ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 18

• 36 064
  • 755
  •   1
Отговори
# 135
Привет от мен, завърнах се от малко пътуване и изчетох всичко от последните 3 дни, но не разбрах за какво тв предаване говорите? Rolling Eyes

# 136
Макар да имате право като пациент (респ. родител на пациент) да откажете извършването на определени изследвания или манипулации, редно е това да става при наличие на информирано съгласие (или писмено удостоверен отказ от Ваша страна).

Това как да го тълкувам - имам право да откажа процедура, предоставям документ и какво??

Тръгнах да ти отговарям, ма то няма какво да кажа...  Laughing  Я виж какъв голям отговор, утрепали са се да пишат, пък такива като теб дори не могат да оценят усилията им...   Whistling

# 137
Тръгнах да ти отговарям, ма то няма какво да кажа...  Laughing  Я виж какъв голям отговор, утрепали са се да пишат, пък такива като теб дори не могат да оценят усилията им...   Whistling

Ми явно в мен е проблема...
Хем имам право като пациент да откажа и да се подпиша, хем трябва да си платя за това право. Е що за право е?
Значи ако отида в болница и откажа рентген, защото не искам да ме облъчват, трябва да си платя за всичко останало... Аман от простотии!

# 138
Значи ако отида в болница и откажа рентген, защото не искам да ме облъчват, трябва да си платя за всичко останало... Аман от простотии!

От огромния ферман, който са изписали, никак не става ясно дали здравноосигурен пациент трябва да заплати КП, ако тя не е завършена заради отказ от негова страна, поради неговото право на информирано съгласие. Ако е длъжен, да посочат законовото основание, .. но явно няма такова, иначе все при някое от запитванията щяха да го цитират. Случаите, в които не се заплаща на болниците, са регламентирани, но до там. А те пък, вместо да се напънат да изразят несъгласието си с така написаните текстове, са му намерили цаката като мародерстват пациентите. Ами по-лесно е да тормозиш отделния човек, защо да разлайваш кучетата на по-високо ниво. Ясно е има голяма доза лобизъм в така измайсторените законови норми, но аман вече от издевателства върху обикновените хора..  Whistling

Пак се замислям дали не е добре да се напише официално писмо до НЗОК с копие до МЗ, с което да се иска обоснован отговор на въпроса има ли случаи, при които здравно осигурен пациент е длъжен да заплаща на болниците КП.

# 139
Цитат
От посочените в таблицата общо пет терапевтични процедури, четири от тях са профилактични имунизации срещу хепатит В, туберкулоза, полиомиелит и прилагане на тетаничен анатоксин

Имунизациите не се водят терапевтични процедури!!!!!!!!
Пишете още ведньж до тази каса и до МЗ кьм какво спадат имунизациите!
Каква е тази гнила система,не знам.....

Нищо не подписвайте.Отказвайте устно!И устното доказателство е право на пациента!

# 140
Простотията с живак във ваксините продължава десетилетия!

Колко ли още човешки живота трябва да приключат, осакатят и пр., за да се спрат...  Ако въобще имат намерение да спират!

"Законодателната власт във Флорида отказва да ограничи присъствието на живак във ваксините" - http://www.prnewswire.com/news-releases/florida-legislature-refu … es-121503409.html

Не е перфектно преведено в google, но се разбира...  http://translate.google.com/translate?js=n&prev=_t&hl=bg … .html&act=url

Последна редакция: чт, 12 май 2011, 10:53 от chukchi

# 141
  • на плажа
 Понякога си мисля, че всичко е борба с вятърни мелници  Sad. От всякъде те притиска машината - задължително, пожелателно, санкции, рестрикции, правото да се подчиниш.

# 142
  • София
какво стана с това предаване?

# 143
От предаването искат една мама да изрази позицията си против задължителното ваксиниране, един лекар, също против ваксините и представител на Министерството (предполагам здравното).
Предаването ще бъде на живо в интервала 17.30-18.00 часа. Не е уточнено кога, защото журналистката иска да се подготвят добре нещата.

# 144
От предаването искат една мама да изрази позицията си против задължителното ваксиниране, един лекар, също против ваксините и представител на Министерството (предполагам здравното).
Предаването ще бъде на живо в интервала 17.30-18.00 часа. Не е уточнено кога, защото журналистката иска да се подготвят добре нещата.

Първо - силно се съмнявам, че някой от МЗ ще се съгласи да участва и второ - юрист им трябва, а не мама или тати... Думата на една мама няма реална сила срещу някой от МЗ, юрист трябва срещу тях...

# 145
Да, аз настоях именно за адвокат вместо лекар, но журналистката ми отговори, че според тях и представителят на министерството ще може да обясни какво и как би могло да се промени.

# 146
Да, аз настоях именно за адвокат вместо лекар, но журналистката ми отговори, че според тях и представителят на министерството ще може да обясни какво и как би могло да се промени.

Ок, нека има човек от МЗ, не съм против... Принципно знаеш, че някои хора от тази тема можем също да обясним как стоят юридически нещата, но за драгия зрител по-голяма тежест би имала думата на юрист... Все пак, аз не бих участвала в предаване, не и на този етап... Иначе с МЗ най-добре се говори в съда...

# 147
То е ясно ако отиде някой от МЗ какви ще ги наприказва, особено след като не смятат да канят юрист. Освен това мнението на всеки средностатистически родител, който не иска дтето му да бъде ваксинирано, винаги ще бъде пренебрегвано, без значение от аргументите, заради липсата на лекарска диплома и квалификация. Така че продължавам да намирам това упражнение за излишно..  Tired

# 148
Ами вижте - смислен разговор може да се води, но то е според събеседника... Знаете с Мангъров какви разговори се водят...  ooooh!  Той казва "ми ваксините... нали... не са задължителни... нали... щото иначе... нали... щеше да има санкции... нали... за несложени ваксини... нали..."  Tired  Ми то има санкции бе... нали...  Tired  И той, "да ама... нали... никой не са .... нали... обесили... нали.... че не си ваксинирал детето... нали..."  Rolling Eyes

# 149

Общи условия

Активация на акаунт