здравейте тумбачета ! Имам един въпрос който може и да ви се стори смешен  ,но понеже не знам и  ще питам . Защо се повиват бебета в стегнати пелени,до колко месеца се прави това, и вие смятате ли да повивате вашите бебчовци?! newsm78 ooooh!

не се повиват стегнато изобщо, това е вредно и опасно.
има едно повиване(в никой случай стегнато) от методите на д-р Карп....но то е по-друго нещо...

Общи условия

Активация на акаунт