ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 18

• 35 690
  • 755
  •   1
Отговори
# 30
Хайде и аз тук Hug

# 31
Значи моето като е на две и половина години, а няма МПР и последния пентаксим, давността е минала? (всъщност за пентаксима не съм сигурна, защото вече не ги следя кое кога се слагаше) Нямаме официално отлагане.

Четвъртият Пентаксим е на 16-месечна възраст, т.е. година и 4 месеца, така че давността и за него е минала...

# 32
# 33
  • Пловдив
А знаете ли, че в момента слагат Infanrix IPV+Hib вместо  Pentaxim?  

Коментираха го в пловдивската тема мамите на бебоци...

# 34
Значи моето като е на две и половина години, а няма МПР и последния пентаксим, давността е минала? (всъщност за пентаксима не съм сигурна, защото вече не ги следя кое кога се слагаше) Нямаме официално отлагане.

Четвъртият Пентаксим е на 16-месечна възраст, т.е. година и 4 месеца, така че давността и за него е минала...
Тоест нямат право да ме глобяват за тези ваксини? Така ли?

Бенджи, аз лично знам Sad

# 35
а какво е това за ваксинирването срещу полиомиелит ,за какво става въпрос, нещо ново ли?

# 36
А знаете ли, че в момента слагат Infanrix IPV+Hib вместо  Pentaxim? 
Коментираха го в пловдивската тема мамите на бебоци...

Тази ваксина съдържа сериозни количества алуминий - 0,5 милиграма Al.
Няма как да коментирам присъствието на живак, тъй като все още не съм платил за химичен анализ на някоя лаборатория. FDA си решиха проблема с живак типично в техен си стил - trace amounts - няма да го пишем по листовките. (Точка)

В пентаксим алуминиев хидроксид е означен само в "Други вещества" без обяснение и допълнителна информация за точното му съдържание.

Геноцида върху децата ни продължава.

П.С. Обърнете внимание на точка 4. Възможни нежелани реакции...

# 37

Тоест нямат право да ме глобяват за тези ваксини? Така ли?

Не е точно така, защото в АУАН-а се вписва датата на установяване на нарушението. Ако няма подписан отказ, няма как това да се случи. Едно дете може да не е подлежащо на имунизации, въпреки посочените в имунизационния календар срокове, по здравословни причини!

С други думи, ако няма подписан отказ, няма как да бъде установено нарушение. Винаги може да се приеме за отлагане и няма начин да бъде доказано (за съда). По този повод искам да припомня, че никой не е длъжен да подписва какъвто и да било документ, различен от информирано съгласие. В Закона за здравето, Глава 2 - Права и задължения на пациента, чл. 87- чл. 90 - изрично е написано, че никакви медицински манипулации не могат да бъдат извършвани без съгласието на пациента или неговия родиел или настойник. На база устната информация на ЛЛ за ваксината (напълно законно) можете да дадете устен отговор - други задължения нямате.

Мече, от момента в който се подпише отказ, в срок до 12м. могат да съставят акт. После и да го направят, нямат никакъв шанс, защото има давност и можеш да го оспорваш. Не съм сигурна обаче какво ще стане, ако установят нарушението по-късно, както е при вас.

# 38
Мен ме препратиха в тази тема, направо ме изгониха от другата! Само зададох въпрос, на който така и отговор не получих. Миналата седмица попаднах на един клип във Фейсбук, където пише, че първата ваксина, която се поставя още в родилното против Хипатит В, отговаря за 80кг човек #Crazy. Също и за живака във ваксините пише! До сега не бях се интересувала, сляпо се доверявах и вярвах на медицината. Тепърва започвам да проглеждам. Но че си правят опити с децата не ми е минавало и през ум. Не става дума за лекарите, опитите са на много много високо ниво!!! Робърт Кенеди го казва, но вие тук явно сте в течение.

Насочете ме по-точно къде да чета за тия ужасии!

Последна редакция: пт, 06 май 2011, 00:39 от maryloo

# 39
На първа страница линковете като за начало.  Simple Smile

# 40
В АУАН-а се вписва датата, на която е установено нарушението, но ако са минали 12 месеца от нарушението (което лесно се установява), то самият АУАН е незаконен... Много лесно се установява кога е извършено нарушението на дете без противопоказания... Сроковете в имун. календар трябва да се спазват, а ако детето е имало отлагане, то все някъде го пише... При проверка при ЛЛ, може да се установи на кои дати детето е водено на консултация и точно на тези дати е трябвало то да бъде имунизирано... За АУАН-а не съм сигурна, но в НП със сигурност трябва да има и дата, на която е извършено нарушението... Когато пишат АУАН и съответно НП за повече от една ваксина (да речем установили са, че детето не е имунизирано първите няколко месеца с нито една ваксина), то би трябвало или да пишат акт за всяка една от тях или да не пишат дата на извършване на нарушението...

Мечка, в твоя случай нямат право да те глобяват за пропуснатите ваксини...

# 41
Здрасти maryloo,

Първа страница на настоящата тема е наистина много добър избор - и филми и публикации. Имай предвид, че лекарите ще отричат докато са живи - от тези лъжи зависят заплатите им...

Следя и другата тема и не съм изненадан от реакцията на birdie. Все пак той е едни от продажниците на лъжи, от които зависи дохода им! Преди време влизах в открити конфронтации с него, но това беше преди време. Супер трудно е за някои хора да се променят и признаят, че това в което са ги учили през най-хубавите им години е една огромна лъжа. Справка тук.

# 42
Чукчи, благодаря ти за инфото, ще я прочета тази книга. Снощи гледах и филма, настръхна ми кожата. До сега сме сложили всички задължитлни ваксини, въпроса е от сега нататък какъв е варианта да ги откажа, като после няма да го вземат дедето на детска и на училище.

# 43
Чукчи, благодаря ти за инфото, ще я прочета тази книга. Снощи гледах и филма, настръхна ми кожата. До сега сме сложили всички задължитлни ваксини, въпроса е от сега нататък какъв е варианта да ги откажа, като после няма да го вземат дедето на детска и на училище.

Ако детето ти е на толкова, на колкото пише на лентичката ти, то следващата имунизация е чак на 6-годишна възраст... Нямаш никакви проблеми с детската градина и училището...

# 44
Аз отказа съм го подписала още едно време, за МПР ваксината, тоест преди около година и половина. Работа на джипито си е кога ще си предава отчетите.

Общи условия

Активация на акаунт