Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 13

• 22 951
  • 741
  •   1
Отговори
# 645
PaO, magnet то липсата не признаци не значи че не могат да се появят изведнъж де  Laughing
magnet  шийката ти е като моята в 6ти месец, май не му се излиза на бебчо  Party
Аз пък вчера се чудех 100 часа дали ми е паднала тапата или не. Слузесто, ама не кърваво беше. Обаче реших да си трая, че може би ако бях питала щеше да е за 1234ти път  Mr. Green
Я да ви питам дали знаете нещо за Арника - вече няколко човека ми казват, че било много добро лекарство особено за след секцио. Възстановяването било много бързо и лесно. Някой чувал ли е?

# 646
  • София
kilimiotlista то моя поради седалищното предлежание не натиска шийката и затова така.
Чувала съм за Арника-та,но няма да я ползвам нито преди нито след секцио...
А за тапата- и това ми е табу,както контракциите  Mr. Green

# 647
Една "съквартирантка" в болницата ми предложи арника. Не знам колко благотворно ми е повлияло, сладко беше.  Grinning

# 648
  • София
ИрПуц, сърдечно ти препоръчвам да си купиш Arnica 5CH - не е сбъркала "съквартирантката", а и ти, че си приела. Във всяка аптека, където продават хомеопатичните гранулки на Боарон, можеш да си намериш; струва не повече от 2-3 лв., а ще ти стигне за дооооста време. Взима се по 5 гранулки 15 минути преди хранене или 2 часа след хранене, независимо кога през деня.
Аз се лекувам главно с хомеопатия, синът ми - също. Арниката помага за бързото зарастване на тъканите, което след секцио, а и след нормално раждане с епизиотомия, е повече от добре да се приема.

# 649
Цитат
то моя поради седалищното предлежание не натиска шийката и затова така.
Аха ясно. Е ние сме обратно  - започнахме да натискаме прекалено рано  Grinning
Kally May много полезна информация. Аз никога до сега не съм се лекувала с хомеопатия и ми е доста непознато това животно. Я кажи трябва ли да се консултираме с лекар пред купуването на Арниката или може направо да си я вземем. Изобщо събирам всякаква информация и ще се радвам да чуя мнения.  Hug Hug

# 650
  • София
За Арниката специално не е нужно да се консултираш допълнително. Дори има кремчета за синини и рани, които са на основата на Арника и се продават свободно в аптечната мрежа - нещо безценно за мен като майка на 3,6 годишно торнадо, което само се удря, охлузва и т.н.  Mr. Green !
Ако искате, обаче, да лекувате нещо дългосрочно, например като моя алергичен синузит или проблемна трета сливица на детето, ви трябва лекар-хомеопат, който да изготви схема за лечение.
Най-хубавото на хомеопатията е, че не вреди, а и излиза в пъти по-евтино човек да се лекува по този начин. Един антибиотик е между 20-50лв. и свършва за 7 дни; един вид хомеопатично лекарство е 2-3 лв. и се пие месец  Wink !

# 651
Kally May, благодаря за препоръката, но за мен не виждам нужда, бързо се възстановявам. Аз за бързо зарастване съм ползвала смрадлика, изобщо като цяло предпочитам билките пред иснентиката, когато е възможно.  Peace

# 652
Здравейтееее!Нека кажа че и аз направих тест и ..... EFP  newsm03 Много съм щастлива!Закъсняваше ми 5 дни ,направих теста защото от два дни повръщам и ми е много лошо.Днес дори отидох при генеколог,но още нищо не се вижда,каза че е твърде рано.Другата седмица съм отново на преглед за да се установи бременност.Кажете какво да правя с това гадене и повръщане Sad

# 653
Здравейта отново, дали е тук мястото да питам, но моя лекар ми каза по време на бременност никакви туршии и разни такива, а аз така обожавам кисели краставички Embarassed . На вас казвали са ви такова нещо?

# 654
  • София
radi4ka_me не ми е казвано подобно нещо и си ядях кисели краставички яко.

wonderteddy честито,лека бременност ти желая.

# 655
radi4ka_me честно да ти кажа странно ми звучи това да е казано от лекар. Аз доколкото знам, това е много известно твърдение, но е по-скоро поверие отколкото истина. То туршията и киселото изобщо не отива при бебето директно; то се храни от твоята кръв, през плацентата. Да не говорим, че е защитено от околоплодни води и си му е супер.
Това е което аз знам. Rolling Eyes

wonderteddy честито!  Hug  На мен против повръщане ми помагаше да си сложа малко сух хляб до леглото и да си хапна още със самото събуждане, преди да ти е прилошало. Аз не вярвах, но ми помагаше.

# 656
  • София
radi4ka_me, не съм чувала, не са и ме ограничавали.

# 657
 newsm78 ,в същнот доктора ми го каза това и аз се учудих, реших че може да им нещо общо с бактериите които вкисляват..... и също ми каза да избягвам водата и слънцето,а след 3 седмици отивамна моренце (обичам да се кисна във водата - даже май само там стоя)  Embarassed ... , а това за водата ми каза, че е лично негово мнение -  не било желателно, но аз си мисля, че с тампон, няма да имам проблеми от замърсявания или неща от които той се притеснява.

# 658
  • София
radi4ka_me виж за водата-аз не бих рискувала и не бих влизала ни в басейн ни в море.
А слънцето да се избягва е най-вече за да не стане пигментация на кожата,но според мен малко не вреди,все пак имаме нужда от вит. Д Simple Smile

# 659
  • София
Kally May, благодаря за препоръката, но за мен не виждам нужда, бързо се възстановявам. Аз за бързо зарастване съм ползвала смрадлика, изобщо като цяло предпочитам билките пред иснентиката, когато е възможно.  Peace

Арниката е билка. В хомеопатията се използват само извлечени от природата продукти, няма никаква химия в тях; затова и самата хомеопатия се нарича "нежната медицина", т.е. не трови организма.
Не агитирам никого, просто споделям Hug!

Общи условия

Активация на акаунт