Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 13

• 23 063
  • 741
  •   1
Отговори
# 555
Тя вероятно е имала предвид, че ще се роди и седалищно. Grinning Т.е. значи, че и децата със седалищно предлежание се раждат, само че най-често оперативно при първескини. Седалищното предлежание може да не е показател за секцио, но може и да е абсолютен показател за този вид раждане. Зависи точно как е застанало. Говори с нея какво е имала предвид. Според дебелите книжки до 37 г.с. няма значение в какво предлежание е бебето. Счита се, че до тогава то има всички шансове да се обърне. Има шансове това да се случи дори и в самия край на бременността. Ти имаш време до тогава, а и ти предстоят още консултации. Тогава вероятно лекарката ще каже и окончателното си становище. Няма нужда от излишни тревоги.

# 556
  • София
Само да питам - при медицински показания (например седалищно предлежание) АГ-то ли дава направление за цезарово.Или не е направление а друг документ.В смисъл на нея да й мрънкам да ми уреди цезарово, нали?

В направлението и в обменната карта НЕ пише нищо конкретно така че да се знае,че си за секцио.
Има си една графа в която се пише с какво предлежание е плода- в обменната карта.
А в моята даже не го пише,защото от женската лекаря беше мухльо от класа-добре че не разчитах на него за нищичко Simple Smile
Не са ми издавали и друг документ,в който да пише че съм за секцио и нямам проблеми,всичко е организирано вече.

# 557
michelangela simoni може би щях да знам какво има предвид лекарката, ако думите й в този момент не звучаха "бла бла бла бла"  hahaha До този момент всичко ми беше все тая и като чух "ще се роди седалищно" ми се напукаха стъклата.И тогава блокирах.Тия лекари не може ли да обясняват по-нормално.... пък и аз съм една, въпросите винаги ми изникват в главата след като изляза от лекарския кабинет.
magnet_for_happiness Ако никъде нищо не пише и не се издават документи за секцио или там други процедури, какво се прави?Обърках се.Как всичко е организирано, като нямаш документи за нищо.....Може ли някой да ми обясни процедурата, ако трябва да се постъпи по-рано в болница за секцио например.Изобщо не съм запозната, извинявайте за въпросите..  Embarassed

# 558
Ами звучат. Понякога говорят така и не ги е грижа какъв сценарий се вихри в главата на пациента,  защото са сметнали, че това което казват е ясно. Виж, сега точно конкретен пример не мога да дам, но когато попитам какво значи нещо си, сестра ми или майка ми ми отговарят ами значи, че .... (следва латинско наименование на нещо). Те определено не го казват с цел да ме дразнят или объркат, просто са сметнали, че е толкова елементарно, че няма как да не ми стигне до ума. Стреснала си се, защото ти си пациента, но лекарката е права, "нероден Петко няма".  Grinning Карай я спокойно, малко остана. Това са последните ти седмици, в които зависиш само от себе си.

Ще попитам и ще ти кажа. Моето секцио беше планирано и при наблюдаващия гинеколог. Не помня къде какво пишеше. Имам обаче две приятелки, чиито бебета бяха в седалищно предлежание и децата тръгнаха да се раждат преди определената за секцио дата. И двете раждаха в друг град, и двете не са ги пробвали за нормално раждане.

# 559
Благодаря ти,  michelangela simoni
А това за лекарките  - още един пример.Днес й викам на моята "пръстите на ръцете ми са толкова надути, че като ги свивам и ме болят". Защото наистина много се подуват, чак нощем ми е кофти на ръцете.Изтръпват и както и да легна не ми е удобно.Та реших днес да я питам защо така а тя ми вика "ми не е нормално, но ще мине, така е с бременните"И аз се чудя - не е нормално или нормално е, защото така се случва с бременните.Питам я има ли нужда да ходя на друг лекар за да ми види ръката, а тя - ми и да идеш файда няма да има.Щото нито снимка могат да ми направят, нито да пия хапчета - абе нищо.И сега си чакам кръвните резултати.Ако те са ОК значи ... просто така се случва с бременните  ooooh!

# 560
Flower_ съветвам те да не се притесняваш, макар че и аз на твое място също нямаше да съм спокойна.
Искам да ти разкажа за една приятелка. Нейната дъщеричка е била седалищно до момента на постъпването й в болница за назначено секцио. Обърнала се е в болницата и е родена нормално. Така че още не е никак късно да се обърне. Разгледай техниките за обръщане, които ти препоръчаха. Дано са ти от полза.
За направлението - то е просто направление за хоспитализация, не са описани подробности. А решението дали да се роди по естествен път или оперативно се взима от израждащия екип. Не мисля че гинеколога, следил бремеността дава някакви предписания или препоръки относно това.
А колкото до лекарите - опитвам се да задавам колкото се може по-малко въпроси, защото ако питам за нещо ме объркват и притесняват повече от преди.  Grinning

# 561
  • София

magnet_for_happiness Ако никъде нищо не пише и не се издават документи за секцио или там други процедури, какво се прави?Обърках се.Как всичко е организирано, като нямаш документи за нищо.....Може ли някой да ми обясни процедурата, ако трябва да се постъпи по-рано в болница за секцио например.Изобщо не съм запозната, извинявайте за въпросите..  Embarassed
Такаааааа, имам си направление + обменна карта и никъде не пише,че съм с  показания за секцио.
Първо бях решила онова говедце от женската да ме изражда,но го смених и съм много доволна от този факт:bowuu:
А всичко е организирано: видях се с анестезиолога,който ще ми бъде, видях се и с лекаря който ще ме оперира и направихме беседи, имам не един а няколко показателя за секцио и така...

# 562
krasence86  да ти кажа все си повтарям, че всичко е Божа работа.И аз не искам да мисля за лекари, защото като ги знам какви са компетентни повечето от тях .... пък и как хич, грам не ги мързи..... Остава ми надеждата, че ще попадна на някой мързелив лекар, който в краен случай ако бебо не се обърне ще го изроди секцио, вместо да се мъчи самия лекар да изражда седалищно  hahaha
magnet_for_happiness значи общо взето всичко се решава на място от израждащия екип.Има още време, ще го мисля като съвсем наближи.А до тогава се надявам моя мъник да е здрав и да си расте.Пък каквото дойде   bouquet

# 563
Привет бъдещи мами, не съм писала 2 седмици  Embarassed но имах нещо и аз не зная дали е проблем... нялой да даде съвет. та в 8-ма седмица съм и днес ми регестрираха бремеността  Hug най-накрая, но ето и какво се случи предните 2 седмици. бях в 6-та седмица. отидох уж за регстр. и да чуем дали има вече бебо сърдечна дейност. Ммммда, имаше сърдечна дейснот, размерите на сакчето бяха 1.2 мм, но вътре в бреността имаше нещо с размер 1.7 мм което доктора казаче за неговите 25 години практика вижда за 1-ви път и не знае какво е това. аз съответно си тръгнах разплакана, объркана. каза ми няма да рег. защото може да се наложи прекъсване... та отивам седмица по-къснон (7-ма) с надеждата това чуда да го няма. Прави преглед на бебо, с него отново всичко е ок и казва да не се притеснявам защото въпросното голямо нещо не е по-голямо и няма нищо общо със сакчето но е прекрепено към плацентата и пак няма да ме регистрира ще иск д види развитие за напред и ако има нещо притеснително ще ме засили към София. Но какво се оказва днес.....Оффф отивам аз лягам гледа ме 15 мин... с вагинален ехограф и каза, че този път това голямото нещо според него е жълтъчното мехурче, а онова което е до бебо и е мислил, че то е жълтъчното мехурче, то всъщност е вероятно не развит близнак....., значе, предния път казва, че няма нищо общо с бебо, а сега казва, че кръвотока минава през него и в същност това е мехурчето... оф вече и аз се обърках не зная за вас. Кажете какво мислите... Благодаря

# 564
  • Варна
Здравей, аз мисля, че още тогава е трябвало да потърсиш и друго мнение  Peace, но и сега не е късно - аз бих го направила за свое спокойствие. Успех, надявам се да не е нещо лошо  Hug

# 565
   И аз съм намнение, че е добре да чуеш още мнение! Всичко ще е наред Hug

# 566
Извинявай, но за 25 години практика му липсва малко повече увереност на тоя доктор. И малко повече информация кое какво е. Изчезващ близнак не е толкова чак рядко явление. Да не говорим за жълтите мехурчета и плодните сакчета...  Я си намери друг лекар!

# 567
  • Berlin
Здравейте! Simple Smile И аз скоро не съм се разписвала, обаче честно казано не ми изникват някакви въпроси за питане. Вече съм в майчинство и само вечер имам лаптоп, да прегледам оттук-оттам нещо.
Обаче - днес бях на преглед и бебчо за 2 седмици от 1800гр. е станал 2400гр. и ако продължи така, лекарката ми казва, че ще трябва да съм секцио, защото можел да порасне много.Sad А имам още 7 седмици принципно ииии сега ще го чакам да видим как ще расте ... Тежко ми е, тумбакът ми бил като на жена пред раждане.

# 568
radi4ka_me и аз смятам, че трябва да се консултираш с друг лекар, по възможност по-компетентен. Не мисля, че е нормално за такъв кратък период да ти постави толкова многообразни и противоречиви диагнози. Да не говорим, че е било излишно при всяко посещение да вняся такъв смут, след като той самия не е сигурен в нищо.
abs и ти не се тревожи за килограмите на бебчето. Чувала съм за много случаи, при които назначават секцио, защото уж бебето е много голямо, а накрая се оказва 3 кг. или малко повече. Пък ако се развие бебечето по-рано, може би и ще реши да излезе по-рано. То най-добре си знае кога е готово да се появи на бял свят. Grinning

# 569
А и в такава ранна фаза как се вижда изчезващия близнак- то трябва някакво зацапване да си имала- аз това съм го преживяла и чак като родих и ми по плацентата ми го казаха, но никога преди това дори не ми бяха загатвали че има нещо подобно, а 12-13 дни след уво си имах зацапване, което след време чух че се дължало на синдрома на отпадналия близнак.

Общи условия

Активация на акаунт