Тема Незабравима ( Unutulmaz ) 195

• 31 893
  • 760
  •   1
Отговори
# 420
Добър ден! Hug Hug Hug
Честит имен ден, Иржи   bouquetи Ир65  bouquet, бъдете живи и здрави и много , много щастливи!  bigdance2  bigdance2  bigdance2
На всички желая успешен ден изпълнен само с  положителни емоции! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 421
Добър ден!

Честит празник на именниците!

Докато чакам адската болка в главата ми да отмине, една прогноза ми се завъртя, та да я споделя...
Не ми се нрави идеята Арас да се увива около Еда, мисля, че неговата роля като съперник на Хари се изчерпа някъде към 61 еп., по-нататък сцените на ревност бяха в духа на тинейджърите...и за повече дължина на епизодите. Бату каза на Арас "Сега Еда е твоя" - има желязно правило между сценаристите тук - противоположно действие на всяка реплика /закана, обещание и пр./. Още повече, че епизоди без съвместни сцени между Еда и Харун са обречени на люти критики. /И снощи имаше такава - споменът за тел. секретар./
Бременността на Мелда ще е до време, не й е писано да роди. При някаква нелепа случайност ще загуби бебето. Не вярвам да са решили едно дете да преобрази Бату. Краят му е предрешен. По спомен в други филми/сериали злодеят сам удря спирачки на земния си път.
И накрая - следващият, който напуска сериала ми се струва, че ще бъде Керем.

# 422
  • София
Здравейте, мили ми Незабравими!   bouquet

Първо да честитя на Иринчетата, колкото ги имаме - аз знам за две!  Hug Да сте живи и здрави и да носите достойно имената си!  newsm51 newsm51 newsm51

Председателю, страхотно се справя тая твойта муза, ама много ранобудна, бе! smile3507 Не ти е стигало броенето и търчането след стадото цяла нощ, ами и тя рано-рано те е заръчкала! Ама пък супер се е получило, както винаги!  newsm10 smile3501 newsm74

# 423
Добър ден!

Докато чакам адската болка в главата ми да отмине, една прогноза ми се завъртя, та да я споделя...
Не ми се нрави идеята Арас да се увива около Еда, мисля, че неговата роля като съперник на Хари се изчерпа някъде към 61 еп., по-нататък сцените на ревност бяха в духа на тинейджърите...и за повече дължина на епизодите. Бату каза на Арас "Сега Еда е твоя" - има желязно правило между сценаристите тук - противоположно действие на всяка реплика /закана, обещание и пр./. Още повече, че епизоди без съвместни сцени между Еда и Харун са обречени на люти критики. /И снощи имаше такава - споменът за тел. секретар./
Бременността на Мелда ще е до време, не й е писано да роди. При някаква нелепа случайност ще загуби бебето. Не вярвам да са решили едно дете да преобрази Бату. Краят му е предрешен. По спомен в други филми/сериали злодеят сам удря спирачки на земния си път.

Страхувам се, че ролята на Арас като съперник на Харун не се е изчерпала, а сега ще се разгърне. Защото ситуацията вече е коренно различна. Сега Харун се води умрял и няма нищо лошо Арас да се пробва  с една "вдовица", макар и не формално. А на "вдовицата" единствения аргумент против е  вътрешният й глас, който й нашепва, че Харун може би е жив. Но срещу този вътрешен глас ще гракнат множество външни гласове в полза на един брак с Арас. Ето и едно стихче по повод на пропорциите в този филм.

А Керем защо според теб ще напуска и през кой изход - леталния или нормалния?

Пропорции

На час по лъжичка,
на месец по свещ
За любовна игричка
се пържиш във пещ

За плаха усмивка,
За мъничко смях
За лека разтривка
присъждат ти грях

За мигове кратки
с лимонада на прах
За бонбонките сладки
вселяват ти страх

За твойта надежда,
За твойте мечти
смърт се отрежда
Грешен си ти!

# 424
  • София
Добър ден!

Дано да си права, Лусими, въпреки че нещата отиват към подобно развитие:
1. Арас и Еда - представи си - Арас съобщава на почти припадналата Еда, че Харун е убит от Бату / по спомен Бату се изрази точно така, тоест не каза, че го е оставил да изгори жив, а че го е убил/...Еда припада или изпада в истерия, Арас или ще я откара в болница или ще остане до нея. Така или иначе ще стане ясно, че Еда е бременна и Арас ще се намести в ролята на закрилник! ooooh!
2. Харун - няма да ни лишат от образа му - вероятно ще гледаме паралелно какво се случва с него и не дай Боже погребението му /поредното в сериала - вече не ги броя/ Другият вариант е още в следващия епизод да го видим жив и здрав и да гони Бату в оставащите епизоди ; hahaha hahaha hahaha
3. Мелда - няма да загуби бебето - моето предположение е, че накрая тя сама ще отглежда дяволчето Фют, защото няма как да оставят Бату жив или най-малкото щастливо да отглежда отрочето си - той следва да получи наказанието си /затвор, лудница или мъчителна смърт/, а тя да понесе страданието от глупостите си и обясненията пред детето си - да я видя Менделинка, дето жестоко и садистично нарани Ямур, за да се изкара жертва какво ще говори на своето дете и как ще го предпази от истината за психясалия му баща!  Crossing Arms
4. За Керем нямам такова чувствто - по-скоро няма да ни занимават с него, но той май е с връзки в този филм, защото къде уместно, къде не винаги го пробутват!  hahaha hahaha hahaha
5. Чудя се къде драснаха Тарък и Нилюфер, та оставиха Еда сама  newsm78 Надявам се не въртят любов някъде тайно, докато нашето момче гори, а Еда е в ръцете на Арас  Naughty

# 425
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН ИРЖИ И ИР
БЪДЕТЕ ЗДРВИ, ЩАСТЛИВИ, ОБИЧАНИ И КЪСМЕТЛИЙКИ!
ПОЗДРАВ ЗА ВАС.

http://www.youtube.com/watch?v=YonR2m1HwnA

# 426
Да, много е гадно всичко това. Еда ще преживее и смъртта на Харун, която за нея е истина. Трябва да каже и на Ямур, не вярвам да крие. И за капак се появява спасителят на почернени вдовици, че само той ни лиспваше. Егати и гледката се очертава! Бобо е права - и Еда, и Харун ще гледаме, ама паралелно, а не успоредно, както на нас ни се иска. А успоредните прави май ще се пресекат чак на финала.

# 427
  • София
Вижте какво намерих на един сайт
"Yangın sahnesinde dublörsüz oynadı!
Unutulmaz'ın başrol oyuncusu Serhan Yavaş, dizinin bu akşam yayınlanacak olan yangın sahnelerinin çekiminde zor anlar yaşadı.
Oyuncu bu sahnelerin gerçekçi olması için dublör kullanmak istemeyince; çekim için özel önlemler alındı. İşte yapılanlar:
...* Yangın sahneleri, Polonezköy'ün Kılıçlı Köyü'nde, terk edilmiş bir askeri alanda bulunan bir binanın 50 metrekarelik odasında çekildi.
* Alanın dar olması nedeniyle; sağlık ekipleri, dumandan zehirlenmemeleri için oyuncuyu ve teknik ekibi sürekli kontrol altında tuttu.
* Serhan Yavaş'ın ellerine ve yüzüne, yanmaması için özel bir jel sürüldü.
* Çekim bitene kadar olası bir kazaya karşı; itfaiye ve ambulans hazır olarak bekledi.
PANTOLONU YANDI
Bu sahnenin çekimi sırasında üstüne kalas düşen ve pantolonu yanan Yavaş, "Yangın sahneleri genelde dijital olarak yapılıyor. Ama biz inandırıcı olması için gerçek bir yangında çekim yapmak istedik" dedi.
4 Mayıs 2011 Çarşamba 06:17:44 Televizyon Gazetesi"

Ето и превода на чичко Гугъл
"Пожар сцена играе dublörsüz!
Бавно Serhan Unutulmaz'ın водещ актьор, от серията ще бъде публикуван тази седмица е имал трудно стрелба огъня сцени.
Играчът отказа да използва трик да бъдат реалистични сцени, специални мерки са предприети за стрелба. Произведено тук:
...* сцени огън, Polonezköy'ün меч в село, разположено в изоставен военен площ от 50 кв. м помещение в сграда, са били взети.
* Поради тясната областта на здравеопазването отбора, играчите и техническия екип на zehirlenmemeleri дим постоянно държи под контрол.
* Serhan бавно ръцете и лицето си, за да се избегне изгаряне, беше специален гел.
* До края на евентуална авария, пожар и линейка чакаше състав.
Yandi панталони
Падане дървен материал на горната част на тази сцена по време на снимките и изгарянето Бавно панталони, "Огънят сцени са често по цифров път. Но за да бъдат надеждни, ние искахме да стреля истински огън", каза той.
Телевизия вестници сряда 4-ти май 2011 г 06:17:44"

Явно работата е била сериозна и Серхан доста смело се е решил да снима сцената без дубльор. Да не говорим, че огънят е бил истински, дори паднането на онази греда! Ужас!  smile3555 То и за екипа е било опасно! Браво на нашето момче - хем хубав, хем смелчага!  newsm10

# 428
  • София
Да, много е гадно всичко това. Еда ще преживее и смъртта на Харун, която за нея е истина. Трябва да каже и на Ямур, не вярвам да крие. И за капак се появява спасителят на почернени вдовици, че само той ни лиспваше. Егати и гледката се очертава! Бобо е права - и Еда, и Харун ще гледаме, ама паралелно, а не успоредно, както на нас ни се иска. А успоредните прави май ще се пресекат чак на финала.
А за Ямур направо не ми се мисли - това дете трябваше да мине под опеката на международна организация за закрила на децата. Как не го пощадиха? СЕМ ги наказва за глупости, а за издевателство над психиката на дете - реакция йок!  Crossing Arms Аз си мисля даже, че самата актриса - Ирмак преживява всичко това не леко!

# 429
Добър ден!

Страхувам се, че ролята на Арас като съперник на Харун не се е изчерпала, а сега ще се разгърне. Защото ситуацията вече е коренно различна. Сега Харун се води умрял и няма нищо лошо Арас да се пробва  с една "вдовица", макар и не формално. А на "вдовицата" единствения аргумент против е  вътрешният й глас, който й нашепва, че Харун може би е жив. Но срещу този вътрешен глас ще гракнат множество външни гласове в полза на един брак с Арас. Ето и едно стихче по повод на пропорциите в този филм.

А Керем защо според теб ще напуска и през кой изход - леталния или нормалния?

Пропорции

На час по лъжичка,
на месец по свещ
За любовна игричка
се пържиш във пещ

За плаха усмивка,
За мъничко смях
За лека разтривка
присъждат ти грях

За мигове кратки
с лимонада на прах
За бонбонките сладки
вселяват ти страх

За твойта надежда,
За твойте мечти
смърт се отрежда
Грешен си ти!

В обратен ред - много точни "Пропорции"!

За Керем - продуцентска сметка, което аз виждам за първи път - да се съкращава така актьорския състав, без нови попълнения... Ама както и да е...

Арас до Еда - дали като утешител, или не дай си Боже като съпруг /не го вярвам, много неестествено е това съчетание/. Аз разбирам, че ни го внушават, но няма да го бъде. По-скоро Арас може да разчита на Мели за ответ на чувствата... Подведоха ни за Едже, Еда няма да откликне, а и пак казвам, че сериалът се крепи само на сцените между Еда и Харун, и те го знаят... За да издържат до юни разчитат на пушилка, която вдигат за всеки епизод, пък после с такава леснина претупват нещата, че ме хваща яд... Но поживьом, увидим...

# 430
  • София
Горкият Хубавелко - изтормозиха го с тоя филм! какво ли не го правиха - сега пък и го горят наистина!  ooooh! ooooh! ooooh!

# 431
Здравейте Незабравими,

Отдавна не съм писала, защото филма за мен загуби магията си.
Но след снощната серия, а и от другите сериали, които съм гледала. мога да кажа - В ТУРЦИЯ Е НЕОБХОДИМА СЕРИОЗНА ПРАВИТЕЛСТВЕНА ПОЛИТИКА ОТНОСНО НАСИЛИЕТО, ОТМЪЩЕНИЕТО И ПРЕДРАСЪДАЦИТЕ.

Колкото и да им се силна икономиката, колкото и да са здрави семейните взаимоотношения, в 21 век е недопустимо да съществуват договорени бракове, недопустимо е да има убийства на жени, дръзнали да направят своя избор, когато обичат, недопустимо е да има между семейни войни в името на някаква семейна чест. Жалко. Много жалко.

Това, което  снощи ни показаха и това, което гледахме до сега, не е далеч от реалността.

# 432
Бай Ганьо, пак ни зарадва с хубави стихчета. Не знам кое по-напред да похваля - кое от кое по-хубаво. Моите поздравления!
Искам да благодаря на Рекси и Анджи за разясненията снощи   bowuu bowuu   bouquet  bouquet  bouquet
Исис,  bowuu на теб и Ади за прекрасния клип.   bouquet  bouquet  bouquet
Мнооооооооого "професионална" целувка и музиката пасва, абе нямам думи.  Дай Боже всекиму такъв професионализъм!  Laughing
Сега трябва да излизам, ще коментирам филма по-късно.

# 433
  • София
Бобо, Ямур изпрати Нильош при  леля й,защото те си заслужили почивката.Даже обясняваше че Батко Тарък можел да обедини и сплоти семействата  hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha

# 434
  • София
Прекрасен клип на баща и дъщеря! Много ме трогна - май и песента е подходяща - с моите 30 думи разбрах само "Прости ми, дъще"  Weary smile3518 Weary

http://www.facebook.com/video/video.php?v=189633717749845&oid=189716287710132&comments

Общи условия

Активация на акаунт