Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 13

• 23 084
  • 741
  •   1
Отговори
# 540
Цитат
Момичета, аз имах контракции от началото на 8 м. и все ми викаха поне 37 г.с. да започне, накрая си родих почти на термина-един ден по-рано, а бебето ми се водеше преносено...а и повечето ми познати преносваха с повече от седмица...ако искате да раждате нормално- когато дойде.
Е то накрая и с мен така ще стане. През цялата бременност яко контракции, а сега - ни вест, ни кост от раждане  Joy

flower_ по принцип се води, че не е задължително секциото, но повечето лекари го предпочитат според мен. Дори личното ми мнение е, че много от лекарите нямат опит с израждане на седалищни бебета, което мен лично би ме притеснило.  Но не всяко седалищно бебе може да се роди нормално - зависи май от положението и на крачетата.
Иначе и моето е малко по напред в килцата  Heart Eyes  -  една, две седмици не е чак толкова фрапиращо според мен.
Можеш да правиш упражнения за обръщане на позицията на бебето.

# 541
Здравейте момичета   bouquet
позагубих се малко тези дни, и ви прочетох отгоре-отгоре  Embarassed
На мамите с термин 09.06 пожелавам леко раждане и прекрасни, красиви, пухкави бебенца на финала.Аз съм точно месец след вас - 09.07  Laughing
Вече официално съм в болнични, днес ходих на лекар и да си взема болничния за пред работодателя.И малко се шашнах......
По календара тук (и навсякъде другаде) съм в 33г.с. и 5 дни.Днес лекарката не ми каза колко килограма е бебо, но каза, че отговаря за 35 г.с. И е седалищно И сега съм малко притеснена.И преди сме говорили за раждане на бебета в седалищно положение, но искам да питам - ако бебето не се обърне до термина задължително ли назначават секцио или аз трябва да избирам????
Не знам дали е задължително,но моя доки каза "не ти препоръчвам нормално раждане при тези обстоятелства".И моя малчо за сега е седалищно,утре съм на преглед,доки му даде време до края на 37ма да се обърне ако не назначаваме дата.Аз не бух рискувала да родя бебето нормално...даже се ужасявам от мисълта какво може да се случи,въпреки че има и много примери,че всичко е минавало добре

# 542
Моето бебе също уж беше все с гигантски размери и по- голямо от нормално, което аз си го обеснявам с това, че понякога уво ми е доста по-рано и вероятно като съм забременяла пак е била така, затова и ми смениха термина с 8-9 дни по-рано от нормалния и затова се водеше накрая преносено....а се роди 3100 гр- напълно нормално и хич не гигантско. Wink

# 543
Оф, аз изтръпнах направо.Питам лекарката какво ще стане, ако бебето не се обърне, а тя отговори "спокойно, няма нероден Петко, ще се роди седалищно" И аз се вкамених,как така раждане седалищно  Shocked,не искам да го раждам седалищно.Винаги съм си мислила, че при такива обстоятелства назначават секцио задължително. А тя дори не спомена за секцио...Обаче при следващия преглед ще попитам, тоест ще се опитам да поговоря с нея ....

# 544
  • София
и аз до колкото знам седалищните са секцио... и честно казано не бих тръгнала да раждам вагиналн седалищно бебе...пък ако ще да се наложи да сменя наблюдаващ или да си платя по желание...

тя като ти го съобщи това, защо директно не пита - секцио нали?

# 545
Ами по принцип седалищно бебе също може да се роди нормално. И по принцип това е една нормална реакция. Но ако трябва да бъда напълно честна и аз не бих рискувала. А и знам, че повечето лекари в България не се навиват.

# 546
Angel_Dust блокирах .... държа болничния в ръката, направленията за последните изследвания, внимавам да не забравя нещо и само си повтарям "седалищно-секцио"И нищо не успях да кажа.Но бебо си е седалищно от 28 г.с. И мисля, че едва ли ще се обърне сега.
Само да питам - при медицински показания (например седалищно предлежание) АГ-то ли дава направление за цезарово.Или не е направление а друг документ.В смисъл на нея да й мрънкам да ми уреди цезарово, нали?

# 547
  • София
kilimiotlista - то за можене може, но е свързано с много повече  разкъсвания, риск пъпната връв да попадне в родовият канал и бебето да я затисне, изобщо повече усложнания и  секцио по спешност...и всъщност не е нормалната реакция....

# 548
Аз бих опитала като начало да помогна на бебето да се обърне: с упражнения, като му говоря и т.н. По принцип седалищното предлежание не е абсолютно показание за секцио, но де факто май вече почти не са останали лекари, които имат опит с такъв вид раждания.

# 549
  • София
http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=1262 да ето тук има май повечето "техники" за обръщане... също пише и кога би могло да се опита вагинално раждане...

# 550
Ненененене не раждам естествено при седалищно.Ох, дано се обърне.Имам още няколко седмици.А сега просто ще трябва да се поуспокоя, че пулса ми е до небесата ....

# 551
Алексче и аз това опитах да кажа. Не е абсолютно показание за секцио или по точно води се че не е , или по-точно извън България не е.  В този смисъл реакцията на лекарката е нормална. Но - както вече казах - и аз не бих се навила, а и не е и нужно щом се притеснява.
flower_ ти не се притеснявай, ами говори с лекарката и й кажи какво те мъчи.  Ако трябва ще я смениш. Аз мисля, че всеки лекар ще приеме това като причина за секцио.  Все пак най-важното е вие с бебето да сте добре, а ти да се чувстваш спокойна.   Hug

# 552
Виж техниките за обръщане.

# 553
Аз не съм се опитвала да я убеждавам, че трябва да ражда вагинално на всяка цена, а просто отбелязах как стоят нещата. Аз самата не знам как бих постъпила, моето също е седалищно към момента. 

# 554
Много ви благодаря, момичета   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт