Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 13

• 23 738
  • 741
  •   1
Отговори
# 135
  • Варна
Благодаря ви за отговорите   bouquet Когато казах на АГ - тя ме пита какво ям, аз и казах всичко  Grinning естествено не пия газирано, не ям много пържено и т.н. опитвам се да се храня здравословно, но когато съм мн гладна и каквото има ям  Embarassed Сега като се замисля имам проблеми с изхождането - а никога съм нямала, дори и с предната бременност. Знаех си по 2-3 пъти на ден  Grinning, че посещавам тоалетната, а сега има няма 1 път на няколко дена.

# 136
Сиси, мда, запекът също "газира".

един ден за 1 час 4 пъти ходих до тоалетна, чувствах се, все едно работя за ВИК.

hahaha Смях, смях, ама е наистина досадно, аз понякога я усещам сякаш буквално тъпче по пикочния ми мехур и това, разбира се, винаги става като съм в изправено положение, извън къщи.

# 137
Сиси, мда, запекът също "газира".

един ден за 1 час 4 пъти ходих до тоалетна, чувствах се, все едно работя за ВИК.

hahaha Смях, смях, ама е наистина досадно, аз понякога я усещам сякаш буквално тъпче по пикочния ми мехур и това, разбира се, винаги става като съм в изправено положение, извън къщи.

хаха, това с ВИК ми хареса! Аз съм едва в 8 г.с. и съм в тоалетната през максимум час. Преди 2 седмици бях и по-зле, но явно ме чака още по - голяма веселба с напредването на бременността.  Mr. Green

# 138
Обикновено в трети триместър. През втори нещата се успокояват. В трети ми е ясно защо се пишка често, но в първи така и не разбрах на какво точно се дължат честите посещения на "офиса".

# 139
  • София
...но явно ме чака още по - голяма веселба с напредването на бременността.  Mr. Green

На мен най-трудни ми бяха последните два месеца, защото моето момченце беше седалищно и всеки път, когато решаваше да си протегне крачетата, натискаше пикочния ми мехур. Едва съм устисквала на моменти  hahaha !

# 140
Да пита- взех си поседните кръвни резултати. Няколко стойности са ми завишени. Проблем ли е, ако левкоцитите са ми леко над нормата? А хематокрита ми е малко под нормата?

# 141
  • Варна
Да пита- взех си поседните кръвни резултати. Няколко стойности са ми завишени. Проблем ли е, ако левкоцитите са ми леко над нормата? А хематокрита ми е малко под нормата?

За левкоцитите знам, че при много бременни са леко над нормата, което е нормално  Peace
За хематокрита - незнам - и при моя стойностите са малко под нормата - никой нищо не ми е казвал.

# 142
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
При последното ми посещение при докторката ми,леко ме успокои,че тези референтни стойности при изследванията са за хора,които не са бременни JoyМалко смешно звучи ама е така,като се замислих.Аз нали се бях панирала със моите тромбоцити,та след разговора с нея леко се успокоих.

# 143
Това не го разбирам- защо след като се вижда, че сме бременни не се дават други стойности? Но защо ли се учудвам- все пак сме в България   Whistling

# 144
Защото референтните стойности са си на лабораторията, а изследванията все пак се коментират от лекар и идеята им не е да се обсъждат по форумите.

# 145
Защото референтните стойности са си на лабораторията, а изследванията все пак се коментират от лекар и идеята им не е да се обсъждат по форумите.
По принцип си права. Но моя случай примерно на лекар съм след десет дни и тогава ще ми каже той какво мисли за резултатите. Нормално е да се поинтересувам какво значат резултатите ми, а не десет дена да мисля глупости. Мен лично най-много ме интересуваше хемоглобина от тези резултати /не ям месо и не пия добавки/ и съм доволна от неговите стойности. Стана ми интересно обаче другите две неща, защото за пръв път ми дават отклонение. Ама щом не е проблем- ОК. Доволна съм.

# 146
  • София
лекарят ти има телефон, за да не  се чудиш 10 дни, се свързваш с него и си коментирате.

# 147
Защо трябва да се мислят глупости? Ако видиш големи отклонения от стойностите или имаш някакви други притеснения, се свързваш по-рано с лекар. Лекарят вижда цялостната картина на резултатите, не само този или онзи показател, освен това познава историята на конкретния пациент.
Няма за какво да се сърдиш на лабораторията.

# 148
Това не го разбирам- защо след като се вижда, че сме бременни не се дават други стойности? Но защо ли се учудвам- все пак сме в България   Whistling

Защото е нормално да има отклонения, но не е задължително. Защото различната стойност може да не е свързана с това състояние. И в чужбина нещата не седят по по-различен начин. Още повече, че там една нормално протичаща бременност не е обвързана с толкова изследвания и наблюдения от лекар. Все още има добри неща в родното здравеопазване.

# 149
Обикновено в трети триместър. През втори нещата се успокояват. В трети ми е ясно защо се пишка често, но в първи така и не разбрах на какво точно се дължат честите посещения на "офиса".

И аз това не го разбрах. Бях окей първите месеци, от шести-седми се започна.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт