Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 13

• 23 054
  • 741
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте, бременна съм в девета седмица, днес отидох да се регистрирам, но докторът ми каза, че регистрацията е след 12 седмица...Наистина ли трябва да се чака до 3-тия месец?Не са ми правили никакви изследвания и малко се притеснявам да не пропусна срокове.Бихте ли ме посъветвали какво да правя, да изчакам ли да 12 седмица за регистрация или да търся другаде наблюдение.

Мен лично много ме изненадва подобно лекарско мнение!?! Аз с първата бременност отидох на доки чак в 12-та седмица, а сега - в 6-та и ми казаха, че било късно за някои изследвания! Веднага ме записаха за консултация и започнах с изследванията. Та нали точно началния период е критичен и е необходима повече информация на бъдещата майка за това, което се случва с ней? Точно в този ранен период се открива дали бебето се развива на правилното място и дали има пулс.
Моят съвет е да потърсиш още едно мнение на специалист.

# 571
Стана ми интересно за кои изследвания е късно в 6 г.с.?

# 572
Стана ми интересно за кои изследвания е късно в 6 г.с.?
Доста преувеличено спред мен  Wink  Peace

# 573
И на мен така ми се струва, защото доста жени в тази седмица още не са отишли на лекар, някои още не са разбрали, че са бременни и т.н. В 6 г.с. със сигурност не са ми правили изследвания, а моят лекар не записва на ЖК преди 9 г.с., на мен и това ми се видя рано даже, очаквах да ме извика към 12 г.с.
Всъщност, за да те прегледат за извънматочна бременност и пулс, не е нужно да си записана на ЖК.

# 574
И аз мога да кажа ,че 6 г.с. е твърде рано.Когато имах болки в тази седмица ме приеха в Майчин дом и понеже още не се води бременност и здравната каса не поема нищо единственото, което направиха е да ме приемат ,че уж имам ужасно повръщане ,а аз никога не съм повръщала. Парадокс,но клиничната пътека е само за повръщане .
Може да се правят изследвания на кръв и урина и да гледат на ехограф ,но това всеки си го плаща Peace

# 575
radi4ka_me  ooooh! От такива лекари всезнайковци до гуша ми е дошло ..... Намери си друг лекар, защото тоя не само, че не знае какво вижда като те преглежда, но според мен всеки ден се чуди защо по дяволите е отишъл на работа ....
abs Изобщо не се притеснявай за килограмите на бебо.И аз съм чувала за много истории, в които казват на майките през бременността, че бебетата им са едва ли не гиганти, пък те се раждат съвсем нормални 3000 , 3500 гр бебета.Не се настройвай отрицателно от сега, все пак имаш още 7 седмици   bouquet

# 576
  • Варна
abs, за моето казваха, че ще се роди 3 500, а излезе 2 500  Shocked. Така че - споко  Hug

# 577
И на мен така ми се струва, защото доста жени в тази седмица още не са отишли на лекар, някои още не са разбрали, че са бременни и т.н. В 6 г.с. със сигурност не са ми правили изследвания, а моят лекар не записва на ЖК преди 9 г.с., на мен и това ми се видя рано даже, очаквах да ме извика към 12 г.с.
Всъщност, за да те прегледат за извънматочна бременност и пулс, не е нужно да си записана на ЖК.

Може би всеки ходи на различен лекар. Аз не ходя по ЗК. Моите прегледи ще ги прави лекар, който не работи със ЗК. Сигурно тук е разликата.  Иначе за следене по ЗК можеш и в 8-мия месец да се запишеш. Това си е решение на всяка една бъдеща майка.

# 578
  • Berlin
Е, да, успокоявам се, че може изобщо да не наддава по 200гр. на седмица. Simple Smile

Аз в 6та седмица се лекувах от неразположение на стомаха.Grinning Чак след като не ми минаваше гаденето и повръщането ми светна, че може и да не е от стомаха. Установиха ми бременност и чак в 11та седмица се видях с настоящата ми наблюдаваща лекарка, но просто тогава беше 1вия й свободен час, но ми казаха, че тъкмо навреме ще ме видят и не изпускам важни изследвания.
Сега доколкото знам ще ми вземат за последно кръв и урина и май секрет и започваме запис/слушане на тонове (не запомних точно как му казват). Някакви други изследвания има ли? То, ако има, ще ми кажат, но да съм подготвена. Simple Smile

# 579
Здравейте, момичета! Искам да питам- абе вашите бебочета в края  на бременността  мн ли са активни, както преди? Нашата мома май нещо взе да я хваща мързела! Ясно ми е, че й е тясно вече, ама чак пък толкова- чак започвам да се притеснявам! newsm78

# 580
Моето не беше от активните (за разлика от сега), а в края на бременността горкото не можа и дъх да си поеме от мен. Ръчках непрестанно само и само да получа отговор. Crazy Ако те тревожи нещо иди на преглед, но по принцип в края на бременността не се движат толкова активно както преди. Имат значение също килограмите на майката, нейната чувствителност, както и предлежанието на плацентата.

сиси83, имаше претиснения какво стана? Беше ли на лекар?

# 581
ani4ka87 и аз наскоро си задавах същите въпроси. Попаднах на информация, че към края на бременноста са по-кротки, понеже им е тясно и се успокоих. Не се тревожи и ти.
Една вечер бебчето ми беше по-кротко от обикновено и когата на сутринта казах на таткото, той реши да сложи ухо на корема ми. Последва доста силен ритник  Laughing Голям смях беше!
Не е толкова подвижен както преди. Имам чувството, че понякога прави нещо като шпагати, защото ми разпъва корема в две противоположни посоки. А понякога усещам нещо, сякаш хълца - леко помръдване на едно и също място, на равни интервали през 2-3 секунди. Това ми е малко странно и напоследък се случва често, продължава по 15-20 минути. Незнам на какво се дължи.

На някой случвало ли се е нещо подобно?

# 582
  • София

Не е толкова подвижен както преди. Имам чувството, че понякога прави нещо като шпагати, защото ми разпъва корема в две противоположни посоки. А понякога усещам нещо, сякаш хълца - леко помръдване на едно и също място, на равни интервали през 2-3 секунди. Това ми е малко странно и напоследък се случва често, продължава по 15-20 минути. Незнам на какво се дължи. На някой случвало ли се е нещо подобно?

И ние сме така, а подскачането си е точно хълцане-, моя го усещам да хълца от към 7-ми месец.

# 583
  • Варна
сиси83, имаше претиснения какво стана? Беше ли на лекар?

Simple Smile Чакай, че аз толкова притеснения имах - за бялото дето си мислех, че може да е тапа - всичко е наред. За тоновете на бебето се притеснявах, но бях при доц. Томова на ФМ и Фет.ехокард-я преди седмица и там всичко е ок.
Благодаря за загрижеността   bouquet
М/у другото това ужасно течение си продължава още от самото начало  Confused

# 584
 sisi83, чудесни новини Hug
  Към края на бремеността е нормално по- малко да шавът. Колко и аз съм го бутала детето само и само да даде отговор ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт