Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 13

• 23 090
  • 741
  •   1
Отговори
# 75
ИрПуц, само кръв ли ти вземаха за изследването- токсиплазмоза! ако не е тайна, колко струва това изследване и имали смисъл аз сега да искам да ми го направят? newsm78
ani4ka87,не питаш мен,но понеже аз си го правих в Цибалаб е 17 лв и за 4-5 дни излиза.Вземат венозна кръв.Това изследване не е по здравна каса Peace

# 76
 Просто се пази. Мий плодовете и зеленчуците добре преди всичко. Чувала съм, че има лечение, което да смекчи пораженията върху плода ако се случи да пипнеш токсоплазмоза по време на бременността. Ако това ще те направи по-спокойна пусни си излседване.

# 77
ИрПуц, само кръв ли ти вземаха за изследването- токсиплазмоза! ако не е тайна, колко струва това изследване и имали смисъл аз сега да искам да ми го направят? newsm78

Само кръв, да. Честно казано, не помня колко струваше, но да е било 10-15 лева.  newsm78 Дали има смисъл - ами не знам - гледаш ли дворна котка? Ако да - има смисъл. Ако обичаш да хапваш месото алангле също има смисъл. Както казва и Микеланджела - зарзаватът трябва да се мие много добре, от него също може да се прихване паразитът.

Да кажа накратко - токсоплазмата е опасна само ако се заразиш по време на бременност - ако си я изкарала преди това, имунитетът е доживотен. Една нормална лична хигиена обикновено е достатъчна, за да се предпазим. Аз се изследвах ей така, за принципа, знаейки 100%, че няма опасност.

# 78
аз съм боледувала от токсоплазмоза като дете, после на 18 пак се бях изринала цялата, но без лекарства имунната ми система се справи сама, сега бях забравила въобще за тази болест и не съм споменавала на доктора за това

# 79
Да се запиша в новата тема

# 80
аз съм боледувала от токсоплазмоза като дете, после на 18 пак се бях изринала цялата, но без лекарства имунната ми система се справи сама, сега бях забравила въобще за тази болест и не съм споменавала на доктора за това

Значи те е повторила? Лошо, това, което аз четох беше, че веднъж като я изкараш, не повтаря. Но пък изследванията ми бяха за два вида антитела, може да има две разновидности, знам ли.

# 81
  • Варна
Здравейте момичета, да попитам нещо - забелязвали ли сте вагиналното ви течение да се усилва около датата, на която е трябвало да е менструацията ви?

П.С. За токсоплазмозата и аз знам, че важното е да не се прекара по време на бременност. Не съм чувала, че може да се появи за втори път. Аз също съм пускала ИгГ и ИгМ /задължително и двете/ едното е да се види минавала ли те е тази инфекция в миналото, а другото дали в момента си заразена.

# 82
Аз също съм пускала ИгГ и ИгМ /задължително и двете/ едното е да се види минавала ли те е тази инфекция в миналото, а другото дали в момента си заразена.

А, ето защо са два вида антитела. Мерси за разяснението.  Peace

Относно въпроса ти - да, има промяна в силата му, но да ти кажа изобщо не съм обръщала внимание на датите. Какво беше мензис?  hahaha

# 83
Здравейте момичета, да попитам нещо - забелязвали ли сте вагиналното ви течение да се усилва около датата, на която е трябвало да е менструацията ви?

Аз от самото начало съм с такова течение, че понякога се плаша.А и цикълът ми никога не е бил редовен.За това нямам представа.Обаче може да има някаква зависимост, на мен поне ми се вижда логично.  bouquet

Последна редакция: нд, 08 май 2011, 20:00 от AnMary

# 84
  • София

Сега като задаваш този въпрос съм точно около дните преди МЦ един вид и да, засилено ми е течението днес....то се засилва,намалява..но не съм гледала в кои дни става това.

# 85
Как знаете кога е щяла да ви бъде менстуацията?Поне при мен е на 28 дена,беше де  Mr. Green,което значи,че всеки следващ месец е с 2-3 дена по-рано,което пък за период от време измества доста датата.Не че не може да се изчисли,ама пък на мен никога не ми е идвало на ум.

# 86
  • Варна
Как знаете кога е щяла да ви бъде менстуацията?Поне при мен е на 28 дена,беше де  Mr. Green,което значи,че всеки следващ месец е с 2-3 дена по-рано,което пък за период от време измества доста датата.Не че не може да се изчисли,ама пък на мен никога не ми е идвало на ум.

Не говоря за точна дата! Примерно плюс минус няколко дни. А относно дължината на цикъла при мен винаги е било на една и съща дата почти винаги /30-31 дни/  Peace

# 87
  • София
PaO горе долу в дните,не с точност..знам ли,може да няма и никавка връзка

# 88
sisi83  при теб се пада наистина всеки месец гфоре долу на една дата,затова явно си знаеш..при мен реално няма горе долу,за 6 месеца примерно цикъла се измества с  минимум 12-13 дена,та затова се зачудих.

# 89
  • Berlin
И аз съм с по-удължен цикъл - 32-33 дни и знам, че всеки месец ми се измества с малко. Ама да ви кажа сега хич не ми липсва.  Grinning Също имам от време на време засилване на течението, но не съм се замисляла дали е около тези дни.

Общи условия

Активация на акаунт