Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 13

• 23 888
  • 741
  •   1
Отговори
# 210
  • Варна
Здравейте,имам един проблем с бременността.и се обръщам към вас за съвет.
Във втория месец влезнах и постоянно ме боли корема ниско долу,чак по някой път направо не издържам,Дайте ми съвет от какво може да е, дали защото расте плода или от нещо друго?
БЛАГОДАРЯ предварително...

Здравей, причините може да са различни - но най-добре да се свържеш или да отидеш при АГ-то си, защото в началната бременност, може мн лесно да се "изтърве положението". Ако не ти е изписал медикамент - ще го направи. Не мисля, че трябва да пиша какви лекарства изписват по принцип, защото при всеки е различно. Възможно е и от нарастващата матка, но все пак 2-ри месец  newsm78 Успех и дано всичко е наред.

# 211
Във втория месец влезнах и постоянно ме боли корема ниско долу,чак по някой път направо не издържам,Дайте ми съвет от какво може да е, дали защото расте плода или от нещо друго?

Според мен също ще е най - добре да те види лекар. Аз също съм имала леки болчици за секунди, но по никакъв начин не са ме притеснявали, защото бяха едва доловими. Това се случва по време, когато е трябвало да ми дойде цикъла, както и когато бебо е потъвал в маточната стена (около 7 г.с). Ти в коя г.с. си?

# 212
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
ДИЛЯНА излишно е и аз да ти казвам същото,както са казали по-горе в постовете си момичетата.Принципно при каквата и да е болка по-особенна и продължителна трябва да посетиш наблюдаващият те лекар.Ако имаш нужда го посещаваш дори и всяка седмица,зависи от състоянието ти.

# 213

Здравей,
по същото време и аз имах такива болки.Доки ми каза да пия хапчета за задържане.Хормони.Посъветвай се с лекар на всяка цена, защото болката не е индикация за нищо добро.

# 214
Но пък и не е индикация за лошо или най-лошо, така че без излишна паника. Консултация с док не бих пропуснала при болка, особено системна, но не си чертай черни картини преди да се консултираш. Успех и лека бременност!

# 215
Но пък и не е индикация за лошо или най-лошо, така че без излишна паника. Консултация с док не бих пропуснала при болка, особено системна, но не си чертай черни картини преди да се консултираш. Успех и лека бременност!

Така е, съгласна съм.

# 216

Именно. Мен ме боля доста силно първите 4-5 месеца разтягащата се матка.  Peace

# 217
Ауууу мен как ме боля  Praynig И досега като се сетя как се притеснявах! Ужас. Така, че отиди на лекар задължително  Peace Рецептата е: задължително на лекар, но без притеснения - за болки в ранна бременност съм чела, че много жени ги имат.  Peace  Аз обаче приемах лекарства.

# 218
Здравейте тумбачета !Имам 1 въпрос за майчинството Simple Smile Ако ме наеме сега един приятел за да взимам майчинство 2 години парите той които ще ми изплаща от собствения си джоб ли ще бъде или нещо държавата ще му отпуска че снощи ми го предложиха и се чудим точно как е цялата работа и осигуровките ме интересува как става и с тях ooooh!

# 219
  • Варна
Здравейте тумбачета !Имам 1 въпрос за майчинството Simple Smile Ако ме наеме сега един приятел за да взимам майчинство 2 години парите той които ще ми изплаща от собствения си джоб ли ще бъде или нещо държавата ще му отпуска че снощи ми го предложиха и се чудим точно как е цялата работа и осигуровките ме интересува как става и с тях ooooh!

Здравей, докато се водиш на работа при него преди да родиш, съответно ще трябва да се плащат осигуровки - тях си ги плащаш ти /при повечето фективни договори е такава уговорката/. Като излешеш майчински - две години държавата ще ти плаща. Успех  Peace

# 220

Здравей, докато се водиш на работа при него преди да родиш, съответно ще трябва да се плащат осигуровки - тях си ги плащаш ти /при повечето фективни договори е такава уговорката/. Като излешеш майчински - две години държавата ще ти плаща. Успех  Peace

мерси за отговора миличка и ти пожелавам лека бременност  bouquet Hug

# 221
Трябва ли да имам някакъв стаж при работодателя си за да получавам майчинство? newsm78

# 222
  • Варна
Kivity, благодаря ти за пожеланието, желая и на теб една безпроблемна бременност и едно здарво бебче на финала.
Ето в тази тема може да задаваш всички въпроси, които те интересуват за осигуровки болнични и т.н.  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=578758.0

Мили момичета, аз да ви питам, отразяват ли ви се по някакъв начин магнитните бури. Аз днес съм много зле, със страхотно главоболие едвам се движа, но кръвното е добре newsm78

# 223
Не следя кога има магнитни бури, но ми се случваха лоши дни, в които кръвното е нормално, обаче аз съм пълен парцал.

# 224
  • Варна
На 13-ти е имало, но пише, че влиянието се усеща 1-2 дена след това. Ясно - точно тогава ми стана зле - и днес се събудих с главоболие. Жалко, че не мога да пия хапчета за глава  Sad
Следващите магнитни бури са на 17, 19, 23 и 27.05 - направо ще ме разкатаят.

Общи условия

Активация на акаунт